mandag 10. februar 2014

Artemisias gulltips til Mammutsalget 2014

I dag ble katalogen til Mammutsalget sluppet, og man kan bruke uka til å forhåndsbestille sine favoritter. Jeg har allerede bladd gjennom katalogen og funnet noen favoritter som jeg ønsker meg. Jeg ser at det også er veldig mange gode bøker på salget som jeg har lest som jeg gjerne vil anbefale videre. Jeg vet av erfaring at man lett kan gå vill og bli blind i alle tilbudene og så har man også lyst på veldig mye.  Her er mine gulltips:Det er verdt å merke seg at butikkene også selger bøker fra eget laget i tillegg til den offisielle katalogen.  Det er god grunn til å snoke litt rundt. 

I år et det også mange fine bøker, men før man går amok, bør man kanskje tenke over at ikke alle bøkene er så billige likevel. Flere av årets bøker har vært på tilbud og salg her og der allerede, flere har vært med på tidligere mammutsalg, mange romaner er kommet i pocket. Men foretrekker man hardperm er mamutsalget en fin mulighet og det kan være mye der som er verdt å få med seg. Her deler jeg mine anbefalinger, og de som jeg har blogget om legger jeg ved link til. Jeg vil også føye til bøker jeg selv ønsker meg.

Jeg bruker helst å kjøpe oppslagsverk, turbøker, spesielle bøker,-  fremfor romaner og krim, men det hender det blir noen av sistnevnte også. I fjor og forfjor ventet jeg på at bøkene skulle komme på halv pris på slutten av salget , men det gjorde de ikke på Ark og Norli i Trondheim. 

ROMANER:
Pedro Carmona- Alvarez: Og været skiftet og det ble sommer også videre   - nydelig bok om kjærlighet, tap og sorg

Vanessa Diffenbaugh: Blomstenes hemmelige språk - Utrolig sterk bok om en tilknytningsskadd jente som har vokst opp i flere fosterfamilier

Carolina de Robertis: Perla - en virkelig perle av en roman om den skitne krigen i Argentina 1976-1983, og Perlas historie

Gabi Gleichmann: Udødelighetens eliksir - en praktutgave av en roman, interessant og underholdende om Spinozaslekten gjennom mange generasjoner

Kahlil Gibran: Profeten & Profetens have - (ikke blogget om) har du ikke skaffet deg de evigekloke tekstene av Gibran enda, så har du muligheten  nå. Denne utgaven har mer enn bare Profeten, her er mer tekst og mange nydelige fotos og kunst

Rachel Joyce: Harold Frys utrolige pilgrimsferd - en utrolig søt bok om gamle Harold som går England på langs for å møte en venninne fra gamle dager som er dødssyk av kreft

Haruki Murakami: IQ84- noe av det nydeligste og mest spesielle jeg har lest på mange år. Dette er bok tre , så skaff deg de to andre også hvis du ikke har lest dem. En gripende kjærlighetshistorie, en sekt, ut og inn av forskjellige virkeligheter

Julie Orringer: Den usynlige broen - fantastisk og sterkt om en jødisk student fra Budapest som treffer sin store kjærlighet i Paris , under 2.verdenskrig

Anlaug Sanderød: Ulvehunger - original, spennende, frisk novelledebut

Bård Torgersen: Voksne og barn - en spesiell, og velskrevet historie om et annerledes barn som blir med mor og stefar på ferie til Gran Canaria. Det utvikler seg ikke helt som ønsket..

Agnes L. Matre: Stryk meg over håret - en hederlig romandebut om Guro som lider av bulimi og drar til Provence og tar tak i problemene sine

Carlos Ruiz Zafon: Himmelens fange - Barcelona. En spennende historie av forfatteren av Vindens skygge og Engelens spill..

KRIM og SPENNING:
Alexandra Beverfjord: Kronprinsen - fengende, spennende, lettlest journalistkrim fra Oslo

Jørgen Brekke: Drømmeløs - Brekke er an av mine krimfavoritter, som skriver fra Trondheim.  Dette er hasn bok nr to om politimann Odd Singsaker.

