tirsdag 11. juni 2013

Boken på vent (36 ) : Citadell av Kate Mosse

Tirsdag igjen. Jeg kom nettopp hjem fra Frøya og åpnet en full postkasse hvor blant annet en bok jeg har sett veldig frem til å lese lå. Det blir min bok i Beathes spalte Boken på vent denne gang, selv om den er ny. Men jeg har et par lesesirkelbøker og et par andre foran i køen, så derfor kommer den litt på vent, selv om jeg har lyst til å hive meg over den med en gang.. Jeg regner med at dette blir ferielesing. Carcassone, - jeg drømmer meg dit igjen.
Forlaget sier dette om boka:


Oppfølgeren til Labyrinten og Gravkammer er en gripende bok om krig, kjærlighet og tapperhet.
Carcassonne, 1942: Ved en tilfeldighet dras den energiske og modige 18-åringen Sandrine inn i kampen mot den tyske overmakten. Sammen med de andre unge kvinnene i nettverket «Citadell» er hun villig til å ofre alt for å befri den franske middelhavskysten, slik forfedrene kjempet mot innvandrere fra nord mange hundre år tidligere. Sandrines partisaner forsvarer også en eldgammel hemmelighet som - hvis den havner i feil hender - kan endre historiens gang.
Idet krigen går mot slutten, er Sandrines skjebne uløselig bundet til tre forskjellige menn. Men hvem er den egentlige fienden? Hvem utgjør den største trusselen? Og hvem er den sanne beskytteren av hemmelighetene som i generasjoner har trukket mennesker til foten av Pyreneene?
Med Citadell har Kate Mosse skrevet en storslått, frittstående avslutning på sin kritikerroste Languedoc-trilogi, som har begeistret millioner av lesere verden over. Citadell kombinerer Labyrintens barske action med Gravkammers mysterier.

Jeg var i Carcassone i fjor sommer, og leste da Labyrinten av Kate Mosse på den ferieturen gjennom Languedoc og Sør-Frankrike.


Vil du se hvilke bøker andre bloggere har på vent, ta en titt inn til Beathe da vel.:)

18 kommentarer:

 1. Håper du hadde en fin tur i helgen! Har hørt mye om Kate Mosse sine bøker og ser at flere har ventet på denne, jeg er jo nysgjerrig og har notert meg bøkene og forfatteren og en vakker dag skal jeg plukke opp disse bøkene jeg også. Selv om det må drøye litt så venter jeg spent på omtalen din på denne. Ønsker deg en fin dag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja de er bra, men lange.. denne er på 800 sider..tjohoi! Passer bra som ferielesing det da::) Fin kveld til deg Beathe.:)

   Slett
 2. Skjønner du gleder deg til å lese denne, det har jeg også enda jeg ikke har lest de to foregående bøkene. Tror jeg må sette de først opp på lista også:) Kos deg med boken når det blir dens tur:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja, jeg har ferie om tre uker, så da kan jeg fordype meg i denne tykke boka.:)

   Slett
 3. Herlig å ha bøker på vent som man har gledet seg til :)

  SvarSlett
 4. Jeg har lest de to første og likt dem, men bestemte meg allikevel for å ikke be om denne her. Skal bare se jeg ombestemmer meg :) Lykke til med markeringen av den store dagen i dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kanskje du gjør det. Lykke til du også.:)

   Slett
 5. Jeg visste ikke Labyrinten og Gravkammer var en del av en trilogi; kjekt å vite :-) Flink du er som reiser til steder du leser om og som leser om steder du har vært. Selv er jeg helt umulig, jeg leser julefortellinger om sommeren og sommerbøker om vinteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var ikke jeg klar over heller før jeg leste det ifm denne boka. Men de kan visst leses uavhengige av hverandre. Jeg har ikke lest Gravkammer enda..
   hehe...julebøker om sommeren???

   Slett
 6. Jeg kjente ikke til disse tre bøkene før helt nylig, og da den siste handler om Carcassonne, må jeg nok lese dem. Er det nødvendig å lese alle - henger de godt ihop? Eller kan jeg bare ta den siste? Har nemlig opplevd Carcassonne - et herlig sted! - så den frister.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg forstår det slik at de godt kan lese frittstående. Jeg leste som sagt Labyrinten i fjor sommer, og den handlet om katarene. Det var jo for flere hundre år siden de ble utrdyddet der nede, og Carcassone var vel den siste skansen før Montsegur..? Husker jeg rett... Jeg har ikke lest nr 2 Gravkammeret, og tenker å lese den siden.
   Jeg synes Carcassone var et fantastisk sted. Kan gjerne tenke meg en tur dit igjen.

   Slett
 7. Fint å ha noe å glede seg til uansett om det er bøker, ferie eller andre ting. Ha en fin leseuke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, absolutt.:) Ha en fin uke du og.:)

   Slett
 8. Denne skal jeg notere med. takk for tipset!

  SvarSlett
 9. Oj, for en spennende forside på den boken! Dette høres ut som lesing jeg vil like, men da må jeg starte med begynnelsen tenker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. Jeg elsker den forsiden. På faceboksiden min er det også bilde fra denne borgen Carcassonne. Og det tok jeg selv.;)

   Slett