tirsdag 25. juni 2013

Kjappomtale: Gatekatten BOB- nydelig bok av James Bowen

En gatekatt ved navn Bob har jeg lest så mange fine omtaler av at når jeg så den var ledig på biblioteket sist torsdag tok jeg den med meg hjem. Det er slik enkelte bøker kommer aller først i lesekøen, og de andre må vike.  Det har gått litt trått med lesing av andre bøker i det siste, men det gjorde det ikke med denne boka. En gatekatt ved navn Bob, er en utrolig nydelig, rørende og hjertevarm bok. Mer er det vel ikke å si? Å joda..


Om handlingen:
James er rusmisbruker på Metadon, og livnærer seg som gatemusikant i London. En dag dukker katten Bob opp i hans vei, og vil ikke forlate ham. Bob blir etterhvert med James på oppdrag, og sjarmerer forbipasserende i senk , noe som medfører  at de får samlet inn mer penger. James må også skjerpe seg nå da han har fått ansvaret for Bob i fanget, og mellom dem utvikler det seg et utrolig rørende og godt vennskap. Bob blir barnet til James. Mer kan lese HER
Bokvrimmel har også skrevet en fyldig, begeistret  og god omtale av boka.

Hva jeg synes:
Foruten rørende, hjertevarm, nydelig- så lærte jeg også mer om katter. Jeg elsker katter, og har hatt katt i korte peridoer av livet mitt. Jeg er ganske sikker på at jeg vil ha katt igjen når jeg får bosatt meg et sted der jeg synes katten kan  utfolde seg fritt nok, og at jeg vet blir værede der for noen år fremover.
Boka handler også mye om James` vei tilbake til et rusfritt liv, ved hjelp av Bob. Livet på gata i London er tøft og det sier boka også noe om. Hvordan er det å livnære seg på gata enten som gatemusikant eller som bladselger.
Dette er en bok jeg likte svært godt, og ga terningkast 5 på Bokelskere.no.


Om James Bowen HER
Ifølge forlagets hjemmeside ryktes det at boka skal filmes. Boka har solgt i over 600 000 eksemplarer i England og er oversatt til 23 språk. Boka er James historie fra virkeligheten.
Les også den rørende artikkelen i Dagbladet om James og Bob.

James Bowen: En gatekatt ved navn Bob, 283 s
Bastion Forlag 2013


8 kommentarer:

 1. Ser frem til å lese denne. Var og sjekket og nå var jeg som nr 1 i køen på biblioteket. Var inne på NRK nå i morges og et av nyhetsoppslagene var bruk og kast av kjæledyr, ikke minst katter og hva det fører til. Så bare overskriften, jeg synes det er så grusomt at jeg ikke klarer å lese om det. Jeg mener at vi bør få ned kattebestanden kraftig slik at det blir vanskeligere å skaffe seg katt. Men denne boka handler om noe mye mer. Så det var bare en ytring fra en som liker katter, men dessverre ikke er katteeier for tida.

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, det er grusomt hvordan folk behandler dyrene i ferien spesielt.. så det på nyheten selv.
   Kos deg med boka.:)

   Slett
 2. Denne fikk jeg veldig lyst til å lese! Rart hva dyr gjør med oss mennesker- og enda rarere hva mennesker kan få seg til å gjøre med dyr, jfr. det Tone forteller om... Hvis man prøver å tenke seg verden UTEN mennesker... Da hadde mye vært annerledes, og kanskje det meste hadde vært bedre? Det blir nok dagens filosofiske tema for meg i dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt, det er triste greier..

   Boka bør du lese- den er et lysglimt oppi alt.:)

   Slett
 3. Åh, fikk ordentlig godfølelse av å lese denne omtalen. Kanskje denne blir min neste bibliotekbok? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det er også en skikkelig god-bok.:)

   Slett
 4. Se der ja - fin omtale. Og som katteeier selv er jeg naturligvis helt enig med deg i at katter er herlige dyr. ;)
  Jeg har selv en gatekatt, forresten, funnet på gata rett før høstferien for noen år siden. Etter langvarig annonsering etter eiere både i nærmiljøet og på nett tenkte jeg mitt; sikkert noen som har dumpet henne før de reiste på ferie... Drittfolk, rett og slett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha!
   Ja, dumping av katter er noe herk..de kunen levert den til omplassering i stedet..

   Slett