onsdag 1. desember 2021

Oppsummering november-21

 Hola! På plass med en liten november-oppsummering fra meg også, her fra ferie på Gran Canaria. Dagene har gått med yogakurs morgen og kveld, sosialt samvær, gode måltider og lite lesing. I dag reiste yogagjengen hjem til Norge, mens jeg blir igjen ca ni dager til. Kanskje det blir mer lesing da. Sliter litt med leseformen, eller kanskje det er bøkene jeg valgte å ta med. Ikke alltid det matcher. Men det er også mye annet å konsentrere seg om. Har fått overta et par bøker av bokblogger Mariann, som kanskje kan hjelpe på. Men jeg prøver meg først med mine egne som jeg vil legge igjen her nede. Har ikke sett bokhylle her på hotellet, kanskje de dropper det pga covid? Men i kveld fant jeg en bar med bokhyller, dit kan jeg gå med dem. Nuvel, her kommer oppsummeringen:


Feriebiblioteket:  Wilson og McNicoll fikk jeg overta av Mariann, siden jeg måtte hive ut noen bøker fra kofferten under pakking hjemme pga overvekt. Har nå lest Drepende drage... , Svar på brev fra Helga og så har jeg begynt på Mord til jul.Denne baren ramla jeg over på vei hjem fra havna i kveld.  Skulle se om Cuba-baren var her, men den har blitt borte siden sist jeg var her i Puerto de Mogan for ca 4-5 år siden. Kanskje lenger.. Den var i alle fall her i 2013. Jeg spurte damen om hun visste om den, men det gjorde hun ikke, og hun har jobbet her siden 2017. Jeg satte meg ned her med en Pina Colada, herlig musikk her.  Godt å slappe av med musikken og ikke minst blant bokhyller både ute og inne.Jeg traff Mariann og mannen hennes (populært kalt Treneren i hennes morsomme blogginnlegg) en av de første dagene. Les gjerne her. Hyggelig å treffe medbloggere i Syden:) Koselig mini-bloggtreff.
Jeg har med meg bok overalt. Pocketbøker. Svar på brev fra Helga er så liten at den smatt seg med i den overvektige kofferten. Måtte ta en lite glass bobler, Cava antar jeg, til denne harde islandske kosten. De er ganske heftige disse islendingene, må jeg si, men jeg liker det. Og jeg liker Cava. Gratis til frokostbuffeten, hvem kan vel motstå det?

Bøker lest: 
1. Minneskogen av Sam Lloyd: Psykologisk thriller, England, leseeks, 351 s
2. Å jage ein hjort i døden av Svanhild Amdal Telnes: dikt, lånt på Bookbites, norsk21, 96 s
3. Nedstyrtet poesi av Dan Andersen: dikt, norsk21, lånt på bib, 78 s
4. Mitt menneske av Herbjørg Wassmo: norsk21, leseeks, Frankrike/Paris, Tyskland/Berlin, 464s
5. Mitt Abruzzo av Per Petterson: norsk21, lydbok/ebok-lånt på Bookbites, Danmark/Norge, 413 s
6. Vinterspire av Irene Lyster: norsk21, leseeks, 247 s
7. Tre kvinner av Sylvia Plath: Dikt, lånt på bib, 64 s
8. Over alt på jord av Kristian Bergquist: Dikt, norsk21, lånt på bib, 157 s
9. Kolbeinsøy av Bergsveinn Birgisson: Island, norsk21, leseeks, 202 s
10. Hun skrev for å kunne leve av Magnus Takvam: biografi, norsk21, Frankrike, leseeks, 222 s
11. Stargate av Ingvil Rishøi: Norsk21, lånt på Bookbites, 133 s
12. Øyeblikk for evigheten av Kjersti Anfinnsen: norsk21, Frankrike/Paris, leseeks, 108 s
13. Drepende drage angrende hund av Karin Fossum: Krim. leseeks, norsk2021, 240 s
14. Svar på brev fra Helga av Bergsveinn Birgisson: Island, kjøpt, frahylla, 110 s

SUM: 14 bøker / 2885 s

7 romaner
2 krim/psykologisk thriller
4 diktsamlinger
1 biografi/sakprosa

7 leseeks/6 lånt på bib&Bookbites/1 kjøpt
1 frahylla
11 norsk21 (Mye!)
0 1001-booksLand besøkt: England, Frankrike (3), Tyskland, Danmark, Island (2) 
(In RL: Spania, bilde over)

Har lest en del bøker, men flere korte, blant annet dikt,  så antall sider lest, er ikke så mye. Har ikke blogget om alle denne måned, men noen omtaler skal kommer- om litt.

