torsdag 10. januar 2013

Mitt nye bibliotek i Valdres

I dag, torsdag er det bibliotekdag i Hedalen. Den lokale filialen er åpen fra 10.00-18.00 hver torsdag. Hovedbiblioteket ligger i Bagn i Sør-Aurdal kommune, ca 3 mil herfra. Biblioteket hadde et rikt utvalg av nye og aktuelle bøker, samt bøker fra lokalmiljøet og lokale forfattere. Jeg kunne jo ikke dy meg, og lånte en haug, som vanlig...
Det ble en skjønn blanding av lokalt og annen litteratur. Noen har jeg hatt lyst å lese lenge, fordi bloggere har skrevet så mye om disse bøkene. Som Linnea Myhres Evig søndag, Tiger Gartes Fuglehotellet og Gunn-Helen Øyes Elsk meg avlogget. Chris Tvedt og Arnaldur Indridason fant jeg på lydbok (til turer, bilkjøring, husarbeid), samt at jeg fant to bøker som jeg fikk lyst å lese der og da, som Tore Renbergs foredrag "På fest hos litteraten" og en kort bok om Alexander Kjelland; Engel i Paris. Det er fint med korte bøker. Sagn i Valdres er fint å ha å slå opp i og lese litt om nå og da. Boka Blomster-Hans av den lokale forfatteren Edvard Elsrud skal det bli interessant å lese. Blomster-Hans var en eventyrer og atlanterhavsseiler som ble eneboer i Hedalsskogene. Slike folk er det artig å lese om.

Ja, som ikke jeg hadde nok å lese fra før. Jeg tror nok ikke at januarplanen min blir særlig mye fulgt, men det er jo en del av lesegleden og ta det som dukker opp.:)

I tillegg har jeg Aage B`s En norsk tragedie som jeg må lese i lpet av måneden, da den er lånt fra Trondheim folkebibliotek. Jau Jau! Det blir mest bibliotekbøker i januar, tror jeg, men bibliotekene skal også støttes og holdes i live.:)

Til sist vil jeg ønske dere god helg med et bilde av morgenrødmen over Hedalen i morges:
4 kommentarer:

 1. Nydelig morgenbilde!
  Når det gjelder et besøk på biblioteket skjønner jeg godt at du hadde med deg en haug bøker hjem ;)
  Godt at de har et rikt utvalg, blir spennende å høre hva du synes om den lokale litteraturen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! JA, det er så vakkert her..
   Den lokale litteraturen skal du nok få høre om. :) Artig å bli kjent med nye steder.

   Slett
  2. Mye fin natur har jeg sett, og den gamle stavkirken skulle jeg gjerne besøkt :)

   Slett
  3. Ja, jeg håper også å komme inn i den når den er åpen en dag.

   Slett