tirsdag 1. oktober 2013

Boken på vent (51): Carmen Zita og døden

Etter at jeg så Bokprogrammet med Karin Fossum på nrk.no i går, så gleder jeg meg enda mer til å lese hennes siste krim, Carmen Zita og døden. Det får bli min ventebok denne tirsdag, siden jeg faktisk har noen få andre som jeg har planer om å lese før jeg starter på den. Men så lenge antar jeg ikke den skal få vente..
Om boka skriver forlaget:

Konrad Sejer er tilbake! I "Carmen Zita og døden" er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men også som mennesket Konrad Sejer som  har sitt å slite med. Men på stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, og hunden Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Og hver kveld avsluttes som alltid med en tynn whisky og en enslig sigarett. 


Denne gang er det Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam. Et ubevoktet øyeblikk og så har det det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknuste, og alt ser ut til å være et uhell. Men Skarre stusser, det er noe med den unge moren, og han lufter sine anelser for Sejer. Etterforskning blir satt i gang som alltid ved brå død, og den unge moren, Carmen, viser seg å være noe for seg selv. Selvopptatt, grunn, forkjælet og pyntesyk. Denne romanen har alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de innvolverte, et godt politiarbeid med en uventet utvikling. Og som vanlig er det litteratur på et høyt nivå. 


Jeg har alltid likt Karin Fossum, fordi jeg synes hun  er utrolig god på karakterskildringer og har stor psykologisk innsikt i det hun skriver om og hun evner å formidle det. Ofte så er det også vondt å lese det hun skriver om disse tragiske skjebnene, barn og unge..


Ønsker du å lese om flere bøker bloggere har på vent og kanskje få noen tips, så ta en titt inn i Beathes bokhylle..:)
24 kommentarer:

 1. Jeg så også programmet og fikk lyst til å begynne med bok nr 1. Men så var det tida det tar å lese; er det ikke over ti bøker om med denne Sejer. Har sett bøkene filmatisert, men ikke lest noen bøker. Kan ikke huske å ha lest en eneste en av henne. Har boken Brudd i bokhylla som jeg fikk i julegave et år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Husker ikke hvor mange Sejerbøker der et.. har ikke lest dem het kronologisk, og så har hun gitt ut andre bøker også..

   Slett
 2. Jeg var glad da noen tipset meg om dette bokprogrammet, det var verdt å få med seg. Boken leste jeg for en tid tilbake, da hun fikk utdelt årets Amalie Skram pris. Jeg likte den veldig godt, så du har å glede deg til. Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun er en spesiell dame Karin Fossum , og stiller sjeldent opp på tv og sånn.. Godt å høre at du likte boka.:) I lige så.

   Slett
 3. Jeg har ikke lest noe av forfatteren ennå, men jeg så bokprogrammet og da fikk jeg enda mer lyst til å lese bøkene hennes. Kos deg med boken når du kommer så langt,Anita! Ha en fin tirsdag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror du vil iike Fossums bøker Beathe.:) Takk skal du ha og lige så,::)

   Slett
 4. Denne ligger i stabelen min og venter også. Men jeg har ikke lest noen av de andre bøkene hennes, og med min trang (eller var det tvangslidelse?) for å lese ting i kronologisk rekkefølge, så blir det vel en stund til jeg får lest denne...

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må absolutt ikke lese Fossums bøker kronologisk..

   Slett
 5. Godt å se du tipset om programmet, så det jeg også. Veldig bra! Glemte da å si ifra om det:) Tror jeg må prøve meg på bøkene hennes etterhvert jeg også. Den nyeste boken hører da litt grusomt ut, men det er jo litt meningen at det skal være det også. Skal leses etterhvert, men lurer på om jeg også skal begynne med begynnelsen. Håper boken vil falle i smak! Kos deg med den!:) Ha en fin høstdag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er verdt å få med seg . Jeg elsker bokprogrammene, og går ofte inn på nrk.no og ser på de jeg ikke har fått med på tv..
   De er nok litt vonde de Fossumbøkene, og denne ser ut til å ikke være noe unntak..
   Du trenger ikke å starte forfra...
   Takk i lige så. Her er det vår.;)

   Slett
 6. Jeg er veldig glad i bøkene til Karin Fossum, og Carmen Zita var virkelig bra, og jeg synes det er så flott med forfattere som tør ta opp de litt mer tabubelagte sidene av samfunnet vårt. Jeg synes det er vanskelig å si kos deg med boken, for historien opprørte meg veldig, men jeg anbefaler den veldig allikevel :) Ha en flott tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at du likte boka selv om den var opprørende..
   Flotters dag til deg også.:)

   Slett
 7. Har lest de fleste bøkene til Karin Fossum og jeg er enig me deg. Hennes psykologisk inssikt er så god! Og jeg liker etterforskeren Konrad Sejer kjempegodt. Han virker jordnær og lun. Jeg også så Bokprogrammet med Karin Fossum. Er glad Bokprogrammet har begynt med nye sesong igjen. Tror det går tirsdager kl 20:55 på nrk2? Hvis jeg ikke tar helt feil.

  Hvordan liker du boka så langt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, godt at Bogprogrammet er tilbake. Jeg ser det på nrk.no for tiden, så sendetid betyr ikke noe for meg..
   Jeg har ikke startet med boka enda, og jeg har to-tre bøker å lese før ejg starter på den. Da skal du nok få høre..)

   Slett
 8. Ikke lest noe av forfatteren, men har planer om å gjøre noe med det :)

  SvarSlett
 9. Denne står på vent hos meg også, gleder meg til å lese den, for jeg har hittil likt alle bøkene om Konrad Sejer og Jakob Skarre veldig godt.

  SvarSlett
 10. Jeg gikk jo til offentlig skilsmisse med Karin Fossum etter "Elskede Poona", men så såg jeg også bokprogrammet , og vurderer nå sterkt å oppheve separasjonen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes heller ikke Elskede Poona var den beste da jeg leste den, men merkelig nok er det en av de Fossumbøkene som jeg husker best..
   Det går alltid an å ha et stevnmøte selv om man har skilt seg;)

   Slett
 11. Fossum er kjempegod, og i motsetning til Geir så er "Elskede Poona" ei av mine favorittbøker ;-). Har lese ein del om venteboka di og trur du har noko godt i vente - trur Fossum innfrir igjen. God fornøyelse :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper hun innfri denne gangen og..:) Takk!

   Slett
 12. Eg såg ikkje Bokprogrammet dessverre - eg ser nesten aldri på TV. Kun Broen;-) Eg likte veldig godt Evas øye og mislikte Elskede Poona. Carmen Zita og døden har eg nettopp lest og den var sånn passe.

  SvarSlett
 13. Du kan se det på nrk.no :)
  Tror at Carmen Cita har fått litt balndet mottagelse, men jeg ser frem til å lese den.:)

  SvarSlett