torsdag 23. august 2012

WOW! For en flott avslutning på Gralstrilogien av Lars Muhl.


Gral er den tredje og siste del av Gralstrilogien som danske Lars Muhl har skrevet.

Den alene besto av halvparten av den ca 930 sider lange boka. Dette var den delen som gjorde verket fullendt. 

Lars Muhl bryter elevforholdet til Seeren, og drar tilbake til Montsegur alene, etter oppfordring fra en eldre klarsynt dame, Sylvia. Gralen har basis i Muhls opplevelser på Montsegur og omegn, men vi får også ta del i paralelle historier også her. Blant annet blir vi kjent med Ishtar , den hvite skjøge fra Babylon, som etter et liv som luksusprostituert, tar avstand fra sitt liv som sådan og blir en søkende. Hun ønsker å treffe Mariam Magdal, Maria Magdalene, og starter sin reise til hennes land. Hun treffer Terapeuten Lami, og blir innviet i det hellige ekteskap med ham, før de tar fatt på den strabasiøse reisen til Sør-Frankrike hvor Mariam Magdal skal befinne seg. Vi treffer også også andre personer og par i Muhls syner, som har en sammenheng med det han selv opplever. Alt har til slutt en forbindelse til hans reiser, på det indre og det ytre plan, og til Sør-Frankrike og mysteriet om Maria Magdalena.
Vi innvies i esoteriske koblinger som kabbalah, det hellige brullyp- Hieros Gamos, betydningen av 666, dyret i åpenbaringen, erkeengler, merkaba med mer.
Og til syvende og sist lærer Lars Muhl at det er nå, i den tiden vi lever i at vi må ta ansvaret for oss selv. Tiden for guruer, dogmer, doktriner er forbi. Vi må finne ut ting selv og vi må ansvaret selv. Vi kan ikke lenger lene oss på noen andre, eller la andre bære våre synder. I dette ligger visst også hemmeligheten til Gralen.
Alt i alt er Gralstrilogien fascinerende, spennende og lærerik lesing. Bakerst i boka er det flere appendix, for den som vil vite mer om bakgrunnsmaterialet til en del av stoffet i boka.
Her kan du lese om trilogiens del 1, Seeren og del 2 Maria Magdalena.

Lars Muhl: Gral
Lindhardt og Ringhof forlag, DK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar