søndag 16. februar 2014

Smakebit på en søndag (64): Bølgerytteren og andre fortellinger

Nå leser jeg fem bøker samtidig, og det er egentlig for mye. Jeg håper å bli ferdig med i alle fall en av dem i morgen. Det er en biografi om Kleopatra som jeg nileser i biografilesesirkelen til Moshonista. Den jeg begynte på i dag er av Johan Theorin og hans novellesamling Bølgerytteren og andre fortellinger. Jeg har lånt lydboka på biblioteket, og har boka i papir, innkjøpt for mange måneder siden. Lydbøker er fint for å få lest noen hyllebøker, da jeg kombinerer lyd og lesing. Så det skal bli en liten smakebit av den nå. Jeg har bare hørt den første novellen.


Først litt om boka:
15 fortellinger, skrevet av en av Sveriges fremste krimforfattere. Det overnaturlige spiller en viktig rolle i fortellingene; her finnes elementer fra skrekk- og grøssersjangeren, science fiction og fantasy, men også små historier fra dagliglivet. Leger uten grenser vil motta ti kroner i støtte for hvert solgte eksemplar av lydboken. En ung gutt utfordrer naturkreftene med livet som innsats. Tre menn graver i en kirkeruin for å finne havets guder og deres legende vekster. En vandring blant gravhauger og fortidsminner vekker til live gamle spøkelser. En tyv får betale dyrt for sin grådighet og ender der han minst ønsker det. En slede med menneskelignende skapninger glir forbi i natten i en liten by på Öland, og to unge kvinner er vitner. (forlagets omtale)

Min smakebit:
Hatet og hånet, til tross for at han så ut som de andre i drømmen og oppførte seg på samme måte som dem. Hvem er du? skrek de. Hvor kommer du fra ? Vi vil ikke ha deg her! Øynene deres omringet ham, og han sank ned i mørket, skjelvende. ( s.7)

Ønsker du å lese flere smakebiter ta gjerne en titt inn i Maris spalte Smakebit på en søndag der mange andre bloggere har lagt ut sine linker.

Ha en fin søndag:)

34 kommentarer:

 1. Theorin er en forfatter jeg liker godt, gleder meg til den nye romanen som kommer nå. Viste ikke at han har en novellesamling, så jeg takker for tipset. Anders Ribu er en av mine favorittinnlesere, så denne kunne jeg tenke meg å høre. Ha en super søndag! Er spent på å lese om hva dere synes om Kleopatra, jeg måtte gå over til en utgave for barn for å klare å lære om henne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :) ang Kleopatra liker jeg den godt, synes den er god og spennende . Har bare 15 s igjen :)

   Slett
 2. Theorin tycker jag är som bäst när han skriver om övernaturliga saker. Jag har läst de tre första i Ölandskvartetten och bara en av dem motsvarade egentligen just den punkten. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en den første boka jeg leser av ham, og det er veldig mye graver og døde og knokler her , ja..

   Slett
 3. Mannen har kjøpt denne novellesamlingen, for å ha med på reise. Han har også flere bøker av forfatteren. Kanskje jeg får låne den en gang...;)
  God bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør du vel så lenge han vil ha fred i heimen, skal du se.;)

   Slett
 4. Takk for smakebiten. jeg har 3 av hans bøker stående på vent i bokhylla. Bør kanskje lese en av dem snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne har stått hos meg en stund også..

   Slett
 5. Johan Theorin är så bra. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 6. Fem bøker kan jeg tro er litt i meste laget... men av og til er det sånn.. denne novellesamlingen leste jeg i fjor og husker at jeg syntes noen var veldig gode mens andre ikke var fullt så god, men alt i alt en fin samling. Blir spennende å se hva du syntes. Ha en fin søndag, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. Spesiell stemning ja, men mye graving og roting rundt på kirkegårder. Høres den på lyd så langt.. Takk, du og. (eh, tirsdag)

   Slett
 7. Jag gillar verkligen Theorin :)

  SvarSlett
 8. Han skremte meg veldig ved Nattefokk - kan ikke huske andre bøker som jeg har hatt en spenning i kroppen ved å lese. Takk for smakebiten - jeg har ikke lest Bølgerytteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan tenke meg det, han er ganske så creepy..

   Slett
 9. Theorin borde jag verkligen ge ett försök. Ha en trevlig söndag!

  SvarSlett
 10. Johan Theorin gillar jag! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Åh, Theorin är en väldigt bra berättare, tror att jag har läst alla hans böcker inklusive denna. :)

  SvarSlett
 12. Jeg har ennå ikke lest noe av Theorin, og var ikke klar over at han hadde en novellesamling - den høres spennende ut så jeg noterer meg den. Ha en fin søndag videre, Anita :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er flere spøkelseshistorier her.. Takk i lige så.:)

   Slett
 13. 5 bøker er litt mye for meg og, selv om jeg alltid leser flere bøker om gangen :-) Jeg har ikke fått det til med lydbøker for det, de leser så seint i forhold til min lesehastighet at jeg blir utålmodig. Men vi bruker dem i bilen når vi skal på lang tur :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det-- men en er lyd, og novelle, og noe sakprosa.. Enig ia t lyd går sent sammenlignet med å lese sent, men det er noe jeg gjør når jeg gjør andre ting, og ikke kan sitte med en bok. Takk….

   Slett
 14. Har sansen for Theorin, og tror jeg har lest det meste av han, inkludert denne. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 15. Johan Theorin är en favoritförfattare och jag tyckte mycket om den här novellsamlingen. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 16. Tack för smakbiten! Undrar om detta är "På stort Alvar"? I så fall står den i hyllan oläst...

  SvarSlett