mandag 7. januar 2013

Valdresforfattere

Margit Sandemo og Mikkjel Fønhus er to kjente Valdresforfattere. Begge ble inspirert av naturen i området. Jeg leste Sagaen av Isfolket da den kom, samt andre bøker av Sandemo. På Jokerbutikken i Hedalen kjøpte jeg i dag en pocketutgave av Fønhus' Trollelgen fra 1921.

Trollelgen - Mikkjel Fønhus
. Mulig jeg har lest den før men det er veldig lenge siden. Fønhus var fra Sør-Aurdal hvor Hedalen ligger . Må lese meg inn i områdets forfattere her jeg nå bor. Kjenner du til andre gode forfattere fra Valdres?

7 kommentarer:

 1. Det var litt av et sted du har flyttet til. Håper det er en spennende jobb du har i vente. Kan dessverre ikke hjelpe med forfattere fra Valdres, men biblioteket har sikkert peiling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det flott natur ja, og første dagen på jobben var spennende og det ser lovende ut. Ja, biblioteket her skal sjekkes ut når det er åpent. En eller to dager i uka tror jeg..

   Slett
 2. Kan desverre ikke bidra med noen forslag. Har selv lest 3 av seriene til Margit Sandemo for endel år siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ok. Sandemo har vel blitt en del av vår kulturarv etterhvert.. Det er satt opp teaterstykke Sol av Isfolket på utescenen i Fagernes. Det så jeg et år.:)

   Slett
 3. Å! Valdres! Jeg var budeie flere sommere i Valdres, Vestre Slidre. Mange år siden nå. Fint var det.
  Knut Hauge er fra Valdres: http://no.wikipedia.org/wiki/Knut_Hauge

  SvarSlett
  Svar
  1. Budeie? Det høres kult og skikkelig ut.:) Takk for tips om Knut Hauge.:)

   Slett
  2. Han har virkelig gitt ut mye. Har du lest noe av hans bøker?

   Slett