Frode Granhus: Stormen - min nordnorske favorittkrimforfatter som skriver fra Lofoten- vilt, vakkert og råskummelt.  Nominert til Bokhandlerprisen og Rivertonprisen.

Torkil Damhaug: Ildmannen- Damhaug skriver meget gode thrillere. Jeg har leste flere av dem, men ikke denne som jeg dog har på vent i bokhylla, men jeg anbefaler den likevel siden den koster kun 49,-.

Tom Egeland: Nostrademus testamente- det er det samme med denne, jeg har lest det meste av Egeland, men denne er på vent litt.. Men det er en bok som ikke går ut på dato hva tematikk angår. Vi drar til Italia , Firenze, i denne boka..det er nok en skikkelig røverroman som de andre. Tom Egeland er vår egen Dan Brown, bare enda bedre..

Aslak Nore: En norsk spion. En thriller som har høstet mange godord. Jeg har hørt forfatteren snakke om boka og har den i hylla mi, på vent..

Trude Teige: Svik - en krim med mening

Monika Yndestad: Jentene fra balletten - dagsaktuell og råsterk krim om en ung jente som holder på å ødelegge seg selv. Dette er Yndestad sin krimdebut.

HUMOR:
Sigmund Falch: Ingen fridde i Jølster - utrolig kreativ og morsom bok med bilder fra gamle dager og ny tekst.

FAMILIE OG HELSE:
Jekka McVicar: Urter -  Jeg har Urter for kropp av sjel av samme forfatter og det er den urteboka jeg har hatt mest glede og nytte av i mange år. 

MAT:
Torgrim Eggen og Gert Nygårdshaug: Vår ære og vår mat - en ytterst gøyal kokebok med snutter fra deres forfatterskap . De skriver begge mye om mat i sine romaner, så her møter vi igjen Fredric Drum blant annet..

Bent Stiansen: Alene hjemme - kokebok for den enslige, eller når du er alene..  for små husholdninger. Jeg har vært på foredrag om denne boka da den kom og den kom raskt på ønskelista mi. Nå skal den kjøpes.

DOKUMENTAR OG SAMFUNN:
Aage Storm Borchgrevinck: En norsk tragedie - aktuell og sterk bok om 22.juli, med fokus på gjerningsmannens oppvekst, miljø og veien til Utøya

Erika Fatland: Året uten sommer - denne boka kjøpte jeg på Lillehammerfestivalen etter å ha hørt forfatteren og forfatter av En norsk tragedie snakke om bøkene sine. Fatland har reist mye og snakket med overlevende, berørte og etterlatte etter 22 juli og andre tragedier-

Even Underud: Det nye Cuba- reisefortellinger


BIOGRAFIER OG MEMOARER:
Det kom utrolig mange rockebiografier og andre biografier i 2012. På mammutsalget nå kan du skaffe dem du ikke fikk skaffet deg da. Her finnes biografien om MIck Jagger, Bruce Springsteen, Neil Young, Hank, Mari Boine m.fl. Og Toralv Maurstad og Gerd Liv Vallas selvbiografier.

Jeg har lest boka om Mari Boine- og Hank. Begge anbefales.

Har du ikke lest Mammas Svik av datteren i Alvdalssaken enda, kan du også få tak i denne for en rimelig penge.


MIN ØNSKELISTE:
Bent Stiansen: Alene hjemme (kokebok)
Morten A. Strøknes: Tequiladagbøkene  gjennom Sierra Madre  (i Mexico)
Ian Bradley: Pilgrimsvandring
Knut Braa: Den lange veien hjem (Fn-veteranens opplvelser etter Afghanistan og påfølgende posttraumatisk stressyndrom)
Robert Dam: Avhopperen (20 år i scientologikirken)
Philip Norman: Mick Jagger
Neil Young: Neil Young
Gerd Liv Valla: Gi meg de brennende hjerter
Masha Gessen: Putin
Prablen Kaur: Jeg er Prableen
Dag Harald Jølle: Nansen Oppdageren

Hva jeg kommer til å kjøpe, vet jeg enda ikke. Jeg trenger enda noen dager til å fintenke, og noen dager til å gå på salget. Noen av disse bøkene kommer jeg nok til å sikre meg ved forhåndsbestilling.
Har du noen ønsker eller favoritter ?

