mandag 30. september 2019

Oppsummering september-19

September er straks over, men det virker ikke sånn her jeg er akkurat nå. Her er det sommer og det har vært 32 grader i dag. Jeg vet at om et par dager så er jeg hjemme igjen i et helt annet klima. Jeg leser at det er snø i høyden i Midt-Norge. Jeg får bare nyte solen og varmen så lenge det varer her på Gran Canaria. Dagene går fort. Jeg har lest en del, og deltatt på vanngym og yoga på hotellet, solt meg litt og gått turer. Veldig rolige dager, men det er det jeg trenger nå. Wifien på hotellet er god og jeg sitter på balkongen med laptopen og saltstenger. Det er kveld.
I september leste jeg 15 bøker og har vært på noen høstmøter med forlagene. En langvarig hals-øre-luftveisinfeksjon slo meg helt ut, og jeg hangler nok litt med en enda. Nå er en oppsummering på plass.


Denne begynte jeg på i dag og kan hende blir jeg ferdig med den før jeg reiser hjem. Det stå på omslaget at det er en perfekt strandbok. Jeg skal sjekke det ut mer i morgen. 

Here we go:

Bøker lest:
1. Gjemsel av Jan-Erik Fjell: krim, norsk2019, USA/Norge, leseeks, 448 s
2. Pust av Audun Myskja: Sakprosa/helse, kjøpt, 248 s
3. Mamma er trygda av Mimir Kristjansson: Sakprosa, norsk2019, leseeks, 189 s
4. Drapet på Entry Island av Peter May: Canada, Skottland, krim, leseeks, 428 s
5. Coffin Road av Peter May: Krim, Skottland, lånt privat, 320 s
6. Kart over Canada av Dorthe Nors: noveller, USA, Danmark, fått av B, 128 s
7. Kantslag av Dorthe Nors: noveller, frahylla, lesesirkel, Danmark USA, leseeks, 92 s
8. De uskyldige av Kristine T.G. Hardeberg: Italia, norsk2019, leseeks, 410 s
9. Dikt av Jorges Luis Borges: Dikt, lesesirkel, lånt på bib, Argentina, 93 s
10. Greske vandringar- frå mytealder til juntatid  av Lars Groven: dikt, Hellas, Tyrkia, lånt på bib, 75s
11. Fornemmelsen for slutten av Julian Barnes: 1001-bok, lesesirkel, frahylla, kjøpt, England, 185 s
12. Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli: Krim/psykologisk thriller, norsk2019, leseeks, 311 s
13. Folk med angst av Fredrik Backman: Sverige, leseeks, 347 s
14. Aldri tilgi av Trude Teige: Krim, norsk2019, leseeks, 331 s
15. Serotonin av Michel Houllebecq: Frankrike, leseeks, 256 s

SUM: 15 bøker / 3861 s

5 krim/ 4  andre romaner/ 2 sakprosa/2 novellesamlinger/2 diktsamlinger

5 norske 2019
1 1001-bok
2 frahylla
9 leseeks/ 3 lånt/1 fått/ 2 kjøpt

Land besøkt: USA (2), Canada, Skottland (2), Danmark (2), Italia, Argentina, Hellas, Tyrkia, England, Sverige, Frankrike

Det vil komme omtale av flere av de bøkene jeg har skrevet om, bl.a. Stella Polaris (meget spennende krim/psykologisk thriller), Folk med angst (morsom med alvorlig undetone, god feel-good-roman, god reisebok), Serotonin (interessant, men også deprimerende på tross av noe satire og mørk humor, noe langtekkelig i perioder, enda ikke helt enig med meg selv om hvor godt jeg likte denne boka)Bøkene jeg har med meg på ferie.
Jeg har lest Teige, Backman og Houllebecq ( turboka til Gran Canaria er brukt flere ganger). Atwood begynte jeg på da jeg var hjemme, men jeg har ikke orket å lese den her. Det ble nok med en dyster roman (Houllebecq). Jeg fant Fuglekikkeren i resepsjonen nede, og har den i reserve hvis jeg trenger den på flyturen hjem. De jeg har lest her nede legger jeg igjen slik at andre kan ha glede av dem.

* Månesøsteren av Lucinda Riley: lydbok, lånt på bib, Skottland- er jeg enda ikke ferdig med. Langprosjekt. Lyttet litt på flyet ned, men det endte bare med at jeg sovnet. Meg og lydbok, ass..

Lesesirkler:
* Diktsirkelen har hatt ny runde. Jeg leste dikt av Jorges Juan Borges.
* Elidas 1001-sirkel. Jeg deltok med Julian Barnes - Fornemmelse for slutten.
* Henger etter med Heddas hyllesirkel, men leser fra hylla uansett, selv om det ikke matcher kategoriene hver måned.


Litterære arrangement:
Høstmøte med Kagge forlag
Høstmøte med Gyldendal
Høstmøte med Cappelen Damm


I oktober blir det  Aschehoug sin tur med bokturne. Og muligens jeg får med meg noe på Litteraturhuset. Det ble ikke noe av det for meg i september, da jeg ikke har vært i form.Selfie fra Playa del Ingles i dag.

Jeg vil ønske dere alle en riktig fin oktober.:)


Oppsummering fra mai: Sum: 10 bøker / 3370 sider
Oppsummering april her : 10 bøker /3243 sider

18 kommentarer:

 1. Oi...så flittig du har vært!

  SvarSlett
 2. Mykje god lesetid her. Nyt resten av ferien, Anita!

