søndag 23. mars 2014

Smakebit på en søndag (68 ) : Høyt henger de

Det gjør mine nye gardinstenger også.  Jeg må finne frem gardintrappa mandag da jeg også kjøper mine nye gardiner. Jeg har flyttet i dag, og er egentlig kjempesliten, men må bare innom en tur og legge igjen en smakebit. Vet ikke hvor mye jeg får fulgt opp i morgen, men utpå kvelden en gang, så kan det hende det drypper med noen svar og kommentarer.  I morgen skal jeg vaske leiligheten jeg flytta fra, som jeg har leid siden nyttår. Håper også jeg får tak i kattepusen som gjemte seg i en låst bod i kjelleren, så den fikk jeg ikke med meg i kveld, dessverre…


Forlaget sier dette om boka de har kalt en kosekrim:
En kosekrim med særegen varme og humor, lekende lett språk og troverdig spenning.
Olivia går ofte tur med hunden sin på den idylliske øya Ankerholmen utenfor Tønsberg. En dag snubler hun over noe som skal riste liv i den fastlåste tilværelsen hennes – på godt og vondt. For hovedstadsadvokaten Fridtjof Prebensen dingler livløs fra et rep på verandaen til Nilsens hytte, og politiet kobles raskt inn i saken.

Men Olivia klarer ikke la være å etterforske litt på egen hånd. For bopliktkonflikten har tydeligvis nådd nye høyder på den vanligvis fredfulle øya, og ingen forblir urørt av det som skjer.

Jeg har så vidt startet lesing av boka, og innrømmer det er vanskelig å konsentrere seg midt oppe i flyttesjau og alt som følger med. Så det blir en helt random smakebit

" Jeg, Olivia Henriksen, skilt med to voksne , utflyttede sønner, var i en livsfase jeg hadde visse forbehold mot. Sønnene mine var så fantastiske som man kunne få dem, ...og likevel var jeg ikke fornøyd. Jeg var en energi som ikke ble brukt, jeg var en kraft som sakte svant hen i min egen følelse av utilstrekkelighet. " ( s. 10)

Vil du lèse mer, se HER


Ha en fin søndag! :)
Oppdatert med anmeldelse HER

34 kommentarer:

 1. Min lakenskrekk innfinner seg om morningen, så nå er jeg oppe og klar til å gå ut på tur før byfjellene dekkes av "somlekopper". Dette høres ut som en bok jeg kanskje kan våge meg på, på tross av min mangel på humor :) Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert godt å være tidlig oppe og ute. Men om man er sent oppe og ute, opplever man jo noe av det samme- stillhet. Ha en fin kveld .:)

   Slett
 2. Det är jobbigt att flytta. Och jobbigt med katten, hoppas du hittar den. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er… Fikk ikke tak i katten i dag heller, men den er i kjelleren og har lurt seg over i de låste bodene ..hos folk som ikke er hjemme.

   Slett
 3. Det tar på å flytte, alltid mye styr mens det står på. Kos deg med utvaskingen og flyttingen. Håper pus dukker opp før du skal hjem igjen i dag. Blir spennende å se hvordan denne boken faller i smak hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sikkert Beathe. Helt pumpa i dag, men det ble for lite søvn også, sovner sent , våkner tidlig.. Ble ikke vasking i dag, og ikke noen pus ville ut av boden.. Håper på bedre lykke i morra.

   Slett
 4. Denne boka ligger hjemme og venter på meg, når jeg kommer hjem tirsdag. Skjønner at du ikke er helt i modus, når du er midt oppe i flytting. Er mer eller mindre midt oppe i det her også, om ikke riktig enda. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal du også flytte ? Ja, det er noe herk.. Selv om jeg hadde masse flyttehjelp i går, er det mye som gjenstår av utpakking, handle inn nye møbler og komme i orden-- Fin kveld til deg.:)

   Slett
 5. Kosekrim høres ut som noe jeg kan like. Lykke til med flytting og vasking!

  SvarSlett
 6. Håller tummarna för att flytten går bra. :)

  SvarSlett
 7. Den här känner jag inte till sedan tidigare så tack för smakbiten! Och jag ska också flytta snart (eller snart och snart i maj) och det ska bli så spännande :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er helt norsk og debut, så det er ikke rart den er ukjent for deg.. Lykke til med flytting du og.:)

   Slett
 8. Lycka till med flytten och tack för en spännande smakbit! :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 10. Flytta brukar vara jobbigt! Jag gillar cosy crime, så tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det… Kul at du likte smakebiten.:)

   Slett
 11. Takk for smakebiten. Har forståelse for at du har mye å gjøre. Håper jeg aldri mer skal flytte. Liker verken det eller oppussing. Det bruker å være slik at det ene tar det andre og så er man inne i noen voldsomme prosjekt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Velbekomme. Flytting er noe herk, så jeg får håper jeg vil trives bra nok her.
   Har selv pusset opp mange ganger, men der er også noe jeg føler meg lei av og ferdig med.. Men det må nok noen malingstrøk til her etterhvert, men foreløbig får det vente..

   Slett
 12. Att flytta brukar ta på krafterna såklart, men det kan också vara kul att få ställa i ordning och inreda. Tackar för en spännande smakebit :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg det blir. Takk for kommentar.:)

   Slett
 13. Att flytta är verkligen krävande. Men också spännande. Jag önskar dig lycka till i nya boet och hoppas att du fick tag på kissekatten. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sikkert! Tusen takk skal du ha.:) Katten ville ikke komme ut av bodene den har gjemt seg i, i dag heller, så jeg får håper det går bedre i morgenn.:)

   Slett
 14. En kosekrim eller to er ikke feil i blant :) Det er et eller annet med språket i smakebiten som for meg ikke flyter helt godt. Ser frem til anmeldelsen din, Anita.

  SvarSlett
 15. Mari: Jeg synes smakebiten var fin jeg, litt ironisk kanskje.. Jeg skjønner hva hun mener som selv har vært der i livet/ og er forsåvidt..at noen kvinner i denne fasen kan slite litt med det, ller ha fordomemr på forhånd.. Mange har fordommer, særlig yngre menn, om middelaldrende skilte kvinner.. Språket videre i boka, så langt jeg har lest, er ganske bra det sjø, litt morsomt skrevet...

  SvarSlett
 16. Stakkar pusen, - flytting og sjauing er slitsamt for både folk og dyr..!
  Eg "lir" også av lakenskrekk, både seint og tidleg, og det plagar meg ikkje. Altså, eg treng lite søvn.

  Boka har eg vurdert, men eg er litt "allergisk" for kosekrim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, stakkar pus, men nå er hun heldigvis fanget og berget hjem i vårt nye hus. Heldig du som trenger lite søvn, det gjør ikke jeg, jeg trneger mye, minst ni timer egentlig, men det får jeg adlri midt i uka, så jeg tar igjen litt i helgene og når jeg kan.. Boka er nok ikke helt kosete. Det ille hengende liket Olivia fant i skogen i starten av boka var disgusting, ikkenoe til frokosten akkurat,, så vi får se videre. Men humorsnert har boka absolutt..

   Slett
  2. Humor er bra! (seier ho som har sove 5 timar i natt og er utkvilt)

   Slett
  3. Hehe…. ;) 5 timer og uthvilt? My god, heldige du.:) Du rekker mye du da i løpet av et døgn?

   Slett