søndag 5. desember 2021

Tur til Norskeplassen. Palmera Noruego. Puerto Rico, Gran Canaria desember 21. Fotos. (del 1)

 Sist jeg var i området her, bodde jeg på hotell Green Beach i Patalavaca. (2018). Da hadde jeg planer om å gå til Norskeplassen, men var redd det ble for langt så jeg gikk via Korset til Puerto Rico for å danse linedance med venner istedet. Nå er jeg her en uke, etter en uke i Puerto de Mogan. Innleggene mine kommer litt hulter til bulter nå, men dette blir altså del 1 fra Puerto Rico.  I dag gikk jeg til Norskeplassen, og det ble ikke så langt som jeg trodde. Jeg valgte et hotell oppe i den nye delen, og ikke så langt fra fjellet med tanke på at jeg skulle gå turer der. Jeg vil lage et innlegg om turen, da jeg selv har blitt litt usikker på hvor jeg skal gå for å finne frem. Kommer man opp i høyden er det nok enkelt, men det er mange steder man kan gå feil før man kommer så langt.Yeah! Fremme, selfie ved Norskeplassen, dagens mål. En enkel portal, laget av turglade nordmenn. 

Jeg gikk fra Hotel Porto Alegre i den nye delen, sånn ca halvveis oppe i dalen. Gikk til venstre og inn på den vakre gangveien som er pent beplantet med trær og blomster. Trapper, broer og gangveier går nesten i hele dalen. 


Et vakkert tre som har fått frøkapsler. Jeg tok flere bildet av den fine gangveien på returen, så de kommer lenger ned i innlegget.Her gikk jeg opp etter en rundkjøring, der man kunne ta til venstre eller høyre (mot Arguineguin). Jeg var litt usikker på om jeg skulle ta den veien. Her sto det innkjøring forbudt, privat område . Men Google Maps sa jag skulle gå her, men den er ikke alltid å stole på.
Heldigvis så jeg er par komme gående lenger opp, og spurte dem- de var nordmenn, og sa jeg var på rett vei, og pekte oppover hvor veien gikk.
Her står det også et skilt: Beware of the Dog!
Jaggu bjeffet den bikkja aldeles innmari.Som en gammal traktorvei, litt tungt å gå oppover her, men det. er  bare å ta tiden til hjelp.Sett ovenfra, "huset" med den sinte vaktbikkja.Etterhvert blir det mer og mer magisk utsikt. Hoteller og leiligheter til venstre er mot den høyden hvor man går ned til Balito Beach, Anfi og Arguineguin.Tørt og hardt å gå på. Pese seg sakte oppover. Begynner å kjenne det i hoftene, knærne- men vil så gjerne klare dette.
På toppen, tror jeg. En tavle med info med en rundkjøring ved Hotel Malibu. Her ser vi ned til Puerto Rico sentrum og andre siden. Jeg tror de fra nede i Puerto Rico kommer opp her...??


Her måtte jeg jo bare ta en selfie, selv om svetten renner. Masse turgåere og noen løper..  Jeg trodde jeg var på toppen og at veien innover var stak, men det er den ikke..
Det er fortsatt jevnt med stigning. Ikke bratt, men jevnt oppover.Fantastisk utsikt ned til Puerto Rico.


Tørre vekster, fjell, goldt...Jeg synes det er fascinerende med de fjellene... de skifter utseende etter lys og skygger.Man kan skue langt innover.. og utover..Strøm har de også her. (jfr strøm-temaet hjemme for tiden) Mulig den transporteres gjennom slike master fra vindturbinene utenfor flyplassen? Det ligger også en del kabler rundt omkring, men vet ikke om det er strøm eller vann i dem.

Den glade vandrer kalles jeg, osv.


Dette er på andre siden, ovenfor, motorveien.Det er ikke så mye som gror her, så jeg måtte ta bilde av det som har noe grønt og blomstrete i seg. Synes treet var litt artig.Og vi går og vi går..Se der ja, nå begynner det å nærme seg. Dette må jo være Målet?Og det er det. Det er fint tilrettelagt, med benker og bord..Og et skilt med informasjon, flagg også av andre nasjonaliteter enn den norske. Spansk, svensk, finsk?Norskeklubben har en ivrig vandrergjeng. De har turer som alle kan bli med på.  Les mer her


Palmer har de også plantet. De er gjerdet inn. Noen som savner brillene sine?Eller munnbindet?
Jeg så noen sånne opp gjennom. Jeg regner med at de har blåst ut av lomma, men det er jo dumt, de forsøpler naturen.En tørr busk med bitte små gule blomster.Varden ved Norskeplassen. Den kan du se et godt stykke før du kommer frem.Nå er jeg på vei tilbake igjen etter en kort rast med drikke (vann) og noe nøtter. Se skyggene i fjellet. Og sånn midt i bildet, golfbanene i Taurito.Så fint..Sola er på vei nedover i vest. Vakkert lys, ser mot Puerto Rico.Langt der nede er Playa Puerto Rico- og langt der oppe er Europasenteret som jeg var på forleden for å treffe Mariann og mannen. Da gikk jeg ned derfra og ned masse trapper helt til stranda (ble kjempestøl i leggene etterpå) og opp til hotellet i den nye delen etter at jeg hadde pause for å spise middag.Hvis jeg hadde hatt leilighet her ved stupet, hadde jeg nok blitt ganske svimmel...Nå bærs det nedover igjen.Og her er jeg inne på den vakre gangveien nedover mot havna. Et stort kaktustre til venstre.
Det ser ut som man kan gå gangveien over broen et stykke oppover til høyre hvis man vil gå mot Arguineguin fra toppen der.


