tirsdag 11. mars 2014

Boken på vent (68): Zombie Nation

Det er så mange interessante bøker som kommer ut for tiden.  Det er så mange jeg vil lese. I tillegg har jeg handlet en del på Mammutsalget også, samt at jeg fortsatt har mange i hylla på vent fra de siste par årene…og år før det.   Hvilken bok skal frem i lyset? Det er alltid et spørsmål når tirsdagen kommer, for  da åpner Beathe sin spalte "Boken på vent". I dag velger jeg en bok jeg gleder meg veldig til å lese, Zombie Nation av Øystein Stene.

Eget foto

Forlaget sier dette om boka:

Midt i Atlanterhavet finnes det en øy som amerikansk og europeisk etterretning har forsøkt å holde skjult siden første verdenskrig. Sjøkart blir tegnet om, nærgående lasteskip senket, havbunnen ombygget – alt for å holde kunnskap om øya borte.
En sen vinterdag i 1989 ankommer Johannes van der Linden øya, usikkert fra hvor og til hva. Han ansettes ved øyas byarkiv. Det regner, maten smaker ikke, søvnen kommer aldri, alt synes likegyldig. Gjennom arbeidet går det langsomt opp for ham at øya er bebodd av levende døde. Og at han etter alt å dømme er en av dem. Finnes det noen vei ut av denne ikke-tilværelsen?
Zombie Nation er en alternativ konspirasjonsteori, en gotisk thriller og en eksistensiell zombieroman. Det handler om lammelsen i oss, om likegyldigheten til hverandre, om det døde i kulturen. Men først og fremst om muligheten for liv, selv for de døde.

Mer HER


Vil du lese om flere bøker på vent hos andre bloggere så ta en titt inn i hylla te Beathe, da vel.:) Ha en fin tirsdag!

18 kommentarer:

 1. Haha, det er i alle fall en bok jeg ikke kommer til å lese. Men jeg unner deg en god leseopplevelse, og er glad det finnes kreative forfatterer for enhver leser :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal ikke skue hunden på hårene;) eller zombien på eh..noe..
   Jeg tror dette er en spennende bok, ja, så vi får se. Har ikke lest noe om zombier siden barneåren, den gang svenske tegneserier.. Men så filmen World War Z, og startet på boka for en stund siden..

   Slett
  2. Er spent på hva du synes om WWZ Anita - siden du leser boka etter filmen, som jeg gjorde :o) Denne boka har jeg ikke lest - eller hørt noe om før nå.

   Slett
  3. Vet ikke om jeg orker å lese den ferdig Marianne.. Når jeg ikke fikk lest den i ett strekk, så skal det en del motivasjon å ta fatt på dne igjen siden jeg har så mange andre fristende bøker liggende.. men skal aldri si aldri. Kan jo bli bitt av zombibasill.;) Boka er sikkert god den.

   Slett
 2. Den der hørtes så pass spesiell ut at den kunne jeg tenkt meg å lese, blir spennende å høre mer om den når du har lest den. Ja, det er mange bøker som har kommet og kommer ut i nærmeste fremtid som jeg har lyst til å lese, og det er ikke alltid like lett å velge selv om man har en god del bøker å velge mellom. Det blir nesten litt vanskeligere da, Ha en fin dag, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid vanskelig nesten, det å velge synes jeg. Nå må jeg nok velge en lesesirkelbok, tror jeg, siden den skal være lest innen en uke , så det slipper å bli stress.. så får jeg lese mer av leseeksemplarene etter det igjen. Fin kveld til deg Beathe.:)

   Slett
 3. "Er en alternativ konspirasjonsteori, en gotisk thriller og en eksistensiell zombieroman", herlig! Høres ut som en meget underholdende bok....gleder meg til å høre dommen på den etterhvert.Noterte den ned helt klart!:) Selv har jeg ett helt sinnssykt stort bok tårn her i stua, så mangel på lesestoff er det ikke fremover. Må se å få lest noen av de jeg kjøpte på Mammut salg jeg også, blir ikke vanskelig å ha bøker på vent ihvertfall, nei:) Kos deg med Zombie boken etterhvert:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant-- gotisk thriller, bare det-- og alternativ konspirasjonsteori, vi liker det.:) Takk takk, du og kos deg med bunken Isabella!

   Slett
 4. Wow, jeg har aldri lest en zombiroman, men denne ble jeg nysgjerrig på. Gleder meg til å høre hvordan du liker den, og skal ikke se bort ifra at jeg må få med meg denne... Ha en fin tirsdag ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke jeg heller, skjønt jeg begynte på Worls War Z men la dne fra meg, jeg hadde jo sett filmen. Men jeg leste mye tegneserier med zombies da jeg var barn.. ekkelt var det. I dag er det vel mer morsomt/komisk..Fin tirsdag til det og.:)

   Slett
 5. Har ikke hørt om sjangeren zombiroman før :) Litt for maskulint tema for meg tror jeg, venter til omtalen din og ser da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det finnes ganske mye av det på markedet etterhvert, spesielt engelskpråklig.. Noe spesielt Maskulint vet jeg ikke om det er akkurat..ikke mer enn vampyrer og varulver og den slags..

   Slett
 6. Å, den fikk jeg lyst til å lese :-)
  Jeg har også alt for mange bøker jeg ikke har lest og det er ingen ende på den strømmen av bøker som finner sin vei inn i huset. I dag klarte jeg faktisk å tømme en hylle med krimbøker jeg har kjøpt rundt forbi og som jeg hadde tenkt jeg skulle lese. Nå går noen av dem til svigermor og resten til gjenbruken :-) Jeg må ta en hylle nå og da ellers drukner jeg i bøker :-D
  Ønsker deg en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe.. ja , den strømmen av bøker som på en merkelig måte tar seg frem til husene våre du. I dag ble det med to hjem til meg igjen, typisk lønningsdag altsåå.. Flink du som får tømt bøker. I går rensket jeg den ene hylla mi for fem bøker.. og ga bort. Men det ha rnok kommet adskillig flere inn på nyåret.-.. Fin dag til deg også Astrid Terese!:)

   Slett
 7. Oj, dette hørtes ut som en bok jeg kommer til å like! Den er litt overtroisk/fantasyaktig, men kanskje ikke for mye likevel. Spennende, og takker for lesetipset :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror den er spennende--- :) Bare hyggelig, flott at du fikk et nytt tips.:)

   Slett
 8. Hmm...kanskje på tide å ta eit oppgjer med fordommane mine. Fantasy/science fiction er heilt utanfor mine sjangrar. Prøvde meg på Hobbiten, gav opp og har ikkje prøvd igjen. Men denne boka virka "tilnærma" normal - inntil eit visst punkt. Tips notert og eg skal prøve! Kos deg med boka :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,, hvorfor ikke? Takk og i lige så.:)

   Slett