tirsdag 29. januar 2013

Boken på vent (18 ): Drep ikke en sangfugl

Denne har jeg lenge hatt lyst til å lese, og da jeg fant den i en bruktbokhandel i Sandefjord lørdag, så slo jeg til.  Hele 25 kroner for et pent brukt pocketeksemplar kostet den. Jeg var lykkelig!
Og jeg vet at jeg ikke får lest den med det første, så derfor blir dette min ventebok denne uke.


Drep ikke en sangfugl - Harper Lee Magli Elster


Jeg har hørt mye bra om denne klassikeren, og den var med i nominasjonen av månedens lesesirkelbok før jul, men tapte for en annen bok.  Det er også en bok i samlingen 1001 books, så det er også en god grunn til å lese den før sommeren kommer.

Bokomtale fra forlaget:


Handlingen foregår i en by i sørstatene i 30-årene. En sort mann er tiltalt for voldtekt av en hvit pike. Hans forsvarer har en vanskelig jobb. Gjennom barns øyne får vi et innblikk i de voksnes rasistiske og klassebevisste holdninger.Vil du lese flere bøker på vent så kan du gå inn til bloggen Beathesbokhylle HER.


Ønsker deg en fin tirsdag.:)

17 kommentarer:

 1. For et kupp! Denne boken kunne jeg gjerne tenkt meg å lest jeg også. Sikkert en fin bok og ha på vent. Kunne tenkt meg å sett på den 1001 listen og valgt meg uten noen bøker og ikke minst se hvor mange av dem jeg har lest. Ha en fin dag,Anita:-)
  Ps. Jeg har ordnet linken nå

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.:) Den 1001-listen finnes inne hos Lines bibliotek, men boka koster ikke mye på nettet heller (engelsk versjon). Flott at du fiksa linken. Fin dag til deg også.:)

   Slett
 2. Denne er kjempefin, kos deg med den!

  SvarSlett
 3. åååh denne kikket eg på på norli i går ... mååå lese !

  SvarSlett
 4. Dette er en virkelig fin bok! Jeg har lest en og likte den umiddelbart :-) Håper du koser deg med den og at du har en fin dag i dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Takk skal du ha.:) Fin dag til deg også.:)

   Slett
 5. Flott valg, og jeg har forstått at det skal være en usedvanlig god bok. Men, er den filmatisert? Synes liksom jeg kjenner historien så godt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror de har den filmen på salg på platekompaniet nå!

   Slett
  2. Visste ikke at den er filmatisert. Bra at Beathe visste det.:)

   Slett
 6. Bra bok. Ja, den er filmatisert. Gregory Peck i hovedrollen. Long time ago!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, Kanskje jeg har sett den uten å huske det..O:??

   Slett
 7. Herlig med slike små bokskatter! Den har jeg også lyst til å lese :)

  SvarSlett
 8. Så herlig å gjøre fine kupp imellom!:) Denne har jeg også lyst å lese kjenner jeg:) Har hørt den skal være god, blir spennende å se hva du synes om den etterhvert:) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig godt en stund.:) Fin kveld til deg også.:)

   Slett