tirsdag 1. januar 2013

Boken på vent (14): Barnas Bok

Tirsdag igjen. Det går litt i surr, siden det har vært så mange helligdager og nyttårsaften i går. 1.januar 2013. Utrolig, men sant. Tid for Boken på vent i Beathes bokhylle igjen.


Denne gangen velger jeg å ta frem Barnas bok av A.S. Byatt. Denne boka fik jeg av min datter før jul i 2011, fordi jeg hadde lest omtale av den og syntes den virket interessant. Den er nå blitt en av mine hylle-bøker og en 1001bok, så det er flere grunner til å ta den frem i lesekøa for 2013.

Forlagets omtale:
Antonia Byatts nye store roman har årene 1895-1919 som ramme, den gylne perioden etter den strengere Viktoriatiden, og som endte i Den første verdenskrigs blodige kaos. Barnas bok fanger de sydende bevegelsene innen kunst, kultur, livsstil, økonomi og politikk. Den sentrale handlingen er forankret i barnebokforfatteren OliveWellwood, som skriver fantasy-litteratur, i tråd med tidens trend. Familien Wellwood bor på landstedet Todefright i Sør-England, der deres sju barn har vide rammer for å utfolde seg. Olive er familiens store kreative sentrum, samt forsørger, mens ektemannen Humphrey er opptatt med sine erotiske eventyr og gir opp sin faste bankjobb. Hit kommer kunstnere, kulturradikale personligheter, suffragetter og landflyktige anarkister. Barna vokser opp med en verden i forandring. De bor i et hus fullt av hemmeligheter, og voksenlivets mørkere sider er alltid truende nært. Selv den elskelige Olive svikter brutalt når hun forvandler barnas verden til litteratur og teater.


Det som fenget min interesse for boka var tematikken. Barn som utsettes for omsorgssvikt i en kunstnerfamilie som selv gir inntrykk av å forstå barn gjennom sin kunst. 

Dette er en liten murstein av en bok, 734 sider, så det er vel en av grunnene til at den har ligget på vent.


Barnas bok - A.S. Byatt Merete Alfsen


Vil du lese om flere bøker på vent eller delta, så ta turen innom Beathesbokhylle.

16 kommentarer:

 1. Denne har jeg også tenkt å lese. Jeg tok den med hjem fra biblioteket, men måtte levere den da lånetiden gikk ut. Men jeg skal forsøke igjen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da får vi begge kanskje lest den i løpet av året?

   Slett
 2. Høres ut som en veldig interessant bok og jeg må notere meg den, selv om det er en liten murstein av en bok.

  SvarSlett
 3. Har ikke lest den, men den virker interessant. Men jeg har og har lest en annen bok av forfatteren; Besettelse. Og Besettelse er filmatisert, også filmen har jeg og har sett den flere ganger. Med Gwyneth Paltrow i hovedrollen. Leste boka før jeg så filmen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Besettelse har jeg ikke hørt om, men Byatt er visst en kjent forfatter.

   Slett
 4. Hm... Ny forfatter for meg i vinter da jeg leste En plystrende kvinne. Ga den en 3`er uten at jeg husker hvorfor. Mulig jeg skummet voldsomt for å bli ferdig. Håper denne er bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var det med Byatt? Ja, jeg håper denne er bra.

   Slett
 5. Ikke hørt om denne. Høres int ut, men litt tykk. Er dårlig på å velge bøker ober 500 sider

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her... men er de bra går de jo unna de og..:) Det er bare et ork å starte på dem.

   Slett
 6. Den hørtes spennende ut! Må notere den, men den blir nok på vent ei stund ;)

  Godt nyttår!
  Pia

  SvarSlett
 7. Utrolig flott framside på den boka! Er innholdet noe i nærheten, er den sikkert verdt å gå løs på! Du får holde oss oppdatert på hvordan det evetuelt går ;o)
  Ønsker deg et fortryllende nytt år!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. Oppdateringer skal komme. Takk og Godt nytt år til deg tilbake..:)

   Slett
 8. Etter at jeg leste "Besettelse" og "Jomfruen i hagen" fikk jeg lyst til å lese "Barnas bok", jeg liker Byatts skrivestil.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da. Jeg har ikke lest noe av forfatteren enda.

   Slett