  SvarSlett
 3. Høres og ser ut til at du har fine dager der nede og det er bra🙂 Du har fått lest mye og fem av dem har jeg også lest,og det er flere her jeg kunne tenke meg å lese. Fuglekikkeren har jeg faktisk også lest.

  Ha en fortsatt fin ferie,Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig og rolig her, men litt for varmt i går og i dag. Hjemme er det snø på Byåsen, så jeg vet ikke hva som er værst, hehe...
   Har hørt mye bra om Fuglekikkeren, så jeg tenkte den var verdt å få med seg.:)

   Tusen takk.:)

   Slett
  2. Du savner gjerne varmen om du kommer hjem til snøvær. Det haglet her i går og da ble jeg minnet på at jeg må kjøpe noen nye ovner på rommene til guttene. Det er kaldere ute så det er bare å forberede seg, men du får bare nyte de siste dagene med sol og varme! :-)

   Slett
  3. Ja, nå er det vel enten eller- så man får ta det som det er. Det var i alle fall deilig å være på stranda i ettermiddag/kveld. Nå er jeg pakket og klar for hjemreise i morgen (med boblejakke i kofferten)

   Slett
 4. Eg skjønnar at du har hatt bra med lesetid denne månaden! 32 varme grader høyrest skrekkeleg ut, eg trivst best med temperaturar rundt 18-20. Hausten, med den klåre og friske lufta, er favorittårstida mi.

  Kun 'Coffin Road' eg har lest av desse + 'Gjemsel' som eg såvidt har starta på (og den starten er bra!) Står i lånekø på 'Drapet på Entry Island'.
  'Mamma er trygda' og 'Aldri tilgi' har eg notert meg tidlegare. Ser fram til dei. 'Fuglekikkeren' har eg ikkje lest, men trur det er bok for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har hatt det. Over 30 grader er for varmt for meg også. Ca 25 er best. Liker høsten også.

   Så bra at du liker Gjemsel så langt. Jeg liker Fjell sin krim veldig godt.
   Jeg har også hørt mye bra om Fuglekikkeren, og er den noe i samme gata som May sine bøker, så lover det bra.

   Slett
 5. Godt med ferie og ro i varmere strøk før den norske kulda kommer krypende. Ferier hvor man kan lese mye er de beste! God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så har man noe å gå på til neste tur i mørketiden.
   Tusen takk Marianne:)

   Slett
 6. Du har fått med deg mye.Imponerende!
  En dikter som skulle vært i sept.kommer jeg med om et par dager, hadde trodd jeg skulle få det ferdig, men høstferie og to barnebarn her på besøk, får jeg det ikke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hatt mye lesetid og valgt bøker som ikke er så krevende, da går det unna. Pluss noen kortere dikt-og novellsamlinger..(ikke at de nødvendigvis tar mindre lesetid)
   Så bra at det kommer dikt-innlegg fra deg. Helt greit at det er litt på etterskudd.

   Slett
 7. Så ut som en skikkelig strandromanse den der. Hvordan gikk det? Svarte den til strandforventningene? 15 bøker er godt gjort når man er syk. Blir inspirert og har bare lyst å lese norsk for tida. Skal ri bølgen ut og la lyst og tilfeldigheter råd. Ikke noe prispress iår, og da er man selvfølgelig så rebelsk at man kaster seg over norsketårnene.

  Skal lese Dortheinnleggene dine når jeg kommer hjem fra tur (hvis ryggen takler mer sitting). Har lest ei bok av henne (romanen) og ble bare sånn passe begeistra, har trua på den Canadaboka. Har lest Barnes og det var den eneste av de 15 på lista. (Men så har jeg lest knappe 2 bøker den siste måneden).

  SvarSlett
  Svar
  1. Stranda fra Playa del Ingles til Maspalomas er helt amazing.
   Lang fin tur å gå hvis man ønsker det og ikke ligge bare å dra seg/bade. Jeg har gått den turen hele veien et par-tre ganger. Tar vel et par timer. Pluss bildestopp.

   Det går litt opp og ned med lesing når jeg er syk og dårlig form, men jeg gidder heller ikke å se noe særlig TV, så da leser jeg heller. (mua Charterfeber og valg og norsk helgeundeholdning) Kunsten er å finne noe jeg har lyst til å lese, ikke for tunge ting.

   Håper det går fremover med ryggen.
   Gikk en periode på ryggskole etter å ha vært veldig plaget da jeg var ca 40-46 år. Det hjalp, for jeg trodde en periode at jeg skulle bli invalid. Det ble mye bedre, selv om det skal lite til før jeg blir stiv og får småkinker.. Burde nok trent mer styrke, I know. Og gått mer i terreng. Ikke asfalt og ikke så mye sitting. Kjenner det her når det har bare vært gåing på hardt underlag, i hofter, bein og rygg- men men, det går bra, har da fått litt mosjon i det minste. Og smører meg etterpå med en god krem for "walking pain".

   Det blir nok likar med både ryggen og lesinga skal du sjå:)

   Slett
 8. Så deilig med en pause i solen, spesielt når du har hanglet en stund. Det er en flott bunke bøker du har lest, traff på et par av dem og har et par andre på vent :) God leseoktober Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det. Kobler av når jeg er ute og reiser. (eller kobler på noe annet)
   Takk skal du ha Tine og det samme ti deg:)

   Slett