Likte godt: Mitt Ambruzzo, Stargate, Overalt på jord (dikt om 22 juli bl.a.) , Øyeblikk for evigheten, samt Svar på brev fra Helga, av de jeg enda ikke har blogget om.
Karin Fossums Drepende drage- ble for tung og dyster for meg her jeg er på ferie på Gran Canaria. Godt skrevet, velbevare, og et godt studium i et svært dysfunksjonelt mor-barn-forhold som er iskaldt. Men som sagt, dystert-  depressivt og bekmørkt.Kanskje denne er litt bedre? I alle fall er Tony Hill ganske kul.:)

TV/film fra bøker: 
1. Familien Durrells greske eventyr. Eps1- , sesong 1-4. NRK.TV. Basert på Gerald Durrells selvbiografiske Corfu Trilogy. Herlig serie. Elsket den:)
 

Kino:
1. Verdens værste menneske, 4.11. Bra feeelgood film med godt skuespill!
2. The father, med Anthony Hopkins, 6.11. Meget god film:)
3. Ingenting å le av, 19.11. Utrolig god og sterk film. Veldig god film:)

Reiseinnlegg:


8 kommentarer:

 1. Mye bra her. Dan Andersen er han norsk eller er det gamle gode Dan Andersson ? Heldige deg som kan nyte sommer og varme. Du har fått med deg mye i november. Jeg skal prøve å få sett filen : verdens verste menneske som formiddagsfilm i dag .
  Ha det fortsatt fint i varmen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant, en del ble det da.
   Dan Andersen er norsk og har gitt ut noen diktsamlinger.
   Godt med sol og varme ja. Vinterplagene og verk i kroppen forsvinner raskt her nede.
   Håper du likte filmen. Godt spilt og laget synes jeg:)
   Takk Ingun, og kos deg som best du kan i førjulstiden:)

   Slett
 2. Har lest seks av "dine"(2,5,8,11,12 og 14) og takk for påminnelse om Dan Andersens diktbok,den er nå lastet ned på nettbrettet. Noen av disse har jeg på vent, Kolbeinsøy og Plath-boken. 14 bøker er nå veldig bra når det er mye annet på agendaen og leseformen er ikke alltid like god hele tiden.
  Begynte på et oppsummeringsinnlegg men fant ikke helt motivasjon til å skrive det ferdig,så mulig jeg får lage et ved års-slutt. Ble 19 bøker på meg siden jeg fikk lyttet til nobelprisvinneren sånn helt på tampen.
  Du må nyte den siste uken nede i varmen, fuglene skal vite at det ikke er særlig varme å spore her så det er godt å se bilder fra litt varmere strøk.

  Fortsatt fin ferie,Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi leser en del likt, Beathe. Spesielt når det gjelder nye bøker.
   Spent på hvordan du liker Dan Andersens bok. Meg ga den ikke så mye, men det kan være timingen.
   Så synd at du ikke er motivert til å skrive oppsummeringer for tiden. Savner det, men skal vel ikke legge det presset på deg;)
   19 bøker er masse...
   Fikk nyhetsbrev far Litteraturfestivalen i dag- det blir britisk fokus i 2022, med bl.a. Deborah Levy, Ali Smith m.fler- samt Nobelprisvinneren. Skal prøve å komme meg dit. Datteren min har termnin 17 mai, så det spørs.. Du og?
   Godt at du liker å se bilder herfra. :)

   Takk takk, kose deg som best du kan i førjulstiden:)

   Slett
 3. Her var mykje ukjent! Kun Fossum som eg har lest + at eg starta på brevet til Helga ein gong. Det var på ingen måte min tekopp så den avbraut eg ganske kjapt.
  Wassmo fekk eg nok av då eg las Tora-trilogien for mange år sidan.
  Magnus Takvam om mora kjem eg sikkert til å lesa, ein gong.
  Og eg står på venteliste på BookBites for julekrimmen til McDermid. Håpar den blir tilgjengeleg før jul.

  Ser på bildet ditt at du har med deg fyrste bok i både Sebastian Bergman-serien og Jana Berzelius-serien. Eg er veldig begeistra for begge.
  Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takvam si bok er ganske så bra:)
   Liker også julekrimmen til McDermid. Små snertne noveller.. Også med Tony Hill og Carol Jordan. Lest en med dem, vet ikke om det kommer flere. Har lest litt over halve boka. Må jo la de synke inn en etter en.

   Spent på Bergman-serien og Jana- serien. Når du liker dem, så er de sikkert bra:) Det er litt liten skrift i den pocketboka med Bergman- men skal starte på den i morgen , så får vi se om det funker.

   Takk skal du, og god førjulstid til deg:)

   Slett
 4. Koselig innlegg. Takk for fine varme bilder. Her er i Oslo er det kaldt, mørkt og glatt. Det ser ut som du koser deg :)
  Av dine har jeg lest 4 og 9. 11 står på leselista.
  Ser frem til neste reisebrev :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du synes det Augusta:)
   Vet at det er kaldt og mørkt hjemme. Litt snø her og der lyser jo litt opp- men jeg savner det ikke . Blir vel nok av det et par - tre måneder framover:)
   Blir vel å blogge litt herfra etterhvert, fram til nå har det vært nok med yogaøkter og sosiale måltider med yoga- gjengen, men nå har de reist. Skal skifte hotell i morgen og er spent på internettet der. Her har det vært bra. Som alt annet- senga, dyna, putene- har sovet som en stein her.
   Kos deg som best du kan:)

   Slett