Penamar 2.


Må nyte de blomstene som er, etter vandring i tørt og goldt landskap.Nå er jeg tilbake på hotellet. Utsikt fra balkongen. Har dusjet og slappet av litt, nå har sola gått ned og jeg skal ut å spise middag.
Gjør det like enkelt som i går og spiser på en av restaurantene på Ola-senteret like nedenfor. Velger La Cenador Grill i dag, bestiller en Entrecote med grønnsaker.Veldig godt, selv om jeg måtte be de steke kjøttet litt lengre.Jeg var skikkelig sulten, og ville ha en dessert. Men det er så lite jeg kan spise av desserter på lavkabo- men jordbær det går.Det hadde de ikke , dessverre, men jeg fikk noe melon og mango istedet, så jeg skeiet litt ut med det. Her var det hyggelig og god service, hvite duker og tøyservietter, men ganske dyrt.Koselige Kanarinisser her og der.:)
Feliz Navidad:)

I morgen har jeg meldt meg på tur til Rock the Mountains med Bob Gorman og andre artister oppe i fjellet ca ti km fra Arguineguin. Vi blir henta med buss- og prisen inkluderer BBQ , en drink og musikken da. Har ikke fått bekreftelse enda, men håper jeg får plass.
Jeg vurderer også en fjelltur med Rocky Adventure på onsdag, men må kjenne på kroppen i morgen, om jeg tåler det.

Fakta:
Turen tok meg 1 time og 15 minutter fra hotel Porto Alegre. Jeg gikk rolig oppover og hadde også en del fotostopp. Nedover tok det litt mindre tid, men i alle fall en time og fem-ti min. Føttene og knærne kjente det, så jeg greide ikke  å gå veldig fort ned bakkene heller. Man må gå med/etter den formen man har:)

Her kan du se en video hvor man går Rian-stien fra Puerto Rico og opp til Norskeplassen. Den ligger på Norskeklubben sin side og YouTube


Puerto Rico- Arguineguin 2013 her ( et av mine mest leste innlegg, som kommer opp på Top 10 hvert år på denne tiden.)

2021:8 kommentarer:

 1. Finter, morsomt å se, for meg som aldri har vært på Kanariøyene. Kunne tenkt meg å være der nå, vekk fra is og kulde. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, gøy at du synes det:)
   Ja, det gjør godt for kropp og sinn med avbrekk her nede fra kulda og mørket hjemme på denne tiden.

   Slett
 2. Oy for en jobb du har gjort for at vi skal få se turen din. Kjekt å være med, ante ikke at det var noe som het Norskeplassen. Deilig å se blå himmel, long time no see her i Bergen.
  Gleder meg til neste reisebrev :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tine:) Flere plasser oppi fjellet her som har fått norske navn, fordi noen norske fjellgeiter har laget og funnet nye ruter- som Ivars plass og flere til. Men Norskeplassen har vært her lenge. Og nå fikk også jeg omsider gått tur dit:)
   Gikk til Arguinegunin i dag- men er ganske tom, kjenner jeg. Tok bussen "hjem" og har sett webinar med Aasne Linnestå. Interessant. Lite energi i dag, kanskje tok jeg ut for mye i går?
   Hm, har lyst til å bli med fjelltur onsdag, får bestemme meg i morgen.
   Laget et innlegg fra Puerto Mogan forleden også, fra yogareisen, vet ikke om du så det.

   Slett
 3. Kos deg. Fint å reise mens man kan for man vent aldi når det blir strengere regler igjen. Selv følger jeg ikke med på instruksjonene lenger siden det er så mye frem og tilbake, men så er jeg for det meste innendørs. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:)
   Det er allerede strengere, det endrer seg fort- nå må vi ta test når vi kommer hjem til Værnes på fredag.
   Blir vel mye strengere ellers også, men det gjør meg ikke så mye om det blir hjemmekontor og begrensinger på hvor mange som kan samles, lever alene og har ingen store sosiale planer for jula. Det blir sikkert værst for restaurantbransjen igjen som mister masse gjester..

   Slett
  2. Jeg, vet. Det skal visst komme nye regler i morgen, hvis jeg ikke tar helt feil. Lever alene jeg også, derfor jeg ikke følger med på de nye reglene som kommer og går hele tiden. Hører det meste av foreldrene mine med halvt øre. Hadde nok brydd meg mer hvis jeg var i jobb/gått på skole. Men håper du får en fin jul du også, til tross for at vi begge lever alene. =) Og håper du får en trygg hjemreise på fredag.

   Slett
  3. Ja, leste det nettopp.
   Skal feire jul med faren min og kanskje mine sønner, så det blir rolig, men koselig. Håper å få lest mye også.:)
   Takk, ønsker det samme for deg.:)
   Takk- håper det selv. Tenker at det er relativt trygt å reise med Charter for tiden, medreisende kommer i alle fall ikke fra Sør- Afrika;)

   Slett