tirsdag 4. februar 2014

Boken på vent (63): Mørke hjerter

Jeg fikk en ny norsk krimbok i dag, attpåtil en norsk voksenbokforfatterdebutant. Jeg snakker om Hanne Kristin Rohde, som for de fleste kanskje er mest kjent som politileder i Oslo. Hun har skrevet Mørke hjerter, og den boka ønsker jeg ikke å vente så lenge med å lese, men litt blir det nok, siden jeg har noen lesesirkelfrister på gang.Litt om boka her:

Den unge juristen Wilma har nettopp begynt i jobben som leder i Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser. Hun er stappfull av entusiasme og pågangsmot, og møter opp hundre prosent motivert for innsats. En serieovergriper herjer i Oslos gater, og Wilma og hennes kolleger kastes rett ut i etterforskningen. Det blir en kamp mot klokken: Når vil han slå til igjen? Samtidig meldes tre unge, georgiske jenter savnet over hele Europa. Det skal vise seg at sakene har mer til felles enn starten av etterforskningen gir inntrykk av. I sin debutroman undersøker Hanne Kristin Rohde hva som skjer når et menneske blir satt i et krysspress mellom ansvar for oppklaring av svært alvorlig kriminalitet og samtidig må hamle opp med steinalderledelse. (forlagets omtale)


I kveld skal jeg også på bokbad med forfatteren i Trondheim og det ser jeg veldig frem til. Det er Kagge forlag som er på turne med Rohde samt to islandske krimforfattere; Yrsa Sigurdardottir og Jon Ottar Olafsson.


Jeg gleder meg både til å møte dem og lese dem alle.:)
Det kommer sikkert en liten bloggrapport fra Bokbadet om en dag eller to. Følg med.


Vil du lese om flere bøker bloggere har på vent, - kanskje får du noen tips, så gå inn i Beathes bokhylle. Jeg håper du vil kose deg og ønsker deg en fin tirsdag.:)
16 kommentarer:

 1. Denne boken kunne jeg absolutt tenkt meg og jeg ser de kommer til Bergen i morgen, må se om jeg ikke kan få tatt meg en tur, er lite flink til å gå på slike arrangementer og har lyst til å skjerpe meg litt. Ha en fin dag og kos deg på bokbadet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, prøv å få med deg det..:) Takk i lige så!

   Slett
 2. Utrolig hvor mange forfattere som skriver krim for tida, i hele Skandinavia. Jeg får lyst til å lese mange flere, blant anna denne, men tida strekker ikke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en hard kamp om leserne- ( og litt tilfedlig hva vi velger å lese? ) man rekker jo ikke lese alt som kommer ut, da må man bare lese krim, og da kan det bli ovedose fort, i alle falle for meg.

   Slett
 3. Jeg skal til Stavanger og høre dem på torsdag. Jeg prøver å dra husbonden med, men vi får se :-) Det skal uansett flere fra samme bibliotek som meg og det er kjekt å ha lag med noen. Jeg håper jeg skal få bøkene først siden jeg har veldig lyst til å be Yrsa Sigurdardottir signere boken sin :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig da.:) Jeg vil også be om signeringer.. Yrsa leste jeg en bok av for mange år siden, den var skummel og kjempespennende om noen studenter og okkutisme på island.. Fin dag selv::)

   Slett
 4. For noen år tilbake leste jeg bare krim, nå blir det mere sjeldent. Denne høres veldig spennende ut, så kanskje neste gang jeg får lyst å lese en krimbok

  SvarSlett
 5. Norske debutforfattere er jo gøy da. Alltid spennende om de greier å få til noe originalt, føler etterhvert at krim har blitt skrevet fra alle innfallsvinkler. Kommer disse også til Bergen? Har vært på bokbad med 4 forfattere på 1 uke, men i morgen skal jeg på revy så da går det ikke :) Kanskje Beathe tar turen og rapporterer til oss andre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Man blir fort mett etter mye krim, og det skal noe til å holde interessen oppe.. Ja, de kommer til Bergen i morgen/onsdag. Får håpe på Beathe da…hvis du ikke kan.:)

   Slett
 6. Jeg leste et intervju med forfatteren (om hun var det da, FØR boka var trykt??), og jeg kommer til å lese denne- ser for meg at det kan bli en sterk kandidat til påskekrim ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun har jo skrevet bok før, men da for barn- og ifølge henne selv på bokbadet i kveld, så var det ikke så vanskelig å skrive voksenkrim fordi hun hadde en god redaktør. Og med sin bakgrunn så slapp hun jo mye research..

   Slett
 7. ÅÅ så koselig det så ut. Sjokkert over hvor ung Yrsa er, hadde foretstilt meg en meget eldre dame, altså ikke eldre, bare ikke tenåring -). Skjønner ikke hvor det kommer fra for jeg har ikke lest ei eneste bok, selv om jeg har samlet flere fra serien. Typisk at det er krim. Jeg har lest så mye krim i 2014 at jeg hadde bestemt meg for no-more-mord før påske. Det er det eneste jeg trekkes mot for tida.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig trivelig. Yrsa e rvel ikke akkuart tenåring da, men holder seg nok godt. Frisk luft på Island vet du og mye sunt med varme kilder og sånn..Har du lest så mye krim allerede i år? Hvis det er det eneste du har lyst å lese, så er det jo bare å gjøre det da , vel? Annet vil vel føles som tvangslesing. Men biografiene orker du vel..

   Slett
 8. Perfekt bok du hadde på vent da, måtte noteres:) Har som et lite forsett for meg selv å lese mer norsk krim i år, siden det gikk så dårlig med det i fjor. Håper du kosa deg på Kagges turneen, hadde lyst å gå, men passet ikke akkurat da. Herlig forfatter gjeng ihvertfall:) Kos deg med boken, Anita!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne ser jeg frem til å lese. Det kommer mye spennende norks krim i år også. Det er bare å henge med i svingene.. Synd du ikke kom deg på Kaggeturneen, det var kjempetrivelig.:) Takk...

   Slett