torsdag 20. juni 2013

Reisebøker- reisefølge- lett i koffert og i sekk.:)

I dag fikk jeg en flott overraskelse i posten fra Juritzen med deres helt nye Reisefølge- serie. Flotte bøker i lekre farger, merket med land/område/reisemål. Det elsker jo jeg. Jeg har i veldig mange år blitt fristet av å reise til steder jeg leser om, samt at jeg ganske bevisst har lest om de stedene jeg skal til. Det gjenspeiler også bloggen min, da jeg har skrevet om reiser og steder ved flere anledninger.


Reisefølgeserien er et genialt konsept, helt etter min smak. Enn om alle bøker kunne vært merket slik... I tillegg er de lette, vakre, og innbydende å ta med på turen.

Jeg har faktisk lest flere av bøkene i serien og omtaler kan dere lese ved å sjekke linkene. Jeg har også kjøpt en av disse bøkene nettopp,  i hardback, og jeg har siklet på flere. Så tusen takk til forlaget for denne sommergaven.:)

Bøker jeg har lest i serien:

Hustruen i Toscana - Toscana/Italia  Skjønn  feelgoodbok. Jeg skal til Italia, inkludert Toscana, Venezia og Roma i november.

Naken i hijab - Egypt  Tankevekkende lettlest og god debut. Jeg har planer om å reise til Egypt på en gruppetur så snart forholdene blir rolige nok der til at reisearrangøren vil dra avgårde. 

Drømmehjerte - Cuba   En herlig og gripende roman. Jeg  har lest flere bøker fra Cuba, og har blitt veldig fristet å reise dit, noe jeg håper å få gjort i løpet av høsten.


En bok jeg har på vent:

En vinter på Mallorca- dette er visstnok en klassiker. Denne kom jeg over for en god stund siden og fant den igjen på salg for noen uker siden, og den ble kjøpt i hardback. Gleder meg til å lese denne.


Ellers er det flere bøker fra Italia i reisefølgepakken, samt et par fra Spania  (en krim fra Barcelona og Bak klostermurene fra Nord-Spania) og en thriller fra London.


14 kommentarer:

 1. Tror jeg må ta turen på posten med hentelappen min i dag. Krysser fingre :)

  SvarSlett
 2. I går kveld når jeg leste innlegget ditt så tenkte jeg "din heldiggris, for en herlig gave!" Så i dag når jeg skulle hente boken X(trodde jeg) som jeg vant for en liten stund siden,så var det disse bøkene som lå der i stedet:)) Har lest et par av disse jeg også og noen skal få være med i kofferten til Mallorca.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da. Hvilke har du lest?

   Slett
  2. Har lest naken i hijab og drømmehjerte.samt at jeg hadde villa serena og jordmoren fra venezia fra før.. men det gjør ingenting for en god del av disse var på ønskelisten:D

   Slett
  3. Har lest naken i hijab og drømmehjerte.samt at jeg hadde villa serena og jordmoren fra venezia fra før.. men det gjør ingenting for en god del av disse var på ønskelisten:D

   Slett
  4. Sant . Og så er disse bøkene så fine p samle på i serie. Selv om jeg har fire av bøkene vil jeg ha disse også, tror jeg .

   Slett
 3. Jeg tenkte: Ja! Nå kan jeg få noen tips før sommerens Italiatur! Men jeg vet ikke helt. Ingen av de italienske bøkene er skrevet av italienere eller folk som har bodd i Italia, så vidt jeg kan se. Domenica De Rosa har italiensk bakgrunn, da, så det er jo noe.

  Så de skal ha pluss for ideen (som er svært god), men gjennomføringen mangler det litt på. Og jeg må lete videre...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, de er nok ikke det.. Men har du sjekket Umberto Eco? Eller Alberto Moravia? Donna et-eller-annet skriver krim..(har ikke lest henne da, men har et par liggende)
   Du akn og sjekke Blogghopp om sommerlektyre..http://artemisiasverden.blogspot.no/2013/06/blogghopp-sommerlektyre.html#more Linkene der byr på litt av hvert, selv om ikke husker om det er noen fra italienske forfattere der..

   Slett
  2. Eco har jeg lest nok av føler jeg. Jeg vet ikke helt hva det er med ham, men jeg blir ikke helt engasjert... Donna-hva-hun-nå-heter tenkte jeg på, har lest en av hennes fra Venetia, så jeg kan jo kikke etter fler. Leon? Donna Leon! Moravia har jeg ikke lest, takk for tipset, skal sjekke!

   Slett
 4. Leon var det ja. Ellers kjenner jeg lite italienske forfattere, men kjenner til Elsa Morante og Oriana Fallaci. Leste om en ny italiensk roman i adressa , som jeg har lyst å lese men nå husker jeg ikke navn og tittel.

  SvarSlett
 5. Nei Vg var det. Fant den nå: stål av Silvia Avallone. Aschehoug forlag .

  SvarSlett
 6. Så heldig du er! Flott pakke:)
  Likte reisekonseptet:)
  Kos deg masse med bøkene!

  SvarSlett
 7. Tusen takk. Ja, disse kommer jeg nok til å kose meg med.:)

  SvarSlett