tirsdag 9. mars 2021

Poppy av Kristine Getz - spennende og aktuell krim

 En rosa krimbok? Jepp. Jeg var til å begynne med skeptisk til boka på grunn av coveret, men etter å ha lest bakpå og bladd i den, fant jeg ut at den kunne være interessant. Og det var den. Spennende, innfløkt og interessant. Her snakke vi bortføring, (rosa-grønn) bloggere/instagrammere, fasader og mørke hemmeligheter. 




Poppy er en liten pike på to år, som har en instagramkonto med 440 000 følgere, dvs det er foreldrene hennes som drifter kontoen med Poppy som den mest innbringende kilden. FlotteLotte er egentlig instagrammeren, mens far Jens er fotografen og daglig leder. Mor har vist frem barnet fra svangerskap , en vanskelig fødsel og videre i utviklingen. Kontoen kjører en grønn linje, med sunn mat og produkter, feks av bambus som de tjener masse på, siden kontoen følges av så mange og de har fått gode sponsoravtaler.

En dag forsvinner en liten jente i nabolaget, og like etter forsvinner Poppy. Følgerne går av skaftet, fansen danner støttegrupper, samler inn penger til dusør med mer. Foreldrene er knust og det er også resten av familien, onkel Jesper (lege), Lottes svigerforeldre og Jens og Jespers tante og onkel. Poppy forsvant mens hennes bestefar Sverre passet henne. Farmor var ute på en venninnelunsj og Sverre fikk et drypp da Poppy gikk i allergisjokk fordi han hadde gitt henne Sjokatti (med nøtter som hun er hyperallergisk for). Det visste ikke Sverre. Noen kom og tok henne, hva som egentlig skjedde, vel det skal etterforskerne finne ut av.

Inn på banen kommer Emer Murphy, som nettopp er utskrevet fra psykiatrisk avdeling etter er akutt psykose. Hun er sykmeldt, men de trenger henne og hun greier heller ikke å holde seg unna. Hun engasjerer seg sterkt i Poppy-saken. Hennes makker Mons Tidemand får det travelt, hver time teller. De leter etter spor blant pedofile, naboer, Lottes hemmelige fortid. Vi får bruddstykker av samtaler fra Dark Web-forum for pedofile og fra følgere på Lottes instagramkonto. Det gjør historien veldig levende.

Dette er en spennende og aktuell krim hvor det skjer mye. Her er familiekonflikter, hemmelig fortid, en syk etterforsker som vi blir kjent med, hennes eksentriske alternative bestemor , teamet på jobben, nabolaget, men ikke minst hva som kan skje når foreldre eksponerer seg og barna sine på internett . Her er det rett og slett snakk om tjene penger på eget barn, noe dessverre en del gjør uten at barna har sjanse til å nekte. For en risiko disse foreldrene tar. Skremmende.

Boka er velskrevet, ganske innfløkt, mange folk å holde styr på, litt uvant til være norsk i stil, kanskje fordi forfatteren bor i USA?
Anbefales!

Andre bloggere:


Kristine Getz: Poppy, 350 s
Aschehoug 2021
Leseeksemplar fått av forlaget

12 kommentarer:

  1. Godkjent debut bok å ei bok jeg likte godt 😀

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, absolutt. Sjekket ikke andre bloggeres innlegg nå, skal gjøre senere.. Har et annet innlegg å skrive før jeg legger meg.

      Slett
    2. Tror ikke jeg har sett andre bloggere omtale den enda. Jeg linker deg i min

      Slett
    3. Takk, skal finne din jeg også:)

      Slett
  2. Nettopp begynt på denne - derfor leser jeg ikke omtalen din særlig nøye i denne omgang. Men merker meg du nevner USA "stil", merket meg også det....

    SvarSlett
    Svar
    1. Spent på hva du synes Randi:)

      Slett
    2. Ferdig med denne nå - spennende og interessant tema, men slutten ble temmelig kaotsik synes jeg. Så Adresseavisen hadde gitt den terningkast 3, men jeg kan nok strekke meg til 4.
      (PS. Ser du leser Americanah nå, leste den i 2014, den er bra - har faktisk omtalt den også)

      Slett
    3. Jeg ville også ha lagt meg på en firer.
      Hun har nok litt gå på, men er jo debutant og da kan det bare bli bedre.

      Har lest 100 sider i Americanah- og måtte ha en pause. Ble litt mye å holde styr på, ved lesing på senga. Skal lese krim nå.

      Slett
  3. Ble ferdig med denne i går, hørte den som lydbok. Likte den godt jeg også og er enig med deg i at sekvensene fra dark web og kommentarene fra følgerne gjorde boken mer levende. Det grepet minnet om en annen bok jeg har lest.

    Men rosa krim fungerte det altså.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at du også likte den. :)

      Ja, rosa krim funka som bare det;)

      Slett
  4. Gleder meg til å lese rosa krim jeg også, plukker den frem snart, siden du og flere med liker den så godt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra da Tine. Litt gøy lese om andre bloggere/instagrammere også, selv om de er totalt forskjellige fra oss smale bokbloggere.

      Slett