lørdag 19. januar 2013

Vandring Puerto Rico - Arguineguin (Gran Canaria fotos)

I dag har jeg tenkt å ta dere med på en vandring til Arguineguin. I går gikk vi den korte turen fra Puerto Rico til Amadores, i dag blir turen litt lengre. Ifølge turboka til Anita og Birger Løvland så tar den ca to timer. Jeg brukte litt lenger tid, men det er fordi jeg ofte stopper for å fotografere.


Startpunktet er østsiden av Puerto Rico-stranda. 

Deretter følger jeg veien inn til "Nye Puerto Rico". Der går det en vei videre oppover etter å ha gått gjennom en tunnel . Her svinger veien gradvis mot høyre, og på toppen av bakken ligger dette hotellet. Her er det flere valgmuligheter med stier i fjellet.
Jeg følger grusstien nedover mot sjøen. 
Nede går det en grusvei i et bekkefar og den følger jeg. Her ble jeg litt forvirret fordi det går en vei ved siden av. Heldigvis kom det et par norske damer som jeg kunne spørre. I horsionten ligger et boligområde på toppen av Anfi del mar. Der bodde jeg på min første ferie på Gran Canaria, på besøk hos min nevø og hans familie, som leide leilighet der et år.Vi følger stranda og kommer baksiden inn på området til timeshareanlegget Anfi del Mar. Dette ble bygget av nordmannen Bjørn Lyng i sin tid. Han fikk sin visjon da han var ute og fisket og så innover mot området. Han har skapt et veldig fint kompleks.Hjerteøya er verdt et besøk. Her er mange fine planter, en plass for ro og en statue av grunder Bjørn Lyng.Promenaden går vidre forbi anlegget med butikker og restauranter. Anfi del Mar har en flott liten strand med hvit sand.Nå har jeg gått videre, og dette er en strand i Patalavaca.Livlige gutter i båt.
Rett før Arguineguin ligger den norske sjømannskirken . Her er det et bibliotek, som var målet mitt for dagen. Mine leste bøker leverte jeg her. De tar imot bøker og låner ut. Et kjempetiltak, da det er mange nordmenn som bor her nede i korte og lengre perioder. Her møtes folk og her får folk råd og tips, og andre gifter seg her,Inngangen til Sjømannskirken.Ute kan du nyte kaffen, slappe av og skue utover hav og by.Jeg ble så fristet av norske vafler, så jeg måtte kjøpe meg det.Stranda i Arguineguin.Spanjolene er flinke med skulpturer.Jeg går videre til den andre enden av stranda. Der ligger det et båtbyggeri og verksted.Jeg går litt opp i byen. Her finner jeg politistasjonen.Jeg liker å gå rundt og se på husene.Det er mange fine her.Ja , her hadde det ikke vært så værst å bo. Her bor det nok en kreativ person.Nå er det tid for mat, og jeg tenker å dra på den norske plassen Bobbys Bar. Det ligger i et lite kjøpesenter. Men så viser det seg dessverre at det er stengt på mandager.Hvor skal jeg så gå? I katten er det ingen hjelp å få, der han ligger og koser seg i varmen.Jeg kommer på at jeg har lest om en norsk dame som har startet en kafe i Patalavaca. Jeg bestemmer meg for å gå tilbake dit for å finne Casa Siri. De stenger for matservering klokken 18, og jeg rekker det akkurat.Her er det til min overraskelse også en bokhylle, hvor folk kan låne, levere og bytte bøker. Kjempetiltak.


Takk for følget!

Det anbefales å skaffe seg turboken til Anita og Birger Løvland, Turguide på Gran Canaria , hvis du liker å gå.

Andre boktips om Kanariøyene her. Og her  og her.

PS. Casa Siri er lagt ned.


15 kommentarer:

 1. Takk for solvarme bilder. *Sukk* Skulle gjerne vært der nede lenger!

  Jeg ferierte jo 2 uker i Patalavaca i desember 2011 og det var kjekt å se igjen kjente steder. Da gikk jeg tur til Hjerteøya hver dag, var ofte innom Casa Siri og selvfølgelig Sjømannskirken.

  Har lånt et av dine bilder på bloggen min i dag, men linker til deg og da er jeg vel tilgitt allerede?

  Fin lørdagskveld til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Randi! Takket deg visste jeg om det med bibliotek i Sjøammskirka. :) Ja, hvem skulle ikke vært der lengre..Her verker det i stive bein og armer i kulda.. Herteøya er vakkert for sjelen, duft og øye..:)

   Helt greit at du låner bilde. Har vært og kikket. Fint.:) Legger vel ut noe fra Mogan en dag også.:) Venter på dine bilder...

   Fin lørdagskveld til deg også. Blir mgp her...:)

   Slett
 2. Herlig! Som nevnt, skal jeg sjekke ut de turstiene. Stranden ved Anfi del Mar er som du sier veldig fin og da er det greit å kunne gå dit, ellers har vi pleid å være på Amadores-stranden de gangene vi har vært i Puerto Rico.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint! Amadores er veldig fin, men jeg lå ikke der og solte meg. Men det får jeg ha tilgode.:)

   Slett
  2. Amadores anbefales. Vi bodde rett ovenfor så det var mest praktisk å gå dit, i ihvertfall tatt bakken opp igjen i betraktning :)

   Slett
  3. Takk for det. Du synes ikke det var for langt unna sevicefunksjoner og faciliteter, som man har på de større stedene?

   Slett
  4. På stranden mener du? Nei, det trenger jeg ikke - det taes igjen når bading og soling er unnagjort :)

   Slett
  5. Ok. På stedet Amadores, tenkte jeg. Mange som bor på hotellene overfor der.

   Slett
  6. Vi har bodd i Puerto Rico, men hotellet ligger så langt oppe og til venstre for stranden i Puerto Rico at det er like raskt å gå til Amadores (som er finere).

   Slett
 3. Der var det kjente steder ja, fine bilder.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi. Ja, det er koselig der…:)

   Slett
 4. Fin reportasje og fine bilder! Har lest gjennom en del blogger nå, da jeg endelig har fått internett igjen! Sitter nå i Buvika og skriver.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Åslaug. Beklager har ikke sett kommentaren din før nå.

   Slett
 5. Kikker innom igjen - denne fine tur-reportasjen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Randi. Ja, det er jo så fint der nede.. Vi får glede oss til desember igjen..ny tur forhåpentligvis..)

   Slett