torsdag 9. desember 2021

Vandretur fra Puerto Rico til Arguineguin desember 2021 (del 2, Puerto Rico, Gran Canaria)

 Jeg har gått denne turen flere ganger, men det er noen år siden sist. Det er en fin tur å gå, og jeg ville se om det var noen forandringer på veien, spesielt på Anfi del Mar som jeg har lest at skal ha gått konkurs, og har skiftet eiere noen ganger.  Nå bor jeg i den nye delen , "Nydalen" og har en ganske enkel vei opp til toppen ved Plaza Cueva, før man går ned mot Balito Beach. Her er noen bilder:Playa Patalavaca . Det er litt sent nå og få som ligger på solsengene.


Fra hotellet mitt går jeg ned på den fine gangveien litt overfor Olasenteret. Her er det store trær og fine planter. Det er mye trapper i Puerto Rico, trapper opp og ned, og bakker opp og ned..
Her får man trent lår og legger og ikke minst knær.Det er mange fine anlegg, og her går jeg vet et seniorsenter, dvs leiligheter for seniorer, ifølge skiltet.Går og går, ja, dette gjør godt for kondisen også.Toppen nærmer seg. Jeg skal ta av til høyre . Oppe i fjellet der ser jeg folk som går. Kan man gå til Norskeplassen derfra? Jeg spør en dame som kommer ned .


Hun er fra Vestlandet og går mye etter å ha vært indisponiel pga dårlige hofter noen år. Hun fortalte at hun har med seg 12 bøker og skal være her en måned. Linn Ullmann sin siste roman, Jente 1983, er i sekken hennes , sier hun. Den har jeg også på mobilen, artig. Vi ble stående å prate en stund, før hun gikk videre til Amadores og jeg til Arguineguin.

Øverst: Steinskilt til Plaza Cueva , der går man gjennom for å komme nedover bakken. Jeg var der for noen år siden, men da var ikke skiltene kommet opp.
Nederst: Hotellet på toppen, tror det heter Natural Park.Plaza Cueva. Her bor en norsk dame som lager smykker som hun selger på internett. Cave Maid kaller hun seg. Hun bor i grotten og bruker ting hun finner ute til å lage skulpturer av.


Nå er det malt på flere steiner siden sist.Fint at de har laget veiskilt så folk ikke går seg bort.Dette er en populær rute å gå. Man går ned bakken og kommer ned ved et uttørket elveleie, som går under hovedveien ved Balito Beach. Man kan også gå opp på fjellet ved siden av til høyre, men der skjedde det en dødsulykke for noen år siden. Noen falt ned. Så vær forsiktig! 
Det skulle være en tunnel under veien, men den så jeg ikke, så jeg gikk over veien og fant en trapp ned fra Balito Beach.Da jeg kom ned på den siden så jeg at tunnelen faktisk var åpen, og at folk gikk gjennom der.
Folk bor visst overalt her nede. Her har en mann bosatt seg i en tunnel lengre opp. Jeg ville ikke ta nærbilde, men jeg ble unektelig fascinert og måtte glo en liten stund.Balito Beach, et nitrist beliggende hotell. Tror det heter Marina Elite nå. 


Etter å ha gått langs stranda/ørken eller hva man skal kalle det, kommer man opp på området Anfi del Mar. Her husker ikke jeg at jeg kom opp samme veien som før. Jeg kom inn i det jeg trodde var Hjerteøya, som jeg ble så trist av å se, fordi det så  sarvete ut.Men etter en stund skjønte jeg at det var golfbane-anlegget jeg var inne i.
Ikke dermed sagt at det var særlig velholdt, for det var det ikke.. Benkene kunne trengt noen malingstrøk. Blant annet.


Jeg gikk litt rundt omkring før jeg fant veien ut, det meste var låst. Men så var det en åpning ned til stranda.


Der så jeg Hjerteøya, Grunder Bjørn Lyngs vakre stolthet. Nå ble jeg glad. Den er her, og den er velstelt.Og bysten av Bjørn Lyng er heldigvis intakt.
Kaktus i solnedgang.Anfi Beach.

Butikker og spisesteder er stort som før på Anfi del Mar, men Zoo Bar er borte, her også. Det var masse folk her og anlegget er absolutt i drift.  Her var det tendenser til trengsel så jeg forlot området så fort jeg kunne.


