fredag 28. juni 2013

Med Vigdis Hjorth i Dubrovnik pluss en novelle

Med Vigdis Hjorth i Dubrovnik pluss en novelle .
Kjekk liten sak i serien Forfatterens guide fra 2004 da det ikke gikk direktefly fra Norge til Dubrovnik. Det gjør det nå og byen har blitt et populært turistmål. Vigdis var der første gang som ung jente på interrail og ble forelsket i Vladimir.
I 2004 er hun ikke forelsket . Hun er moden og skal skrive og har kjørt bil fra Norge gjennom Europa i januar hvor det er rolig i Kroatia og enda mildt . Hun bor på hotel Argentina og mimrer om gamle dager mens hun reflekterer om historie og nåtid . Det er ikke noe sex i denne boka og ikke særlig alkohol til Vigdis å være. Men så er det jo en anstendig guidebok. Jeg vil til Kroatia kanskje i september for da skal jeg til nabolandet Bosnia en uke. Ingen skriver bøker om Bosnia. Jeg lurer på om det er trist der. I Dubrovnik tror jeg ikke de er triste og så mener Vigdis at det er en av Europas vakreste byer. Det vil jeg finne ut av. Boka er på 117 sider og jeg likte den. Men for å få litt klassisk Vigdis leste jeg en novelle etterpå. (fra Juritzens Sommerperler) Om en middelaldrende kvinne på seminar som ble betatt av Frank og begjærer ham og drikker seg patetisk full men får ham ikke likevel, eller kanskje derfor. . Det hindrer henne ikke i å romantisere ham og lengte.

Boka er gitt ut på Spartacus forlag. Jeg kjøpte den på salg på Norli for en stund siden sammen med andre bøker i samme serie fra Lisboa, San Fransisco og Venezia. Fra før av har jeg lest Ketils Bjørnstads bidrag fra Paris.
You can not reply to this message.

8 kommentarer:

 1. Beklager noen ordleifer . Dette ble blogget på mobil siden nettet er nede her. Jeg skal rette opp syndene når jeg kommet meg på nett på datamaskina. Der et det mer plass til fingrene og lettere å redigere:)

  SvarSlett
 2. Hehe.. Vigdis ja, kjente henne mer igjen i novellen du leste :) Det blir mer Vigdis når jeg får kommet meg hjem fra varmen. Det er ikke like spennende med 35 grader og jobb.... Nok nå. Hjemme søndag. Hurra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Novellen er fra Juritzens Sommerperler . . 35 grader høres veldig ulidelig ut Marianne. Her er det vel 12 . Ikke akkurat sommer men det er oppholdsvær i dag i det minste .

   Slett
 3. Trykkleifer hefter ikke, bare til å lese fort nok, så ser man dem ikke. (Akkurat som humpene i veien...)
  Vi har tilbragt tre somre i fjellene ved ferskvann, så nå har jeg sagt at jeg vil ha sjø til neste år. Min mann forslo Kroatia så da blir det gjerne det. Takk for tips! Skal lese denne boken først, selv om jeg ikke er så hyper-fan av Vigdis Hjort. Nevner henne faktisk i et innlegg i dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres betryggende ut Tine;) ligger og knoter på mobilen nå. Ser jo nesten ikke noe . Møkk lei det ustabile nettet her for tiden. Kristus tror jeg er et nydelig ferieland :)

   Slett
  2. Haha der ser du .. Stavekontrollen går sine egne veier . Kroatia ikkje Kristus !
   🐒☀

   Slett
 4. Hun har vært innom de fleste sjangre Vigdis.
  Noveller, barnebøker, vanlige bøker, reisebøker, essay,
  osv osv, (sa hun bare fordi hun ikke kom på noe mer.)
  Jeg har aldri vært i Dubrovnik, men mye i game Jugoslavia
  , teller det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja hun er en allsidig dame :) gamle Jugoslavia teller.! Det var ser Vigdis startet og ,) PST har kjøpe meg tre nye biografier på salg i går.

   Slett