søndag 2. juni 2013

Smakebit på en søndag (32): Hjertet i Paris

Søndag, dvs natt til søndag siden klokka har bikka over midnatt fra lørdag. Sitter og leser Hjertet i Paris av Paula McLain. Om Ernest Hemingway og hans kjærlighetsforhold til Hadley, eller omvendt, siden det skrives fra hennes perspektiv. Nå har han fridd og de skal reise til Roma, for da får han tid til å skrive. Men på baksiden av boka står det at de flytter til Paris, for det er der man må være som kunstner, som forfatter på 1920-tallet. Da begynner det nok å bli gøy, serru...Fra forlagets omtale:

Chicago, 1920. Hadley Richardson er en rolig tjueåtte år gammel kvinne som nærmest har gitt opp håpet om kjærlighet og lykke – til hun møter Ernest Hemingway.
Etter en feiende romanse, frieri og bryllup, setter paret kursen mot Paris hvor de blir midtpunkt i en livlig gruppe kunstnere som inkluderer Gertrude Stein, Ezra Pound, og ekteparet Fitzgerald. Her skriver Ernest sine første mesterverk, mens det yrer av liv på kafeene, blant bohemer og aristokrater, poeter og festløver. Fristelsene er mange for en mann som stadig flere kaller et geni.

Hjertet i Paris er Hadleys gripende beretning om en bemerkelsesverdig tid. En historie om lojalitet og ambisjoner. Om kunst og kjærlighet. Om å ta vare på det beste i seg selv. Og om å ødelegge det fineste man har.
Les mer HER
Min smakebit er fra side 13 i boka:
" Jeg lukker øynene og lener meg mot Ernest, han lukter bourbon og såpe, tobakk og fuktig bomull- alt ved dette øyeblikket står så klart og fint for meg, og jeg gjør noe jeg aldri pleier å gjøre, jeg bare kaster meg ut i det." (s.13)

Vil du lese flere fine smakebiter så ta en titt inn til Mari i Flukten fra Virkeligheten.:)
Ha en fin søndag dere.:)

35 kommentarer:

 1. Det känns som att jag har sett en film som handlar om precis det här, Hemingway, Fitzgerald, Gertrude Stein, Paris... Kan inte komma på vad den heter...

  SvarSlett
 2. Denna vill jag läsa! Tack för den fina smakebiten!

  SvarSlett
 3. Så spennende å lese om Hemingway sett fra hans første kones perspektiv! Gleder meg til omtalen av denne boken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja d er det:) han hadde et utvilsomt slrivekall og en kvinne som holdt det ut - en god stund.

   Slett
 4. Det hørtes ut som en spennende historie å få med seg. Hemmingway har fascinert meg før så jeg kunne godt tenke meg å lese mer om livet hans. Takk for fint tips!

  SvarSlett
 5. Høres ut som en interessant bok om Hemingway, måtte notere meg den ned:) Håper den er god, gleder meg til å lese omtale jeg også:)

  Ha en herlig søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så langt er den fin. Har lest halve boka:) fin kveld til deg:)

   Slett
 6. Tittel er notert, denne vil jeg lese!

  SvarSlett
 7. Denne har jeg heldigvis liggende klar, nå fikk jeg lyst til å lese den. Tusen takk for smakebit:) Ha en fin søndag du også,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kan du nok like Beathe:) fin kveld til deg:)

   Slett
 8. När jag läser sådana här böcker, som är skrivna av någon annan, så undrar jag hela tiden hur det "egentligen" var...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være interresant å reflektere over d:)

   Slett
 9. Det er farlig for en lesehest å gå inn her, for det kommer mange bokperler.. Men jeg har mye på vent, og gleder meg til god rå krim... Blant annet Kepler, og Jo Nesbø... Glede seg, glede seg!

  SvarSlett
 10. Den här vill jag gärna läsa. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Har lyst å lese denne boka! Fascinerande med Hemingway og miljøet rundt han.

  SvarSlett
 12. Sier det samme som Monika, jeg har også sett en film om disse. Det er Midnatt i Paris fra 2011, laget av Woody Allen. God!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke den filmen, selv om den er ganske bar (har sett den selv) http://www.filmweb.no/film/article909834.ece?facts=t

   Slett
  2. Men det er mulig Allen ble inspirert av forholdet til å lage denne filmen, jfr denne bloggen: http://gordonsgoodreads.com/2011/07/03/midnight-in-paris-hemingway-hadley-the-paris-wife/

   Må på jobb nå, ha en fin dag!

   Slett
 13. Låter som en bok som jag kan tänka mig att läsa. Den tiden och platsen är ju intressant. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 14. Nydelig smakebit, gleder meg til å lese omtalen din :)

  SvarSlett
 15. Også jeg gleder meg til din omtale av boka. Det er som en skriver, litt "farlig" å lese innlegg på bloggen din. Jeg liker så godt å lese slike bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe,- du fortsetter vel å les håper jeg;) jeg liker også veldig godt slike type bøker. Det sto forresten en artikkel om Munch og kvinnene i Vg helg i går:)

   Slett
 16. Fristende omtale og smakebit, men jeg bør vel strengt tatt lese litt av det gamle Hemmingway skrev selv først? Eller kanskje ikke...
  Takk for smakebiten- så får vi se hva det blir til på lesefronten ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du må vel ikke, mend a vet du jo mer hva de snakker om?

   Bare hyggelig Berit og takk for besøket.:)

   Slett
 17. Ukjent bok for meg. Jeg har aldri lest noe av Ernest Hemingway (eller Paula McLain). Jeg liker omslaget på romanen og kåpen hennes ser deilig ut.

  SvarSlett