Det var litt mer luftig resten av veien, selv om det var en del folk ute og gikk. Jeg begynte å bli sulten og ville finne meg en strandkafe. Det er flere små strender her i Patalavaca nå. Og flere så strandbarer, kafeer og  restauranter rundt hvert et hjørne omtrent.Sola begynte å gå ned og himmelen er så vakker.Sandkunst. Ser ut som et snølandskap.Her er det en del temmelig stygge hoteller og en del flotte. Jeg går og tenker, ville jeg bodd her? Der? Ikke her hvor det ikke er balkonger.Eller kanskje her? Dette er vel Radisson Blu resort. Ikke det billigste akkurat.Endelig et stopp for mat, drikke og litt bok, samt kikking på folk og havet.Veldig bra bok.


Har spist Gambas al ajillo flere dager her nede. Det er så godt.Sunwing, steder for barnefamilier. Her har de nok helt toppers.


Vips, så er jeg i Arguineguin. Sjømannskirken er stengt akkurat nå, men den er åpen tidligere på dagen og har forskjellige arrangement, kafe med vafler etc. Den har nettside.


Utsikt over Arguineguin strand og havn sett fra Sjømannskirka.Playa Arguineguin.Herfra gikk jeg på andre siden av byen til Spar Natural, den avdeling som har økologiske og naturlige matvarer og annet. Jeg skulle kjøpe med en deodorant, for jeg visste de hadde et merke jeg bruker der. De hadde en igjen. Nå slipper jeg å lukte svette;) Jeg kikket også etter glutenfrie knekkebrød som jeg kan spise, men fant ikke noen med lite karbo.

Deretter tok jeg bussen "hjem". Prisen på bussen har stått stille siden sist: 1 Euro 40 cent.

Jeg oppdaget i går at Spar Natural også har en butikk ved det nye Mogan Mall-kjøpesenteret i Puerto Rico. Var innom der i dag, det ligger i forlengelsen av den store Spar- butikken som har et ernormt utvalg med fersvaredisker med mer.

Takk for følget:)

Her er innlegg om den samme turen fra 2013. Det er et av de innleggene mine som har hatt flest visninger siden jeg startet denn bloggen i 2012. Det kommer opp blant top 10 hvert år på denne tiden.

Andre innlegg fra årets ferie: 

4 kommentarer:

 1. Takk for turen Anita! Jeg var i Arguineguin for 20 år siden, men jeg kan ikke skryte av å huske så mye derfra. Litt trist når det ser slitt og lite vedlikeholdt ut, men de har vel ikke økonomi til å holde det ved like. Fin tur og spennende bok, har du lest resten av serien, eller har du den tilgode?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du ble med Tine:)
   Ja, det er slitt noen steder, mens andre steder er det veldig fint. Noe ha rnok lidd under dårligere økonomi og lite turister under pandemien.

   Angående boka, har resten av serien til gode. Regner med du har lest hele?
   Her er innlegget mitt om boka:
   https://artemisiasverden.blogspot.com/2021/12/mannen-som-ikke-var-morder-av-hjorth.html

   Har du blogget om den , legg gjerne inn link. Rakk ikke å søke på den, måtte ut i sola. Dagene går fort her nede. Hører også på noen webinarer fra Forfatterskolen innimellom.

   Slett
 2. Takk for turen. Kjekt å se. Jeg var i Puerto Rico i 1988. Tiden flyr. Det hadde vært interessant å reise ned igjen så mange år etterpå. Er redd jeg ikke får med meg Ian til GranCa, så kanskje det blir en rekreasjonstur alene med Kindle og gode sko på lur en gang. Ser herlig ut å reise ned på denne tiden av året. Kjekke bilder. Ikke rart disse innleggene dine blir populære!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trivelig at du ble med:)
   Ja, det var nok ganske annerledes der i 1988.
   Gode sko bør man ha der nede, samme hvor man er på Gran Canaria. Gangveiene er harde å gå på. Mye hardt underlag. Jeg fikk ganske raskt vondt i hofter og knær denne gangen, selv om jeg hadde kjøpt nye Adidas Boost med god demping etter forrige gang jeg var der.
   Men det er deilig å være der på denne tiden, absolutt en helseinvestering, for meg i alle fall.
   Takk takk:)

   Slett