fredag 31. desember 2021

Oppsummering desember -21

Desember er straks over. Jula er også det. Jeg var på Gran Canaria til 10. desember, og etter det har tiden gått til juleforberedelser av ymse slag. Da jeg var på Gran Canaria kom nyhetene om omikron i sør-Afrika. I dag leser jeg i avisa at omikron er dominerende i Trondheim. Og Stavanger vil innføre koronapass. Jaja, glad jeg er lite (minimalt) fysisk sosial for tiden. Har lest 10 bøker, er godt i gang med nummer 11, men tviler på at den blir ferdig i dag. Her kommer en kort oppsummering. Merker at med en gang jeg raser over tastaturet som jeg pleier, får jeg vondt. Har en vond arm og skulder som har vært skikkelig hissig de siste dagene. Note to self: Ta det med ro. 


Disse to fikk jeg i julegave, ønsket meg dem.  Har 200 sider igjen av  Lucias siste reise. Den er fornøyelig, men jeg har ikke orket å lese så mye som jeg trodde i romjula. Surrer med mye annet. (TV, internett-surfing, avislesing, puste, blogging/blogglesing, webinarer, en tur på jobben, litt handling, hvile, fysioterapeut, hvile, matlaging, spising, hvile, øvelser, skrive lister for 2022, hvile, chatte på messenger)Bøker lest: 
1. Mord til jul av Val McDermid: Krim, leseeks, noveller, England, Skottland, USA, Russland, 218 s
2. Flukt av Carl Frode Tiller: norsk21, lånt på Bookbites, 199 s
3. Mannen som ikke var morder av Hjorth Rosenfeldt: Sebastian Bergman #1, Krim, frahylla, Sverige, kjøpt, 413 s
4. Rød selvbiografi av Anne Carson: Lyrisk prosa, leseeks, Argentina, Nord-Amerika, Peru, Hellas, 157 s
5. Merket for livet av Emelie Schepp: Jana Berzelius #1, Krim, debut, Sverige, lånt. 405 s
6. Mine menn av Victoria Kielland: Norsk21, biografisk roman/litterær fantasi, USA, lånt på bib, USA, 200 s
7. Et hjerte av gull av Florence McNicoll: Juleroman, England, leseks, 304 s
8. Jente, 1983 av Linn Ullmann: Lydbok lånt på Bookbites, norsk21, USA, Frankrike, 254 s
9. Adventskalenderen av Siri Østli: juleroman, norsk21, leseeks, 351 s
10. Det øde landet av T.S. Eliot: Dikt, klassiker, lånt på bib, England, diktsirkel, 108 s

SUM: 10 bøker /2609 sider 

(Ikke all verden med tanke på at jeg har hatt ferie og vært sykmeldt, men man gjør jo andre ting også, og ting tar mye lengre tid for meg for tiden.)
Jeg har med dette lest 162 bøker i 2021. Rekord.


3 krim
5 andre romaner
1 novellesamling
1 diktsamling/gjendiktning

4 leseeks/ 5 lånt (4 på bib) /1 kjøpt selv
1 frahylla
4 norsk-21Bøkene som jeg hadde med til Gran Canaria. Pluss to jeg fikk av Mariann bokblogger , som hadde lest dem. Leste alle unntatt de jeg fikk av Mariann, samt Vanære. Vanære har blitt med på to utenlandsreiser denne høsten/vinteren, men den skal få en ny sjanse på nyåret til å bli lest, ifb 1001-sirkelen.Land besøkt:
England (3) , Skottland, USA (4) , Frankrike, Russland, Sverige (2) , Argentina, Peru, Hellas, Den beste krimmen. Gleder meg til å lese mer i serien. De andre krimbøkene jeg leste; Val McDermid og Schepp var også gode.En perle, en særegen roman som gjorde veldig inntrykk på meg, den sitter igjen enda.Den beste juleboka. Har lest to i år. Koselig, morsom, underholdende, greit å lese mellom juleforberedelser og alt som skal gjøres. Og så er den norsk, med norske ting man kjenner igjen.Film/serie fra bok: 
1. Folk med angst av Fredrik Backman . Netflix. 3/6 epsioder. Om boka her Den ble lagt ut i går. Helt tilfeldig skulle jeg inn og se etter en serie eller film, og kom over den, så da jeg så jeg litt av den, selv om jeg egentlig ønsket å se en film, men da ville det blitt så sent. Den med Leonardo de Caprio som ligger som nr 1 på Netflix. Ser den i morgen kanskje.

