onsdag 2. januar 2013

Frokost på biblioteket og litt bokshopping

Jeg er jo på flyttefot og gjorde unna noen siste viktige ærend i byen i dag. Etter å ha handla ny presskanne, vannkoker, gått til frisør etc, så dro jeg på biblioteket for å se om de hadde noen egnede lydbøker til kjøreturen til helga. Der fant jeg Torkil Damhaugs Døden ved vann, som jeg har på hylla ulest, og det samme med Cecilia Samartins Drømmehjerte. Og så ble det et farvel med Trondheim folkebibliotek og kafeen Gjest Baardsen i denne omgang.

Bibliotekkafeen har noen nydelige skillingsboller og fiberbrød, gratis wi-fi og..


...og Bookcrossinghylle...

Etterpå måtte jeg innom noen bokhandlere for å se om de hadde boka Historien om Pi,  som jeg så på kino i går, og den fant jeg på den nye kule bokhandelen Bookstars i Thomas Angells gate. Samt novellesamlingen  Bølgerytteren av Johan Theorin. Der kjøpte jeg også med meg kaffe fra Trondheim Kaffebrenneri.Så langt godt i gang med årets lesemål..host* (ikke kjøpe så mange bøker, gå mer på biblioteket, lese 1001bøker... Må vel kanskje si at dette gikk i balanse, tross alt,;)

Ha en fin dag dere!

23 kommentarer:

 1. Det hørtes utrolig koselig ut med frokost på biblioteket :-) "Mitt" bibliotek har ikke den luksusen, men i nabokommunen har de også kafe. Nå kan en si jeg spiser lunsj på biblioteket både titt og ofte (:-)) og jeg ser lånere som tar med seg mat og setter seg ned med en bok i sofagruppene. Det burde egentlig vært obligatorisk med både te og kaffe på bilioteket :-)
  Lykke til med både lesemål og flytting! (Du var jo på biblioteket...) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Biblioteket er en flott møteplass, lesested for bokelskere, avislesere etc.. Trondheim folkebibliotek er utrolig bra!

   Ja, jeg var på biblioteket.;) Og lydbøkene sender jeg tilbake til dem i posten.:)

   Slett
 2. Bookstars er et fantastisk fint konsept. Las om dem på Digglitt.no, og ble så begeistret at jeg lurer på¨om jeg ikke må avlegge Trondheim et besøk snart. (Rosenborg - FK Haugesund bør være et gyllent øyeblikk i så måte) I pur glede over at det finnes slike bokhandlere i Norge sendte vi et gratiseksemplar av "Stryk meg over håret" til dem i desember. Så du den i hylla? Kombinasjonen bokhandel/bibliotek/Kaffebrenneriet måtte vært det ultimate Paradis for sånne som oss. God flyttesjau, og lykke til med lesingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig trivelig, og som du sier snacks for sånne som oss.:) Ja, jeg så bøkene i hylla, eller dvs flint plassert på et bord like ved kassen.:)

   Ja, Trondheim er verdt et besøk, og jeg vet jeg vil savne byen når jeg flytter, men jeg flytter nok tilbake igjen en dag, og besøker den ofte frem til da.

   Takk.:)

   Slett
 3. Yay! Vet ikke hva som frister meg mest: verdens største, saftigste kanelbolle eller bøker i lange baner :) Fin-fin start på det nye året, spør du meg!

  - Og nå skal jeg google Bookstars.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.:)

   Bookstars har også egen facebokside som er mer oppdatert enn hjemmesiden. De er jo så nye enda.:)

   Slett
 4. Å så koselig! Det er det jeg elsker med å være i USA, kombinasjonen bokhandel og kafé. Riktignok ikke bibliotek i tillegg, men det er jo bare sååå trivelig å kunne sette seg ned med en saftig kanelbolle og kaffe og nyte bok. Misunner deg biblioteksfrokost! Mitt lokale bibliotek er ikke i nærheten av å være koselig engang, så der sliter jeg.. Lykke til med flytting! Kan bli et styr med alle bøkene, men er du som meg så er det vel der du har full kontroll ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Trondheim folkebibliotek er bare toppers, så det vil jeg savne når jeg flytter. Et lite landsens bibliotek har nok ikke de ressursene.

   Nå er Bookstars- bokhandel og kafe , og biblioteket og kafe, to forskjellige steder.

   Ja, det var mye å pakke ned, men alt som får plass i hyllene står der, siden jeg skal beholde leiligheten i Trondheim inntil videre. Men 5-6 esker blir med meg, og 10 esker ca er satt i kjelleren og noe er gitt til Fretex. Tar med mest uleste bøker--:)

   Slett
 5. Dette høres veldig koselig ut,en slik en vil jeg ha i Bergen også og for en vidunderlig frokost! Kos deg med flyttingen:-) Ha en super dag,Anita:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var det. Har dere ikke slik i Bergen da? ;)

   I Trondheim har vi flere steder med bøker og kafe.. skal skrive om det senere.

   Takk og en super dag til deg også..)

   Slett
  2. Vi har jo Krok og Krinkel, har du vært er? Også får vi jo vårt helt egne Litteraturhus i slutten av måneden, der må de jo ha en kafè?

   Slett
  3. Heldige der som får Litteraturhus. I trondheim spøker det for prosjektet.

   Slett
 6. Har hørt så mye om Bookstars nå at jeg snart må ta meg en tur dit. Har fått kaffe derfra til jul, og jeg kan love deg at du har noe å glede deg til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da.:) Har ikke prøvd den kaffen enda. Ja, du må ta deg en tur dit vettu.:)

   Slett
 7. Frokost på biblioteket høres helt perfekt ut, og sikkert noe du kommer til å savne - men det blir helt sikkert andre ting på det nye stedet som overgår.

  Lykke til med flyttingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gjør nok det, men vi får se hva som byr seg:)


   Takk så mye Melusine.:)

   Slett
 8. Gled deg til kjøreturen, de bøkene er fine. Skal du kjøre langt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så bra! Håper jeg liker oppleserne. :) Skal kjøre ca 40 mil..6-7 timer,pluss pauser..

   Slett
 9. Åh, for en herlig bokdag du har hatt! Skjønner at jeg må ta meg en tur tul Bartebyen snart ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og i kveld hadde vi lesesirklemøte også.:) Ja, Bartebyen må du besøke vet du.:)

   Slett
 10. Takk for titten, det ser hyggeleg ut. Du kjem sikkert til å sakna denne perla av eit bibliotek :) God tur og lukke til med flytting!

  'Døden ved vann' er super og egnar seg sikkert bra som lydbok.

  SvarSlett
 11. Takk:) ja den e veldig bra på lydbok.) god opplest .

  SvarSlett