onsdag 18. februar 2015

TENERIFE 2 - Jardin Botanico , Puerto de la Cruz

Jardin Botanico- Puerto de la Cruz. (Artes fotos fra Tenerife)

I den elskelige lille byen Puerto de la Cruz, finnes to vakre hager det er verdt å besøke. Den ene er Jardin Botanico, den botaniske hagen. Den ligger et kvarters gange fra hotel San Felipe, står det i guideboka. Meg tok det over en halvtime å gå fra Valleluz , med lett stigning.

Innlegget med bilder fra en eldre blogg her

Flott utsikt over byen når man går den øvre veien.Den tropiske oasen har over 4000 vekster. Det var i utgangspunktet meningen at plantene skulle vokse  i kongelige slottshager i Madrid. Dette var ment som en akklimatiseringshage, så frøene og plantene fra Sør-Amerika og Asia skulle venne seg til et kjøligere klima før de reiste over til Fastlands-Spania.
Hagen ble anlagt i 1788 av kong Carlos 3. Men prosjektet som sådan ble en fiasko, og hagen grodde igjen. På 60-tallet oppdaget man så hagen igjen, og de spanske landbruksmyndighetene har overtatt hagen og den er nå en av byens største trekkplastre.

Vakre blomster i all sin frodig prakt
Det kostet 4-5 euro å komme inn. Jeg husker ikke nøyaktig, men det var verdt det. Det er ingen kafe her inne, med toalett. Området rundt har forøvrig nok av kafeer og spisesteder.

Enda et av de mange eksotiske eldgamle trær.
Det er mange enorme trær i hagen. Det var spesielt å vandre mellom dem og alle plantene, som i en jungel, tett og frodig.  Små stier gikk systematisk gjennom hele hagen. Fuglesangen ga også fin stemning til hagevandringen.
Blant alt det frodige grønne fantes også en del vakre fargerike blomster.

Hvit underlig plante.
Noen som vet hva denne heter? Neste gang skal jeg huske å notere navnene på plantene jeg ikke kjenner.

Palmestamme med eføy.
Den her syntes jeg var så vakker. Så sirlig kan naturen ordne seg selv.

Kaktuser og sukkulenter.
Her er avdelingen for forskjellige aloe-arter. Vakre blomster hører også til de piggete plantene.

Aloe Vera
Her er den ekte Aloe Vera, som brukes i hudpleie og kosmetikkindustrien. En fantastisk plante som jeg er veldig glad i. I mine vinduskarmer står noen små varianter av arten, nokså mye mer pinglete enn den her. Man får også kjøpt mange hudpleieprodukter basert på Aloe Vera som er produsert her nede. Jeg har falt for en serie som heter Atlantia Aloe.

Gummifiken, 200 år.
Et enormt myldrende tre med digre røtter og et skue for øyet. Her kan man se for seg aper hoppe og henge i girlandere, Tarzan og Jane flørte, whatever..

Rar stamme.
Det er mye rart å se. Mange rare vekster. Naturen har sin egen  humor.

Den fordrukne skjerv. (Palo borracho)
En merkelig skapning. Her er detaljer fra “sløret”:

Det underlige Skjegget, eller Sløret.
Som sagt er der også mange vakre fargerike blomster i alt det grønne. Som disse skjønne orkideene:

Orkide

Orkide 2.

Orkide 3.

En lodden raring.

Gule planter er også vakkert.

Strelitzia
Strelitziaen eller Papegøyeblomst som den kalles her hjemme, er en vakker og populær plante. Disse kan man få kjøpt og tatt med seg hjem, avskårne, og pakket slik at man får dem sammen med bagasjen i flyet. Sjekk butikker for å kjøpe slike, eller snakk med reisebyrået. Det er lov å ta med seg slike planter hjem, samt noen frø, men ikke kaktuser og poteter. (men hva skal man med poteter, det er som å ta med seg fisk til Lofoten, det)

Hvitt og stilrent.

Fiken.

Red Lovers.
Da sier jeg takk for følget. Hagen anbefales. Her får du ro, og turistmaset utenfor glemmer du glatt her inne. Vil du se mer av Puerto de la Cruz, så velkommen hit.
I mitt neste innlegg fra denne skjønne byen skal jeg ta dere med til en annen hage, Orkidehagen. Se bilde under.

Orkidehagen
Kilder: Turen går til Tenerife, Politikens reisehåndbøger, 3.utg., 2007.

6 kommentarer:

 1. Jeg liker å gå i botaniske hager når jeg er ute og reiser. Det var mange vakre former, farger, linjer og blomster du har fanget her. Et godt tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ingun.:) Ja, botaniske hager er vakre og fredelige oaser når man er ute og reiser.. :)

   Slett
 2. Nydelige blomster og trær. Jeg har vært i Puerto de la Cruz, men det var før min egen botaniske interesse begynte å vokse. Jeg fikk virkelig sansen da jeg besøkte Kings Park botaniske hage i Perth. Siden da har jeg benyttet sjansen der jeg har vært og besøk disse fredelige oasene. Spesielt midt i storbyer er det fantastisk å slappe av i disse, som Bangkok. Nydelige bilder Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. det er så vakkert å vandre i frodige hager. Jeg oppsøker dem overlat der jeg er ..:) Takk for rosen.:)

   Slett
 3. Herlige bilder. Er du der nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Nei, som det står nederst i innlegget. er dette en resposting av et eldre innlegg som jeg hadde på vgb-loggen:)

   Slett