fredag 14. mars 2014

Kjapp omtale av Journal 64 av Jussi Adler Olsen

Jeg holder koken med Avdeling Q, takket være lånte lydbøker på biblioteket. I går leste jeg ferdig resten av den spennende boka i papir. Journal 64 er Jussi Adler-Olsens 4. krimithriller om Carl Mørck, Assad, Rose og co.Her er hva Lydbokforlaget skriver om boka:

Inntil for omtrent 40 år siden ble utilpassede eller uheldige danske kvinner deportert til en liten øy hvor torturlignende metoder ble brukt for å holde orden. Hit kom Nete Hermansen, og herfra unnslapp hun også. Trodde hun. Dagen fortiden innhentet henne ble starten på en av Avdeling Qs mest kompliserte saker. Hva gjemmer fortiden til Nete Hermansen? Hvor forsvant menneskene omkring henne? Og hvem stod bak?
Selv om visepolitikommisær Carl Mørck alt har full timeplan, både på jobb og privat, presser assistentene hans ham til å gjenåpne saken som for 23 år siden utspilte seg med voldsomme konsekvenser for de innblandede. Snart går det opp for den lille etterforskningsgruppen at saken bare er en liten flik at noe større, som handler om overgrep av det aller groveste slag. Overgrep, som tilsynelatende fortsatt foregår. 
Mer HER
Min mening om boka:
Journal 64 er en veldig god og spennende krim. Den er også vond med tanke på de overgrepene på unge jenter på en offentlig anstalt som beskrives. Den er ekkel og ufyselig med tanke på legeetiske spørsmål og hva som bedrives av "utrensking" av "uønskede elementer" i organisasjonen Rene Linjer og Hemmelig Kamp. Carl og Assad kjemper virkleig en kamp mot mektige menn og vindmøller i denne boka, og det går på livet løs bokstavelig talt.  Helge Winther-Larsen gjør en kjempejobb som oppleser og gjør en herlig Assad også her. Adler-Olsen er en mester på sitt område, språklig, plotmessig, karaktermessig og innholdsmessig. Anbefales!Jussi Adler-Olsen: Journal 64, 489 s /Spilletid: 15:38:38
Aschehoug 2012 /Lydbokforlaget 2012

4 kommentarer:

 1. Stor, Carl/Assad/Rose og Jussi fan over here.
  Jussi framstår på mange måter like spennende og mystisk som Assad. Det er sjelden jeg henger meg opp i forfatternes liv og levne - annet enn hvor flinke de er til å skrive - men Jussi har jeg virklig sansen for!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes Inga-Lill! Skulle likt å ha møtt Jussi ja. :) Tror jeg må dra til Danmark på en litterær kafe, festival , e.l.

   Slett
 2. Jeg må bare få lov å skryte av at jeg har møtt ham. Han er utrolig sjarmerende, alle damene i salen satt som fjetret da han fortalte om seg selv og forfatterskapet sitt. Nå har du bare Marco igjen? Gled deg, den har forandret mitt syn på tiggere for alltid. Ha en super fredag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige du Tine..:) Jussimøte hadde jeg ikke sagt nei til , gitt. Ja, har Marco igjen ja. Tror jeg skal lese den, har den på dansk i hylla.:) Flotters helg til deg!

   Slett