tirsdag 18. juni 2013

Boken på vent (37): La meg ikke måtte velge

Da er det tirdag igjen og spalten Boken på vent i Beathes bokhylle. Jeg har fått en bok som har noe av handlingen fra Italia, nærmere bestemt Firenze, og det gledet meg å oppdage det. Jeg skal lese meg opp på Firenze, siden jeg skal dit i november.


Nå har jeg flere bøker med hovedhandling fra Firenze i bunken min, som Inferno (Dan Brown), Nostradamus testamente  (Tom Egeland) og Botticellis hemmelighet som skal leses før denne, men hvem vet om jeg velger denne også som en kosebok i sommer?

Fra forlagets omtale:


Drama, skjebne, begjær og et intenst kjærlighetsforhold
Året er 1903, og vi befinner oss i Boston. Erica, en
begavet operasangerinne, og hennes ektemann Peter
har forsøkt å få barn i flere år. De oppsøker doktor
Ravell, en ung fertilitetslege som er kjent for å ha
hjulpet mange par i samme situasjon.
Doktor Ravell blir fullstendig betatt av Erica og
gjør alt som står i hans makt for å hjelpe dette paret
selv om det innebærer at han må ty til uortodokse
metoder.
Erica på sin side blir mer og mer usikker på om
det er dette hun vil. Hun dras mellom tanken på å
bli mor og det å forfølge karrieren. Til slutt velger
hun å forlate sin mann, og reiser til Italia for å jakte
på berømmelse.
Adrienne McDonnell baserer denne fortellingen
på sin egen families historie, og på en bemerkelsesverdig
måte klarer hun å få frem historien om
fertilitetsforskning samtidig som hun forteller en
historie om feilkommunikasjon, kjærlighet og
urealiserte drømmer.
Mer HER
Vil du sjekke ut andres bøker på vent i hylla så ta en titt inn til Beathe da vel.:)Ha en fin tirsdag.:)

14 kommentarer:

 1. Denne boken er jeg så nysgjerrig på, har lest bakpå den mange mange ganger, men så har jeg valgt den bort siden den er så tykk. Høres ut som en spennende historie. Kanskje jeg skal note meg den ned og lese den etterhvert. Leser nå Botticellis hemmelighet nå og liker det jeg leser 50 sider inn i boken ihvertfall, liker måten den er skrevet på. Interessant med bøker fra Italia, elsker jo å lese bøker fra området:)Heldig er du som skal reise! Kos deg med boken og ha en fin tirsdag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du mliker Botticellis hemmelighet. Den ligger og venter på meg hjemme i Trondheim for sommerlesing.. Ja Italia har jeg alltid hatt en dragning til, "mitt" land på en måte...men har ikke lest så voldsomt mye derfra, mest sett Tvserier og film.. Postmannen, Gudfaren, alt av Mafiagreier...
   Takk i lige så.:)

   Slett
 2. La den ikke måtte vente,Anita!:) Denne har jeg på ønskelisten min og kommer til å kjøpe den en eller annen gang. Botticellis.. har jeg liggende og fatter ikke hvorfor den ikke er lest allerede....jeg har likt veldig godt de andre bøkene hennes som jeg har lest. Har aldri vært i Italia men drømmer om å reise dit,det er mange steder jeg kunne tenkt meg å besøker der. Tenker du gleder deg til november og så fort som tiden går så er ikke november så langt unna, men først får man kose seg med sommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gleder meg og tiden går fort som du sier.. men skal glede meg over sommeren her hjemme først, nå når vinteren endelig er over..Jeg drar ikke utenlands før til høsten.
   Bottocellis- Tine anbefalte den og da kjøpte jeg den. Firenze. Jeg skal ikke la denne måtte vente til neste år, lover.;)

   Slett
 3. Denne har jeg i hyllen men det "snille" coveret har ikke fristet nok til å rykke fremover i køen. Jeg elsker Italia og har hatt leilighet i små byer i to uker, flere ganger. I år har vi valgt oss Østerrike, men jeg angrer nesten på at vi ikke skal til Italia igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, det har vært litt slik med meg også Tine, helt til jeg leste et par omtaler og skjønte at mye av handlingen var fra Firenze og historien kan være spennende nok..
   Jeg har flere reiseplaner utover høsten, men merker også at den som trekker mest i meg, er Italia.:) Tenekr jeg reiser til Sicilia også i samme slengen.. men først venezia, Triora kanskje, Roma i alle fall, så sørover, icilia..

   Slett
  2. Eg ler litt for meg sjølv, for eg reagerte på same måte som Tine. Omslaget er FOR pent liksom ;-)
   Har boka i hylla og er no lagt fram i "skal-lesast-i-ferien" -bunken.

   Har aldri vore i Italia, men er fascinert av landet og språket. (Kan ikkje italiensk, men det er så vakkert å lytta til)

   Slett
  3. Ja, vi har vel alle noen fordommer---?
   Italia er berre lekkert- og språket er som musikk også for meg..:)

   Slett
 4. Jeg har aldri vært i Italia, men det er drømmen. Og boken du har på vent har jeg sett vært nevnt flere ganger på blogger. Helt sikkert en god bok jf handlingen. Du har sikkert sett filmen Et rom med utsikt, med handling fra Firenze, den har jeg sett så mange ganger og nå er den innkjøpt - nå kan jeg se den enda flere ganger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, den filmen har jeg ikke sett tror jeg..mend et må jeg jo.:)

   Slett
 5. Denne har jeg lest om et sted tidligere. Tror faktisk den er notert også

  SvarSlett
 6. Ahh! Firenze i november! Heldige du! Dan Browns Inferno må være en må-lese før den turen. Og med litt Eros Ramazotti på øret rykker Italia litt nærmere :) Et rom med utsikt er en klassiker jeg gjerne skulle ja lest! Kanskje allerede i sommer?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.:) Ja, Inferno er must, også Nostradamus testamente.:) Eros har jeg og andre vel spillt ihjel, men det finnes vel noe annet italiensk, Zucchero, eller noe nytt? Mafian har holdt hardt på hva de har villet slippe internasjonalt av italiensk musikk har jeg skjønt- men det er mulig det har endret seg. Gode tips mottas. (Nei, ikke Andrea Boccheli, han har jeg også spilt ihjel omtrent)

   Slett