onsdag 19. juni 2013

Norsk film- både og. Hodejegerne eller Mannen som elsket Yngve- hvilken er best?

Akkurat det er kanskje et vanskelig spørsmål, siden filmene er så forskjellige. En film om finanser-tyverier-penger og høyt spill eller en varm oppvekstfilm med en utrolig søt kjærlighetshistorie- hva foretrekker du? Ja det blir vel et spørsmål om det, tenker jeg..om hva man liker til syvende og sist.


0

                                           
Hodejegerne basert på roman av Jo Nesbø (ikke Harry Hole-bok)

Mannen som elsket Yngve basert på Tore Renbergs roman.

Filmene kan dere lese om i linkene over, meningen min kommer her.:

Jeg kjedet meg av Hodejegerne. Faktisk er ikke filmen ferdig enda. Jeg gløtter på resten etter å ha sittet pal en halvtime og funnet ut at dette ikke er min greie. Jeg greier ikke engasjere meg, rett og slett.

Jeg vil heller lese videre i Du forsvinner, selv om jeg ikke er helt topp engasjert i den heller, men jeg har bare halve boka igjen da.. Tar meg i å tenker på de bøkene jeg har i ventebunken som jeg gleder meg til. Er det et dårlig tegn?

ER det rettferdig å gi terningkast på en film jeg ikke liker? I så fall blir det på Hodejegerne- 2.

Akkurat nå høljregner det like mye på filmen som utenfor her i Hedalen. Maurene har krøpet innendørs og renner ned veggen her. Sorry, her har dere ikke noe å gjøre- kverk.

Mannen som elsket Yngve derimot, likte jeg svært godt. En utrolig søt og rørende film med nydelig spill, fin musikk og artige replikker. Full pott på terningen- 6.

Jeg har ikke lest noen av bøkene.


4 kommentarer:

 1. Har lest begge bøkene og likte dem begge. Mannen som elsket Yngve har jeg også sett på film, og likt. Hvis du ikke har lest Kompani Orheim, må du lese den, den var veldig bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror jeg har gått glipp av noe i Tore Renberg. Har sett to filmer- denne samt den med Charlotte Isabell (Reiser alene??)

   Slett
 2. Eg likte godt begge bøkene, begge har fått terningkast 5. Filmversjonen av 'Mannen som elsket Yngve' er fin, med sterke og gode skodespelarprestasjonar. 'Hodejegerne' har eg liggjande, fekk DVD'en i gåve for lenge sidan - men eg er litt skeptisk. Trur ikkje filmen klarar å få med seg humoren og ironien som finst i boka.

  Og eg seier som Tine; du bør absolutt lesa Renberg sin Jarle Klepp-serie! Fantastiske bøker, spesielt Kompani Orheim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Berit.:)
   Nei, det var ikke mye humor i filmen Hodejegerne synes jeg..ikke som falt i min smak i alle fall..

   Slett