tirsdag 11. juni 2013

Blogghopp: Sommerlektyre

Bloggeren med samme ekte navn som meg, Anita, har satt igang en blogghopprunde med sommerlektyre. Jeg har mange bøker som venter på å bli lest i sommer, og tenker å vise dere noen av dem. Mye kan forandre seg, men jeg ønsker virkelig å prioritere disse, samt at jeg har mange andre i
hyllene, som jeg velger etter lyst der og da.


"Det syvende barnet" av Erik Valeur

Det syvende barnet av Erik Valeur er en thriller/spenningsroman om 7 barnehjemsbarn hvis liv knyttes sammen uten at de vet om sin fortid. Et av barna skjuler en hemmelighet. Denne boka har jeg vært nyskjerrig på lenge, og da jeg hørte forfatteren snakke om boka og lese fra den på Litteraturfestivalen på Lillehammer, måtte jeg bare skaffe meg den. Tykk bok, 850 sider.


Citadell av Kate Mosse. Den tredje i en serie fra  Carcassone og Lanquedoc i Sør-Frankrike. Da jeg så denne komme ut, spurte jeg forlaget pent om et leseks, og det fikk jeg. Jeg leste Labyrinten i fjor sommer da jeg var i Carcassone og Sør-Frankrike, og ble vilt begeistret. Som Det syvende barnet er denne en koloss, og passer bra å fordype seg i når ferien kommer. 800 sider, men jeg gleder meg veldig.Langhelgen av Veronica Henry leste jeg om inne hos Tine, og fikk også denne tilsendt fra forlaget, på forespørsel. Jeg er svak for England og Cornwall, og dette er en lett bok man kan kose seg med på reise eller i solstolen, har jeg skjønt.


Krim passer også bra i varmen, og denne ser jeg frem til. Mange har gitt gode omtaler av denne, Av andre krimbøker jeg har å se frem til i sommerdagene, er Gard Sveens Den siste pilgrim, Eriksson og Sundquist med Kråkejenta og Hungerilden, Bjørlinds siste, med fler.Inferno av Dan Brown er jo et must. Har lest DaVincikoden og Engler og demoner. Nå har jeg tenkt meg til Firenze i høst, så det passer veldig bra å lese denne før jeg drar. Andre bøker med handling fra Firenze jeg har skaffet meg er Tom Egelands Nostradamus testamente, og Botticellis Hemmelighet.Jeg ønsker også å reise til Sør-Amerika , kanskje Amazonas hvis jeg tør, og da er Mino-trilogien til Gert Nygårdshaug et must. Jeg har alle tre liggende, Mengele Zoo, Himmelblomstens tre og Afrodites basseng. 


Mario Vargas Llosa er Perus berømte forfatter, nobelprisbelønnet sådan, skriver også en del fra Amazonas, blant annet i denne boka, Det grønne huset. Denne ble også velgt til månedens lesesirkelbok i juni/juli, så da får jeg omsider lest denne.Cuba frister meg også med besøk, og det tar jeg først gjennom Cecilia Samartins siste roman Dona Maria. Jeg liker å lese Samartins bøker, så denne går nok unna.  Jeg har også noe Cubastoff med Torgrim Eggen, samt en cubansk forfatter som har skrevet krimen Vinter i Havanna. Så det skal ikke mange på lesestoff verken i sommer eller uteover høsten.


Fortsatt befinner jeg meg i Sør-Amerika, nå i Argentina med Carolina de Roberts roman Perla. Den ser jeg også frem til. Den handler om den vanskelige tiden med statskupp i det vakre landet.


Hva ønsker du å lese i sommer? Trenger du tips? Gå da inn til Anitas blogg, eller sjekk linkene under. Ønsker deg en riktig god lesesommer.:)


Blogghopp: sommerlektyre
1. Anita  4. Beathe  7. Melusine  
2. beroene  5. ~MoonStar`s Bokverden~  8. Mai Lene  
3. Vibeke  6. Askeladden  9. Anne / Bokofilia  

(Submissions close in 19d 21h 12m)
Link tool by inlinkz.com

24 kommentarer:

