søndag 16. juni 2013

Smakebit på en søndag (34 ) : Kentauren
Kentauren highres”Å nei, Ask! Må vi virkelig avlive Uma?”
”Ja, det må vi, Alfa. Beinet hennes stikker jo ut i en høyst ukurant vinkel, ser du ikke? Desibelen i hylene tilsier også at det er best slik.”
”Ja men, jeg likte henne så godt. Hun var så søt!”
”Hun er ikke mye søt nå.”
”Kan vi ikke bare ta henne med til sykestasjonen? De kan vel fikse henne?”
”Er du klar over hva det vil koste? Dessuten vil hun trenge altfor lang tid på å bli bra igjen. Dobbeluker, kanskje måneder.”
”Vær så snill?”
”Beklager Alfa.”
”…”
”Hold opp øyeblikkelig! Hør her, for å få en slutt på dette tøvet lover jeg å plukke opp en helt ny tellus til deg i morgen.”
”Å Ask, lover du? Du er den beste oppdrageren i hele verdensrommet!” (Side 1)
Det er søndag igjen og atter klart for en smakebit i Maris blogg Flukten fra virkeligheten,. Nå starter jeg på Kentauren av Odd Eirik Ness ganske straks. Smakebiten er starten på boka. Mer om handlingen HER og under.


Året er 2060 og den rasjonelle eliten av Jordas innbyggere har for lengst kjøpt enveisbillett til Mars. Tilbake på Tellus befinner alle andre seg, på en planet som mest av alt minner om en permanent global alternativmesse. Ask er en respektert marsist, men når telluskvinnen Fest kommer inn i Asks verden, dannes det sprekker i den ultrarasjonelle komfortsonen hans. Snart kastes han ut på en indre og ytre reise som tar ham fra gjennomstrukturerte Mars til kaotiske Tellus, hvor han oppdager sex, sjokolade og andre sanselige undere som er utryddet på hjemplaneten hans. Vil Ask lykkes med å smelte überrasjonaliteten fra Mars sammen med hypersanseligheten på Tellus? Og vil han finne den vakreste av alle sammensmeltinger, den betingelsesløse kjærligheten?

Vil du lese flere smakebiter ta en titt inn til Flukten fra virkeligheten. God søndag.:)

20 kommentarer:

 1. Åh, en framtidsroman. Det var längesedan jag läste en sådan :)

  SvarSlett
 2. Åh,den finurlige,rare og herlige boken! Spent på å høre hva du syntes når du har lest den ferdig! Ha en super søndag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, er selv spent, ja.:) Takk , ha en fin mandag Beathe.:)

   Slett
 3. Som Beathe sier; dette trur jeg er ei snurrig fortellig! Er spent på hva du kommer til å skriv om den da du har lest den ;o)

  SvarSlett
 4. Virker spennende denne boken, har allerede notert den ned. Får se etter litt omtaler om jeg kommer til å lese den. Virker da veldig interessant. Takk for smakebit og ha en fin fin søndag!:)

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten, den låter som en bok jag kunde tänka mig att läsa.

  SvarSlett
 7. Den var underhållande! Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Dette høres ut som en spennende historie!

  SvarSlett
 9. Snodige greier, og langt utenfor min komfortsone :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Science-fiction kan være spennende det sjø.:)

   Slett
 10. Som Tine, neppe en bok for meg. Men jeg venter i spenning på hva du synes.

  SvarSlett