Andre som har blogget om Mammutsalget:  Berit(mest om mammutter), Beathe, Berit (den andre) ElikkenKarinleser,Bokbloggeir, Bokelskerinnen.14 kommentarer:

 1. Kjempefin liste du har laget, Anita - nyttig den.

  SvarSlett
 2. Jeg er så enig med deg! I år var det mye bra! Og jeg må innrømme at jeg allerede har lagt inn ei bestilling... Skulle jo egentlig ikke det, men før jeg rakk å tenke meg om hadde jeg både trykt "Legg i handlekurv" og "bekreft bestilling"! Tipper det er flere enn meg som etterhvert "bare MÅ..."

  SvarSlett
  Svar
  1. Fort gjort det Berit. Og dess mer jeg blar i katalogen dess mer finner jeg , og dess mer må jeg holde igjen...

   Slett
 3. Har egentlig bestemt meg for å bytte ut bokkjøpene med andre ting denne måneden, men der ser ut som jeg må plukke med meg noen bøker fra mammutsalget likevel, for jeg ser at det er et par av den du har lest som jeg kunne tenke meg.Holder på med et innlegg jeg også, men jeg ble ikke ferdig med det i går for jeg fikk besøk av en venninne og den nyfødte babyen hennes, så nå har den flotte "Fugl" fløyet til et nytt hjem. Veldig flott liste dette, Anita:-) og ja en bør følge litt med på prisene for noen bøker ser jeg har vært billigere tidligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg greide å kjøpe tre bøker på salg i dag , (ark har arkvenntilbud stadig vekk) , og to på lørdag-- så vips, nei det er ikke lett å gå forbi gode tilbud.. Blir vel noen på mammut også:) Men en del romaner har vært billigere og kommer til å bli det..

   Slett
 4. Uff, jeg som trodde kanskje jeg skulle klare å unngå Mammutsalget i år, men her var det så mange godbiter at jeg kanskje må innvilge meg et par... Enig i at oppslagsverk, dokubøker og annet som ofte ikke kommer i pocket er verdt å satse på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo alltid noe man har lyst på..sukk.

   Slett
 5. Fine tips du kommer med! Her hvor jeg bor pleier det også å være massevis av godbiter fra bokhandelens eget lager (som er et stort og fyldig lager), og etter tre uker med Mammut, er det klart for kilosalg og/eller posesalg! Det er helt fantastisk for en bokelsker - dog ikke så fantastisk for lommeboka i lengden...

  Godt salg, alle sammen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Hedda! Så gøy med posesalg.. Salg fra eget lager er ofte bra. Men som du sier ; mange gode tilbud kan også bli dyrt…i lengden.

   Slett
 6. Så fin oppsummering på mammut bøkene du har:) Selv har jeg ikke hatt tid å orientere meg så mye, men skal helt klart ta en titt etterhvert. Fikk da en god start nå. Har da bestemt meg for å ikke å kjøpe så mange bøker 1-3 stykker maks, er jo tilbud hele året, og ofte bedre tilbud en her på mammutsalget, men noen godbiter skal jeg vel klare å finne. Må si jeg ble litt nysgjerrig på noen av biografiene som den om Putin eller Hank og reiseskildringene fra Det nye Cuba. Har litt lyst å dra til Cuba en gang:) Takk for tips! kos deg med handlingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. TAkk for det Isabella. Biografiene er slike som man ellers ikke alltid finner lett på tlbud..Håper du og greier å holde deg til få bøker da..*host*.

   Slett
  2. Hehe, bruker alltid å gå på en smell når kjøpelysten slår til:) Har allerede kjøpt meg tre bøker før mammutsalget. Så nu har jeg egentlig brukt opp mitt bok budsjett for denne måneden, så må se det litt ann nu:) Men skal innom å titte i butikkene når det braker løs:) Ser for meg det blir mye suppe til middag fremover, hehe:)

   Slett
  3. Ja, kjøpte tre råbillige bøker jeg også på Ark Trondheim torg forleden. Men suppe er ikke å forakte.:);)

   Slett