mandag 7. januar 2013

Halvbroren på NRK1

Endelig er jeg på nett i nyleiligheten min, og da fikk jeg sett de to første episodene av NRKs filmatisering av Lars Saabye Christensens Halvbroren.


Jeg har ikke lest boken, men de to episodene lover godt for serien som  er på 8 epsioder. Gripende, fengende, nydelige bilder. Ekle bilder fra skrivestua til Barnum på Røst. Hvordan kan han sitte der og skrive mens spindelvevet kroer seg over alt inventar, vegger og vinduer? Grøss... Godt skuespill både av Nicolay Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Jon Øigarden, Ghita Nørby og de andre.


Jeg leste Beatles da den kom, og den likte jeg godt. Samt Modellen. Ellers har det vært så som så med meg og Saabye Christensen, og jeg vet ikke hvorfor. Tidsklemma, kanskje. I en periode i livet da han skrev sine mange bøker.  Men jeg har fulgt med og lest avisomtalene. Og jeg har som sagt likt det han har skrevet som jeg har lest.

Jeg har noe tilgode, og jeg gleder meg til fortsettelsen av TV-serien, som ogaå har fått gode anmeldelser til norsk drama å være.

Dette står om serien på NRK.no: Halvbroren Episodene kan også ses via denne linken.

Norsk dramaserie basert på en roman av Lars Saabye Christensen. Barnum vokser opp i etterkrigstidens Oslo sammen med sin eldre halvbror Fred. Barnum er sønn av klovnen og kremmeren Arnold, mens tause og hemmelighetsfulle Fred ikke vet hvem faren hans er. Dette er historien om to halvbrødre som forsøker å bli hele, og om tre generasjoner med ukonvensjonelle kvinner og mødre. Med Nicolai Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Mariann Hole, Jon Øigarden, Ghita Nørby, Frank Kjosås, Marianne Nielsen, m.fl. Regi: Per Olav Sørensen. (1:8).

14 kommentarer:

 1. Jeg ser "aldri" tv, men denne måtte jeg få med meg. Husket ikke så mye fra boken skjønte jeg etterhvert. Syns det ser ut til å bli en bra serie :)

  SvarSlett
 2. Jeg ser nesten aldri TV jeg heller, og nå har jeg ikke Tv engang, bare på nett...når det er oppe og går.;)

  Men denne serien vil jeg ha med meg.:)

  SvarSlett
 3. Jeg har lest boka og likte den veldig godt, og gleder meg derfor til resten av serien. Ser gjerne serier på¨TV, det er vel en av grunnene til at jeg får lest så lite om kveldene. Lykke til i ny bolig!

  SvarSlett
 4. Ser lite på TV, og Halvbroren fristar ikkje den heller. Starta på boka ein gong, men avbraut.
  Enig i at Beatles er bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lite Tv her og, men noen ganger så..

   Slett
 5. Så flott at Beatles er bra! Jeg kjøpte den nettopp på ebok-salg før jul, og det er min første bok av forfatteren. Skjønner jeg har gjort et heldig valg :o) Halvbroren har jeg derfor ikke lest. Får se om jeg kommer videre etter Beatles først! Takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, den er vel å betegne som en klasssiker etterhvert..

   Slett
 6. KindleJoy: Du har gull mellom hendene dine. "Beatles" var min litterære oppvåkning! Etter å ha lest den skjønte jeg hvor glad jeg egentlig var i bøker ;)

  TV-serien om Halvbroren var en gedigen opptur. Fantastisk skuespill, og et drama som fenger fra første scene. Ikke lest boken, men Frank Kjosaas (som spiller Fred) er fra samme plass som meg (Øystese i Hardanger), og han er faktisk oppkalt etter broren min (Som da selvsagt heter Frank:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du liker serien som har lest boka.:)

   Slett
 7. Boken har jeg lest, men glemte helt at serien startet! Jaja, den lar seg nok sees en annen gang.

  Gratulerer med flyttingen, fint endelig å være på plass tenker jeg, og at nettet fungerer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den ligger på nett til 5 februar eller noe sånt.

   Takk skal du ha, ja det er godt å være på plass, for det var mye oragnisering og tanker i forkant. Og nett er man jo avhengig av.:;)

   Slett
  2. Ja, da skal jeg se å få den med meg.
   Lenge siden jeg har flyttet, men husker det var mye organisering rundt det. Da er det godt å ha alt på plass og kunne slappe av. Med nett så klart :)

   Slett
  3. Ja, ikke sant..:) Får ta ting etter hvert nå.. Er hvertfall i hus.;)

   Slett