onsdag 4. mars 2015

Artemisias Verden spår nominerte til Rivertonprisen 2014 (med oppdatering av de nominerte 5.03.15)

Jeg ble inspirert av Bokelskerinnens spådomsinnlegg om nominasjoner til Rivertonprisen som offentliggjøres i morgen under Krimfestivalen i Oslo, og ble kallet fra mitt indre dyp til å gjøre det samme.

En av mine favoritt krimforfattere i 2014

Mine favoritter:
Djevelanger av Frode Granhus
Granhus sin tredje krim om Rhino Karlsen, og hans femte krim totalt. Like mye en psykologisk thriller som en krim, kompleks, overraskende, spennende så det holder, med eksotiske skildringer fra vakre ville Lofoten.

Gapestokk av Monika N.Yndestad
Yndestads andre krim om journalisten Alice Bratt. I denne boka er hun ute i hardt vær og blir selv utsatt fra pressens nådeløse gapestokk, etter å ha blitt tatt for bilkjøring i ruspåvirket tilstand. Det er bare det at Alice ikke husker noe selv.. 
Spennende  og samfunnsaktuelt om medias makt, velskrevet.


Den 13.disippel av Tom Egeland
Egelands femte roman om albinoen Bjørn Beltø skuffet absolutt ikke denne gangen heller. Kompleks thriller tuftet på gamle bibelmysterier, velskrevet, tankevekkende, fornøyelig.

Ren samvittighet av Jan Mehlum
Sosiologen Jan Mehlum skriver solid krim med snert, med samfunnsaktuelle temaer.  Den rufsete advokaten Svend Foyn og bikkja Hulda er blant mine favoritter i Krimverdenen. Ren samvittighet handler om unge jenter, overgrep, selvmord, en pastor..  Dette er Foyns vanskeligste sak noensinne, og en Mehlums beste bøker.

Mitt blogginnlegg

Nå skal det sies at to- tre av mine favoritter har vunnet før, Chris Tvedt, Jan Mehlum og Tom Egeland, men det er likevel ikke helt umulig. Hvis det taler mot deres sak, så er Frode Granhus kanskje den mest aktuelle kandidaten i tillegg til Monika Yndestad, eller en av de andre kvinnene nevnt under her.


 Andre hete tips:
Chris Tvedt og Elisabeth Guldbrandsen kom i fjor ut med Djevelbarn, en spennende krim med Edvard Martre som har blitt degradert til å jobbe med forsvunne asylbarn. Jeg er midt i lesing av den boka, og synes den er spennende, selv om jeg nok likte bøkene om Mikael Brenne bedre. Jan-Erik Fjell skrev sin fjerde krim om Anton Brekke i fjor; Rovdyret, som absolutt kan være en kandidat til en nominasjon.  Sonja Holtermans Frostgraven  kan være en kandidat. Kvinner har vært i mindretall blant nominerte og vinnere, så hvis det blåser den vinden kan også Jorun Thørring være en het kandidat med Mørketid, skjønt personlig synes jeg ikke det er hennes beste bok om Aslak Eira.

Andre aktuelle kvinner som har fått gode kritikker er Monika Kristensen og Trude Teige, men deres  bøker fra 2014 har jeg enda ikke lest. Det bare aner meg at de kan være hete kort.

Tvi tvi, og lykke til!

Den som lever til i morgen får se.;)

Pstt.. ellers skulle jeg gjerne vært på krimfestivalen, men får nøye meg med livestreaming når jeg har tid, i år som i fjor.:)OPPDATERT 5.03.15: DE NOMINERTE BLE DESSVERRE IKKE MINE FAVORITTER, SOM NOK VAR MER SOM ØNSKETENKNING å regne , ENN SPÅDOM:;)

DE FEM NOMINERTE BLE Marit Reiersgård, Gunnar Stalesen (har vunnet to ganger før), Karin Fossum (vnnet en gang før). Merete Junker, Asbjørn Jakln. Grattis!

Jeg har ikke lest noen av bøkene deres fra 2014, men har Asbjørn Jaklns Rød Sone og Karin Fossums Helvetesilden liggende her, på vent.


6 kommentarer:

 1. Nå gjenstår det bare å krysse fingre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Har du noen hete tips, eller favoritter?

   Slett
 2. Jeg har ikke satt meg ned og vurdert krimbøkene jeg har lest, så jeg er veldig spent på hvem som får prisen. Mange gode kandidater.

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest alle disse. Men Djevelanger og Ren samvittighet er bra bøker. Jeg holder kanskje en knapp på Djevelanger. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nok dessverre ingen av disse som ble nominert…;(

   Slett