tirsdag 29. januar 2013

Mitt tematips (2): Beste feelgoodbok: Charterturen

Bokblogggeir har dratt i gang en fast onsdagspalte kalt Mitt tematips. I dag handler det om beste feelgoodbok som vi ønsker å trekke frem. En bok vi synes fortjener mer oppmerksomhet. Jeg må ærlig innrømme at da jeg fikk denne utfordringen måtte jeg begynne å tenke på hva en feelgoodbok egentlig er.  Har jeg egentlig lest og blogget om sånne feelgoodbøker i det siste?

mitt tematips


Når jeg går gjennom mine innlegg ser jeg stort sett bøker som enten er krim med drap og sånn, eller bøker med alvorlige temaer og konflikter. Kan Victoria Hislops Tråden være en slik feelgoodbok? Eller Cecilia Samartins La Pelegrina? Dette var hvertfall bøker jeg koste meg med. Men det gjør jeg jo med mange bøker selv om de er triste. Men disse er jo bestselgerbøker, så andre bør vel få sjansen nå?

Kan Gert Nygårsdhaugs bøker om Fredric Drum være en slags feelgood? Her er det mye humor, god mat og vin, men bestialske drap. Fant jeg noen andre? Arto Paasalinna? Haruki Murakami?

I arkivet mitt finner jeg sørgelige få feelgoodbøker.  Karin Bjørset Persons Julebrevpikene kan vel kategoriseres som feelgood. Men den har fått mye oppmerksomhet allerede. Det har også Rosa elefanter av Karin Brunk Holmquist. Men kanskje den om Harold Fry? Mannen som gikk til fots gjennom England for å redde en gammel venninne? Men så husker jeg at jeg syntes den startet som en feelgoodbok, men utartet seg til noe mer langt alvorlig.

Hm... Jeg tror jeg ender opp med en totalt vill og kanskje for mange en ukjent bok, som en gammel bloggevenninne har skrevet. Den startet som en føljetong på blogg, og ble senere utgitt i bokform på eget forlag.

Boka jeg snakker om heter Charterturen, og er skrevet av bloggpseudonymet Lilly Craft.

Etter at du har lest min omtale, kan du finne flere tips HER

Her er omtalen:227 sider med saftige nordnorske og trønderske vendinger i Lilly Crafts språkdrakt er fin-fin underholdning.
Lilly Craft er blogger både her og der, bl.a. Bloghog.no og var der alle var før , vgb.no,  hvor hun startet serien om Lillys tur til Thailand med Redneck. Redneck var også blogger der vi andre var før. Men hvor er han nå? Gjorde han alvor av trusselen om aldri å blogge igjen hvis Lilly offentliggjorde hendelsene fra deres Chartertur til Syden?

Nuvel. Boka gir ikke svar på akkurat det. Lilly Craft , har imidlertid en skarp og treffende penn, med masse humor og situasjonskomikk, samt en underfundig alvorstone.  Som i hennes tidligere bloggbøker er også her mye å le av, humre over, og noen vil kanskje gråte.

Lilly og Red nærmer seg hverandre gradvis som sengene i deres bungalow gjør det. Hvor de ender på slutten av turen, må dere selv finne ut ved å lese boka.


Anbefales som herlig underholdning, og kan godt leses på nytt selv om man har fulgt med serien på bloggen. Det er noe eget med å lese fra papir, synes nå jeg da.  Boka gir også et tidsbilde av sosiale mediers inntog og en del av dens verden, hvor ensomme mennesker får mulighet til å utvikle et slags sosialt nettverk via bl.a. blogger, facebook og twitter. I forordet tar forfatteren opp akkurat dette temaet, som er verdt å tenke over. ..:)

P.S. Advarsel: Sterkt språkbruk, ikke noe for de som ikke tåler nordnorske kraftuttrykk.

Lilly Craft: Charterturen, 2011.
Utgitt på eget forlag. Kan fås kjøpt gjennom LULU.com  eller ved å kontakte Lilly Craft. alias Ann-Lill Grendahl Elshaug.
Charterturen på blogg
16 kommentarer:

 1. Stiiiiiilig :))) For et fantastisk gøyalt tips! Denne MÅ jo leses. Bestiller den pronto! Takk for bidraget ditt til temaet, det setter jeg pris på. Venter til i morgen med å dele det på twitter og Face, siden det er lite trafikk å hente midt på natta. Nok en gang takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du synes det.:) Hun har en fantatsiks humor godeste Lilly Craft. Har et par andre bloggbøker hun har skrevet også.

   Slett
 2. Wow,denne tror jeg at jeg bare MÅ ha for dette virker veldig artig og litt nordnorsk kraftutrykk høres veldig bra ut! Tusen takk fro tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja denne er morsom. Hyggelig for Lilly at du ble fristet av denne.:);)

   Slett
 3. Da var tipset kringkastet på Twitter og Facebook. Boken er dessuten kjøpt på¨LULU :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og så artig at du har bestillt boka.:) Da blir Lilly glad.:)

   Slett
 4. Gøy med tips om bøker gitt ut på eget forlag. Skal ha denne i minne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spesielt særlig når man kjenner til forfatterne, som bloggere eller annet.

   Slett
 5. Det var en totalt ukjent bok for meg! Så gøy å få tips om bøker jeg har gått helt glipp av :-)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du synes det.:) Fin dag til deg også.:)

   Slett
 6. En helt ukjent bok for meg, men dette hørtes ut som en bok i min bane! Takk for godt tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig.:) Dette er nok ikke en kjent bok siden den er utgitt på eget forlag. Vanskelig å markedsføre godt nok da, tror jeg..

   Slett
 7. Det er sannelig ikke enkelt alltid å skille de ulike kategoriene! Charterturen virker som passende strandlektyre? I alle fall god underholdning, og det er (så vidt jeg har fått med meg) et av kjennetegnene til feegood-romanen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kan bære vanskelig ja. Dette er som du sier en lett underholdningsbok med humor og kan godt leses på stranda for den del:)

   Slett
 8. Husker så vidt at denne var nevnt. Men bestilte aldri.. Men kanskje jeg må ha den med i feriekofferten i mai, kan jo være godt å gapskratte mens man ligger på solsenga! Men når jeg klikker meg inn på bloghog.no så kommer ikke siden opp. Er det lagt ned?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være godt å ha en slik bok da. Ang bloghog, så vet jeg ikke. Men du kan sende en melding til Ann- Lill Grendahl Elshaug på facebok, eller på Lilly Craft-siden hennes der..

   Slett