Reiseinnlegg:Fint å se noen blomster i den kalde hvite vinteren. Skjønt nå er det omslag i været og det blir mildt, regn og skiftende fremover.I går farget og skrev jeg litt i Her er jeg, en bulletjournal som Marit Reiersgård har laget. Kjøpte den da den kom i september. Signert. Koselig og kjempefin bok. Har forberedet litt for januar, samt mål og ønsker for året som kommer.

Ønsker dere alle en fin nyttårsfeiring, enten du er alene med en bok og film, eller sammen med andre.
Takk for følget så langt. Jeg kommer tilbake med en årsoppsummering i morgen.


Oppsummering november 2021:  14 bøker / 2885 s


12 kommentarer:

 1. Jeg kommer med oppsummering i morgen, har ikke tid nå. Begge de to bøkene du har aller først ligger klare for å bli lest her hos meg også i januar. Gleder med til dem.
  GODT NYTT ÅR til deg og dine, så håper og og satser vi på å sees på Lillehammer i mai og at alt har roet seg med corona :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner jeg godt:)
   Takk og godt nytt år til deg:)
   Jeg har veldig lyst til å dra på Lillehammer, men min datter nordafor har termin 26 mai, så det er nok tvilsomt jeg kan dra i 2022. Da må det hvis hun føder mye tidligere, og det er jo ikke ønskelig.

   Slett
 2. Skrev en oppsummering i sted i full fart,men hastig arbeid blir sjelden bra så jeg slettet hele innlegget.Får begynne med nye ark fra i morgen av, i år har jeg ikke følt for å skrive oppsummeringer,men har merket at jeg har savnet det litt likevel.
  Jeg landet på 201 til slutt, noe mindre enn fjoråret.
  Har lest fire av disse,1,4,7 og 8.

  Takk for tips om Folk med angst, har sett at serien ligger på Netflix men koblet det ikke med den boken, den har jeg lest så jeg skal ta en titt på serien.

  10 bøker er bra det, ofte er det slik at desember ikke er en måned hvor det blir lest så veldig mye, i hvertfall er jeg for opptatt til å klare så veldig mange.
  Så kult med bulletjournal og fargelegging. Jeg skriver ut ark med prikker, som er det nærmeste jeg kommer en bulletjorunal.

  Ønsker deg en fin kveld,Anita og takk for det gamle. Her blir det pinnekjøtt hvert øyeblikk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så dumt at du slettet den, men skjønner det. Så du har laget noe i dag. Skal lese det mer nøye senere.
   201 bøker er jo helt vilt.:)

   Takk, godt nytt år til deg:)

   Slett
 3. Har bare lest Adventskalenderen fra din liste, og har boka Flukt på vent. Godt nyttår, Anita. =)

  SvarSlett
 4. Kjipt med vond arm, skjønner at ting tar lengre tid. Jeg har heldigvis vonter som flytter på seg, men er ofte forhindret fra å ta i oppover bakkene :)
  Ser ut som du har begynt på to nye svenske serier, jeg lover deg, de er veldig bra begge to. Ellers har jeg lest Mine menn og Jenter, og har lyst å lese Rød selvbiografi og (kanskje) Flukt.
  Håper du har en fin nyttårskveld Anita, vi tar det helt rolig her i Bergen, får se om jeg greier å holde meg våken til fyrverkeriet, som kommunen sender opp over sjøen rett utenfor hos oss.
  Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har vondter som flytter seg også, betennelse i hofter, arm og noen ganger kneet. Det begrenser dessverre både hvor mye og når jeg kan gå og det med armen preger jo det meste.

   Takk, det samme til deg Tine:)

   Slett
 5. Nok en fin personlig oppsummering. Vi må jo prioritere. Man kan ikke få plass til alt. Noen ganger er det journaler, chatting, serier og surfing som frister mer enn lesing- Og det er jo greit. lesing er ikke en konkurranse.
  Håper du har/har hatt en fin nyttårsnatt og at armen er bedre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:)
   Ja, så sant..
   Godt nytt år til deg Augusta:)

   Slett
 6. Godt nyttår!
  Omsider vart det tid til å ta ein runde i bloggverda igjen. Har lest 1, 3 og 5 av dine. Typisk, sidan det var krimmen du las :)
  Glad du likte Mannen som ikke var morder. Det er starten på ein knallbra serie.
  God betring med skulder/arm. Eg veit kva det er, for å sei det slik.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det samme til deg Berit:)
   Artig å finne en ny krimserie å følge som jeg likte så godt:)
   Takk, takk, ja da vet du. Det påvirker jo alt, så mye man bruker høyrearma til.

   Slett