tirsdag 25. februar 2014

Boken på vent (66): Fangen på celle 17

Jeg fikk denne spennende boka i dag, så den har ikke tørket noe  støv i hylla mi enda. Men jeg et par-tre bøker foran i lesekøa, så den nok må nok vente. Helst ville jeg ha kastet meg over denne og flere til med en gang, men så god multitaskeleser er jeg dog ikke, hehe..


Det er norske Ida S. Skjelbakken som har skrevet bok om sine dager i et amerikansk fengsel. Forlaget sier dette om boka:

Ida er en ung og vakker kunststudent. Verden ligger for hennes føtter, og det føles som om alt er mulig. Hun møter kubansk-amerikanske Julio, og sammen åpner de en skyteskole i Miami. Han vet ikke at hun på dette tidspunktet allerede har anskaffet seg en amerikansk identitet. Det går veldig bra – en stund.
En søndagsmorgen dundrer det på døren. Ida blir arrestert – siktet for identitetstyveri og ulovlig våpenbesittelse. Hun blir satt i varetekt på ubestemt tid.

Dette er den utrolige, inspirerende og tankevekkende historien om Idas fengselsopphold, basert på brevene hun skrev da hun satt inne. Hun klarer etter hvert å gripe muligheten til å gi slipp på alle materielle goder og til å utforske sin kreative side. Hvor utrolig det enn kan virke, klarer hun å få noe verdifullt ut av situasjonen og blir etter hvert en god støtte for de andre fangene.
Bør jeg smile? tenker jeg forvirret. Man smiler jo på bilder. Men da jeg litt etter får et laminert, svart-hvitt ID-kort i hånden, ser jeg at smilet mitt tilsynelatende går feil vei. Dessuten har de skrevet gal øyenfarge. Men det rareste er å se mitt virkelige navn. Jeg er ikke lenger Amanda. Amanda er død. Jeg er Ida. Og Ida er kriminell.
Les mer HER

Vil du lese om flere ventebøker, så ta en titt inn i tirsdagsspalten Boken på venthylla til Beathe.:) Ha en fin tirsdag!

13 kommentarer:

 1. Høres ut som en spennende historie ja! Jeg ser frem til anmeldelsen din når du får lest den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det virker sånn ja. Anmeldelse kommer nok.:)

   Slett
 2. Så et intervju med henne et eller annet sted, lurer på om det var i programmet "Sommertid",og da ble jeg litt nysgjerrig på hennes historie. Jeg må notere meg boken! Ha en fin tirsdag, Anita!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende, det skulle jeg likt å sett. Fin tirsdag til deg også.:)

   Slett
  2. http://www.youtube.com/watch?v=CqlpeA3uhv0

   Slett
  3. Her snakker hun vel litt om den romanserien Ylva Alm også, men hun er innom litt om fengselsoppholdet, så da tok jeg ikke helt feil ;.)

   Slett
 3. Det høres absolutt ut som en spennende historie. Jeg leste akkurat et intervju med henne i et eller annet blad og det er en sterk historie hun har. Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så interessant. Husker du hvilket blad? Fin torsdag til deg også.:)

   Slett
 4. Høres ut som en spennende bok. Ha en fin tirsdags kveld :)

  SvarSlett
 5. Har vært litt på utkikk etter denne. Den høres jo voldsom spennende ut :)

  SvarSlett