 1. Mye spennende her! Tror jeg slenger meg på denne litt senere i uka! :)

  SvarSlett
 2. Flott og gjennomtenkt sommarleseliste! Me har fleire felles bøker på planen, ser eg: Både Inferno og Mengele Zoo, samt X. Enig i at Samartin passar bra som sommarlektyre.
  Eg har lese Nostradamus' testamente, og sjølv eg som ikkje reiser noko særleg, fekk lyst på ein Firenze-tur..
  Kråkejenta og Hungerilden er sterke og utfordrande bøker. Eg har tenkt å lesa den siste i trilogien, Pynthias anvisninger, når eg får tak i den.
  Det syvende barnet ser ut til å vera både fristande (pga. innhaldet og gode omtalar) og avskrekkande (pga. sidetalet). Eg noterer meg denne.
  Kos deg - både med lesing og reising!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Ja vi har valgt bra bøker, og de lange tykke må man lese når man har litt sammenhengende ledig tid. best det.:)

   Slett
 3. Mengele Zoo er ei veldig fin bok, den las eg for eit par år sidan. Det er sjeldan ein forfattar klarer å kombinere ein så klar samfunnsmessig agenda med god handling, som det Nygårdshaug har gjort her.

  SvarSlett
 4. Høres bra ut. Jeg startet med den på lydbok i bil for noen år siden, men det var ikke tingen. Må nok lese den i papir.:)

  SvarSlett
 5. Oj,her var det mye mat for Mons:) Kunne tenkt meg å lese alt,noen bøker er jeg så heldig at jeg har mens noen kunne jeg godt tenkt meg. "Det grønne huset" har jeg lest om en plass som jeg slett ikke husker,X var jeg så heldig å vinne hos Geir her om dagen så den er nok sikkert på vei. Gert Nygårdshaug vil jeg bli kjent med etter hvert også. Mye snadder her,Anita:) Dette blir en bra sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant..hehe..hvordan skal tiden strekke til? Jeg skal hvertfall være hjemme i tre uker, for det meste, så da kan det bli litt lesing mellom det andre jeg har sett for meg å gjøre..

   Slett
 6. For en lang liste, håper du har lærerferie :) Jeg har lest fire av disse, men hiver meg på Det grønne huset, den høres kjekk ut. X skal jeg også lese også har jeg jo en spennende lydbok av Nygårdshaug liggende. Vi skal på en lengre biltur i sommer, så jeg prøver å spare den til da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lærerferie nei...men tre uker som jeg har tenkt å hovedsaklig være hjemme uten for mange sprell...
   Og når jeg begynner på jobb igjen så har jeg jo mye lesetid på frtiden her i Valdres.. august er jo også sommermåned ikke sant?
   Håper du liker Nygårdshaug.:)

   Slett
 7. Å, mye fint her! "Perla" må jeg skaffe meg, den har jeg helt glemt. Elsket "Det usynlige fjellet" av samme forfatter :-)

  SvarSlett
 8. Så fint du synes det.:) det usynlige fjellet har jeg også veldig lyst å lese den dag::)

  SvarSlett
 9. Kjempefin liste! Det ser ikke ut til at du vil gå tom for ferielektyre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.:) Tom for lesestoff tar det vel et par år før jeg blir..;)

   Slett
 10. Så masse spennende på denne lista. Setter både Langhelgen og Det syvende barnet på lista mi for høstlesing (fullt på sommer-lese-lista nå). Gleder meg til å lese omtale etterhver. God sommerlesing!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du fant noe spennende her.:I God sommer- og høstlesing til deg også.:) (ikke la oss tenke på høsten enda da, men..)

   Slett
 11. Gled deg til "det syvende barnet". Ei av dei beste krimbøkene eg har lese. Ha ein kjempefin somar. Håpar du liker bøkene du skal lese. X òg er forresten veldig bra. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.:) Gleder meg til begge. Ønsker også deg en flotters sommer Mai Lene.:)

   Slett
 12. Inferno syns jeg var kjempebra, bare å glede seg! Har selv Dona Maria på min sommerlektyreliste :)

  SvarSlett
 13. Fin liste for sommeren! Kate Mosse har jeg lyst å lese, og så tenkte jeg å forsøke meg på "Dona Maria" ettersom jeg har lest at den skal være bra :)

  SvarSlett
 14. Ja, takk. Da har du også fine bøker å gleder deg til, tror jeg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja jeg synes jo det selv - men de jeg nevnte her tenker jeg å lese etter hvert. For eksempel skal jeg lese Peregrina-bøkene før Dona Maria.

   Slett
  2. Ok, ja det er jo sikkert greit det og.:)

   Slett