mandag 21. januar 2013

Ny spirit med JUICY!

Jeg har så lenge jeg husker vært interessert i helse og sunt kosthold. Jeg har luktet på vegetarkost, faste, supermat, lavkarbo etc. Det er sjelden jeg går helhjertet inn for alt det jeg ønsker av helsekost, ofte fordi det er så mye om og men med oppskrifter, tilgang på råvarer, tidsbruk , kostnader og så videre. Jeg fikk meg blender i fjor for å lage smooties selv. Jeg elsker smooties, men har jeg laget mye selv? Nope.(Men supergreens tar jeg hver morgen)  Men juicing, derimot.. Det ble jeg veldig fristet til å teste ut da jeg så Schibsted komme med sin splitter nye bok: JUICY!

Jeg får helt vann i munn av å bla gjennom denne boka, med sine lekre bilder av glass med deilige juicer. Undertittelen er Sunn og slank med ferskpresset juice. Oppskriftene inneholder også god informasjon om hva de enkelte ingrediensene skal være godt for, på en lettfattelig måte.

Forfatteren Carina Hultin Dahlmann startet med dette etter å ha slitt med helseplager/livsstilsplager i mange år. Ren juice er helse i hver dråpe, og ved å leve sunt kan man forebygge og få bort mange slike plager.

Boka inneholder oppskrifter for juicer til hverdags og fest, juicesmooties (mer mettende juicer som er en mellomting mellom juice og smootie) og Dr Juice,; helsejuicer for diverse plager, som blodsukkersvingninger, kviser, magelindring, hangover med mer.

Juicing handler ikke om dietter og formaninger, men om å velge det naturlige, fordi det  å leve sunt handler om å leve av det naturen tilbyr , mener forfatteren. Gjennom frukt, grønnsaker og bær får vi i oss det vi trenger av antioksydanter, enzymer, mineraler, vitaminer  etc. En enkel måte å styrke immunforsvaret , samt å få i seg fem om dagen på.

Forfatteren holder egne kurs i Norge for den som ønsker det og de finner du på hjemmesiden hennes:
Juicydrops

Det er kveldskurs i Oslo denne uka og i mars. *har lyst å dra* Her finnes også gode tips og blogg.

Jeg gleder meg til å komme i gang med juicing, og vil nok dele erfaringer med dere etterhvert.

Takk til Schibsted for leseeksemplaret.

Berit i Bøker og bokhyller har også blogget om JUICY! i dag.


Lånt fra juicydrops.no


Carina Hultin Dahlmann: JUICY!  135 s

Schibsted 2013

8 kommentarer:

 1. Mmmmm... Denne må jeg kikke i !!! Takk for tipset :-)

  SvarSlett
 2. Da gjenstår det bare å holde fast ved entusiasmen, da ;o)
  Jeg trur det kan være lurt å følge med på de Juicy-magasinene, for ofte er det jo påfyll av inspirasjon man trenger for å klare å fortsette med noe sånn- når nyhetens interesse på en måte begynner å falme litt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Jeg har lest en del på bloggen hennes, og kjenner jeg har så lyst å sette i gang- men det var den juicepressa da.. Må skaffe det også, og den koster litt penger. Du har kanskje en slik?

   Slett
 3. Juice i alle varianter er da godt! Jeg kjøpte en juicmaskin for et par år siden, men den står på lager. Det ble så mye arbeid å rengjøre den etter bruk! Latskap - jada. Kanskje du klarer å friste meg til å ta den fram igjen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe...skjønner det. Sånne kjøkkenmaskiner krever litt stell.. Men ta den frem og se hva du får til da..:) Eller vil du selge den kanskje?

   Slett
 4. Denne boken har jeg bedt om anmeldereks på også, tenkte jeg skulle juice meg gjennom den før jeg skriver noe. Jeg er veldig opptatt av matlaging - ren mat, helsebringende mat etc. Hvis du har sans for denne typen bøker, så anbefaler jeg også Boost din Vitalitet. Den er jeg helt avhengig av.
  http://www.aschehoug.no/fakta/helse/katalog?productId=31589462

  Jeg har egen juicepresse, men hvis du har kjøkkenmaskin kan du kjøpe juicepresse som tillegg til den også. Det tror jeg er billigere. Blender er også en god investering.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte også det samme, men så vet jeg det vil ta litt tid, så jeg gjør begge deler.:)
   Jeg har faktisk en gammel kjøkkenmaskin hjemme i trondheim, kanskje kan den brukes. Det skal jeg sjekke, takk for tipset. Blender har jeg også hjemme i Trondheim, helt ny. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke tok den med til Valdres.. Skulle ha med minst mulig..jaja.

   Skal sjekke den boka du nevner. Takk for tips. Ellers har jeg to bøker av Supermatdamene som også har mange fine oppskrifter.:)

   Slett