tirsdag 25. juni 2013

Boken på vent (38): Frostrøyk og Hemmeligheten

Tenk at det er tirsdag igjen. Det er sommer, faktisk, selv om en ikke kan kjenne det på temperaturen for tiden.  Beathe har vel ikke tatt ferie enda, så hylla hennes inviterer igjen til at bloggere deler sine ventebøker med henne og dere andre. I dag har jeg tatt frem Frode Eie Larsens bøker Hemmeligheten og frostrøyk. Jeg har faktisk dårlig samvittighet for at jeg ikke har lest dem enda. Jeg tror de er gode, og lettleste. Jeg har lest en novelle av forfatteren.Så hvorfor har de ventet? Si det....Jeg kan vel ikke skylde på annet enn at bokbunken av uleste bøker har blitt for stor .Fra forlaget:

Hemmeligheten:
Oskar Myhre har en hemmelighet. I tyve år har den gnagd i underbevisstheten. Da barndomskameraten Fredrik Larsen plutselig dør, begynner skjelettene fra fortiden å røre på seg. Sammen med Fredriks lillesøster, Jessica, begynner Oskar å lete etter svar. Begikk Fredrik virkelig selvmord, eller ble han drept? Svarene de får leder alle sammen tilbake til den høstkvelden for tyve år siden. Hemmeligheten.

Frostrøyk:
Filip Nyman mislyktes med sitt første forsøk på å hevne søsterens voldtekt. Nå har det gått et år og han er klar for å fullføre hevnen. Men en løpetur ender brått, i møte med en pistol.
«Jeg ser du vurderer mulighetene dine. Vet du hva det fine er? Du skal slippe å vurdere dem stort lenger. Jeg skal gjøre det enkelt for deg. Du skal faktisk dø. Akkurat her og nå.»En iskald morgen i november legger Filip Nyman ut på løpetur. Det er gått et drøyt år siden de mislyktes med å hevne søsterens voldtekt. Nå er han endelig klar for å fullføre hevnen. Løpeturen ender imidlertid brått, i møte med en hevet pistol.
Da Filip Nyman blir funnet død, trenger ikke Eddi Stubb skjule at han fortsatt jobber med den gamle saken. Listen over folk med motiv for å ønske Filip død er lang, men det er noe som ikke stemmer. Eddi forsøker å nøste opp og lete frem sannheten. Men han til slutt finner den, er den noe helt annet enn Eddi forestilte seg…
Boken er en frittstående fortsettelse av Frode Eie Larsens debutroman «Hemmeligheten» som kom i 2011. «Forstrøyk». har fått flere  strålende omtaler.
Bøkene kan nå kjøpes i samlet pocketutgave, eller hver for seg i hardback.


Vil du lese om flere ventebøker, så ta en titt inn til Beathes Bokhylle.:) 

Ha en fin tirsdag.:)

22 kommentarer:

 1. Frostrøyk har jeg hørt om men ikke den første boken du nevner. Begge virker interessant og spennende så disse må jeg være på utkikk etter!Liker disse to i en bøkene, de er alle tiders når en skal pakke de med seg.Kjenner godt til disse bøkene en føler en skulle ha lest for lenge siden...men en får trøste seg med at en eller annen gang blir de nok sikkert lest! Ha en fin dag selv om sommerværet glimter med sitt fravær.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er kjekt med slike paperbacks på tur:) fin dag til deg og:) har bare mobilvett no så d blir korte kommentarer her;)

   Slett
 2. Det var faktisk ukjente bøker for meg, begge to. Men det hørtes jo ut som spennende historier så jeg må hvert fall skrive dem ned :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra:) fin tirsdag til deg også:)

   Slett
 3. Ja, det blir ofte slik at den uleste bunken av bøker blir stor. Altfor stor! Sånn sett er Boken på vent-spalten fin for å få en oversikt. Bøkene du har på vent i dag har jeg ikke hørt om så jeg ser frem til omtalen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant. Har i dag lest ut en, skal skrive om den når meter blir stabilt igjen her, kun mobil nå

   Slett
 4. Aldri høyrt om. Takk for eit godt tips! Eg likar jo så godt å testa ut nye norske krimforfattarar, så desse bøkene har eg notert meg.

  SvarSlett
 5. Her er det bare å glede seg! Disse bøkene er knallgode begge to :)

  SvarSlett
 6. Ikke alltid lett å si hvorfor enkelte bøker blir liggende. Ikke lest noe av forfatteren. Men jeg er alltid spent å lese hva andre synes om bøker. Plutselig er de foran en, enten på biblioteket eller i en bokhandel. Og da er det ofte slik at de jeg har lest om, de låner eller kjøper jeg oftere enn de jeg ikke har lest om.

  SvarSlett
 7. Har så mange bøker liggende som jeg skulle ha lest at jeg ikke nesten ser en ende på det. Men Koselig er det å ha noen gullskatter liggende også på vent. Dette virker jo som virkelig flotte og spennende bøker, fikk lyst å lese de selv. Har ikke vært borti forfatteren før. Spennende! Takk for tips og ha en herlig kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant . Men de blir jo lest før eller siden. :) natta

   Slett
 8. Ikke lest noe av denne forfatteren, så skal ta en nærmere titt

  SvarSlett
 9. Har hørt om bøkene, men ikke lest.foreløbig kommer de ikke på venteliste heller, der er køen for lang!

  SvarSlett
 10. Disse skal jeg ha øynene åpen for, takk for tips!

  SvarSlett
 11. Tusen takk, alle sammen, for interesse og nysgjerrighet rundt de to første bøkene mine :) Veldig hyggelig at du har funnet dem frem, Anita, og jeg håper du liker dem :) Ha en riktig strålende sommer!

  mvh.
  Frode Eie Larsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det håper jeg også.:)
   Ønsker også deg riktig god sommer og takk for besøket på bloggen:)

   Slett