tirsdag 15. januar 2013

Boken på vent (16 ): Innsirkling av Carl Frode Tiller

Det er skammelig at disse bøkene har stått ulest i hylla mi så lenge. Jeg mener det. Forfatter Carl Frode Tiller er attpåtil fra min fødeby Namsos, i tillegg til at han er en meget dyktig forfatter. Jeg leste Skråninga da den kom, og jeg merket ikke i det hele tatt at boka var skrevet på nynorsk, så bra og vakkert skrevet var den i all sin smertelige elendighet.Jeg har både Innsirkling 1 og 2 i hylla mi, og hadde det ikke vært for alle bøkene jeg har planlagt å lese, fjorårets siste bøker, så skulle jeg startet med disse tvert. Og kanskje gjør jeg det, slik andre ventebøker i denne spalten har rykket frem i køen. Å gi dem oppmerksomhet er visst det som skal til.

Innsirkling handler om dette ifølge bokomtalen:

David har mista hukommelsen, og i ei avisannonse med foto blir venner og kjende oppfordra til å skrive brev til han for å hjelpe han med å finne tilbake identiteten sin. Forteljingane handlar om avgjerande val, feilslåtte ambisjonar og lengslar. Innsirkling 2 (2010) er ei fortsetting av historia om David.

Dette var dagens bidrag fra meg i Beathes tirsdagspalte Boken på vent. Er du nyskjerrig på flere ventebøker hos bloggere kan du ta en titt inn i Beathesbokhylle, eller gjerne delta selv om du vil.

10 kommentarer:

 1. Etter mi meining er det beste med bøkene nettopp at dei er skrivne på nynorsk. Elles tykkjer eg at bøkene er litt oppskrytte. Absolutt lesverdige, men ikkje fantastiske.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir ofte mer poetisk på nynorsk. :)
   Greit å høre hva du mener om bøkene, så kan man senke forventingene noe..;)

   Slett
 2. Både denne og bok 2 står på vent i min bokhylle. Må snart leses

  SvarSlett
 3. Aha,disse hadde jeg planer om å kjøpe i fjor men det ble aldri til, så tusen takk for påminnelsen,Anita:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk tak i dem på salg, så da måtte de jo bare kjøpes. Har tenkt å lese dem lenge.:)

   Slett
 4. Spennende å høre hva du synes. Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 5. Har hørt mye godt om disse bøkene, men er litt skeptisk av en eller annen grunn til å lese de selv. Kanskje fordi jeg begynte å høre den på lydbok, noe med en gullfisks konsentrasjon ikke burde gjøre. Mistet litt lysten:) Men håper da å få lest de en dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lydbok kan ofte bli veldig forskjellig far en papirbok, er min erfaring..

   Slett