tirsdag 31. desember 2019

Oppsummering desember-19

Desember er straks over og det blir en kort oppsummering denne gang, siden jeg også skal lage en års-oppsummering. Den kommer nok løpet av noen dager. I morgen reiser jeg på fjellet på nyttårsfest og tar toget hjem 1. januar.  Tvilsomt om det blir noe blogging da. Jeg har feiret jul i Bodø og ellers har desember gått rimelig fort, med juleavslutninger og diverse som hører med.  Jeg styrer minst mulig og det har vært tid til å lese. Here we go:


Moloen i Bodø 25. desember


Bøker lest:
1. Winterkrigen av Janne S. Drangsholt: frahylla, lesesirkel, leseeks, 346 s
2. Den blinde morderen av Margaret Atwood: frahylla, 1001-bok, lesesirkel, kjøpt, Canada, 629s
3. Voksne mennesker av Marie Aubert: norsk2019, lånt på bib, 141 s
4. Når nettene blir  litt for lange. Ren poesi julehefte 2019: Julehefte, dikt, prosa, leseeks, 88 s
5. Miraklenes natt av A.J. Kazinski: Krim, Danmark, Israel, Frankrike, leseeks, 382 s
6. Vi er fem av Matias Faldbakken: norsk2019, lånt på bib, 205 s
7. Mitt liv av Lars Monsen, skrevet av Kjetil Østli: Biografi, norsk2019, lånt på bib, Canada, Alaska, 248 s
8. Tredje gang du dør av Øystein Wiik: Krim/thriller, norsk2019, leseeks, 556 s
9. Yahya Hassan 2 Digte: Dikt, Danmark, kjøpt, 113 s
10. Skeiseferd og andre dikt av Gerdur Kristny: Dikt, Island, lånt på bib, 93 s
11. Elsken av Tomas Espedal: norsk2019, leseeks, Frankrike/Norge, 91 s
12. Mrs Dalloway av Virginia Woolf: 1001-bok, frahylla, lesesirkel, England, kjøpt/lånt/lyd, 176s


SUM: 12 bøker / 3068 sider

På årslista mi over leste bøker så jeg at jeg manglet noen få til 130 bøker lest i 2019, så jeg fikk det for meg at jeg skulle rekke det, og leste noen korte bøker på slutten av måneden. Det gikk akkurat det. Jeg blir litt gira når jeg lager meg slike mål, og sånn fikk jeg også lest et par bøker som jeg har  hatt på vent en stund. Jeg starter på en kort en i kveld også, kan hende rekker jeg å lese ferdig den i morgen på toget.

Sortert så har jeg lest:
2 krim
6 andre romaner
1 julehefte/dikt/noveller
1 biografi
2 diktsamlinger

3 frahylla
2 1001-bøker
5 leseeks/3 kjøpt/4 lånt på bib
6 norsk2019


Elsken var en veldig fin bok, selv om den handlet om døden. Jeg tror det er derfor den har ligget en stund, jeg har ikke orket å lese om døden. Det var spesielt å lese boka nå, siden den handler om Jeg som planlegget å dø for egenhånd, spesielt siden Ari Behn avsluttet livet 1.juledag. Espedal skriver ikke tungt, så det blir ikke gjennomtrist, han har humoren som skinner gjennom. Det er også en livsbejagende roman, fordi Jeg (hovedpersonen kalles Jeg) blir så glad i livet i den tiden han har igjen. Så hvorfor skal han dø? Han har bestemt seg. Men så treffer han en ung kvinne på reise, de blir kjærester, går til Paris, drar til Norge sammen. Hva som skjer videre kan jeg ikke røpe, men den omtalte voldtektsanklagen er med. #Metoo.

Yahya Hassans dikt 2, synes jeg var litt skuffende. De var voldsomme, som antatt, men det ble for mye vold, fengsel og fortvilelse og innelåst på sikkerhetsavdeling. Det kunne blitt mer interessant. Kanskje jeg skal lese den igjen en annen gang.

Voksne mennesker og Vi er fem anbefales også. Gode romaner, spesielt Vi er fem var overraskende bra, sær, noe av det rareste jeg har lest..Kulturelle aktiviteter:
1. Litteraturhuset i Trondheim. Torstein Andersen kåserer og leser Arild Nyquist; Nå er det jul igjen. Jeg deltok som frivillig.

Husker ikke om jeg deltok på mer. Sannsynligvis ikke. Avsluttet på rehabiliteringsopplegget jeg har gått på,. i ca tre måneder dvs jeg har et par treningstimer igjen og en samtale på nyåret, men gruppene er ferdig. Var med på juleavslutning hvor vi sang julesanger, drakk kakao og spiste lussekatter og hadde det hyggelig. Var også på julegrøt på jobben, det var koselig. Viktig å gjøre koselige ting i mørketiden.


Vil med dette ønske dere alle takk for i år og et riktig godt nytt år.:) 

*** Og så kommer jeg tilbake med års-oppsummering og leseplaner for det nye året. ***

Oppsummering desember: 12 bøker / 3068 sider
Oppsummering November 10 / 3508 sider
Oppsummering oktober her 12 bøker  / 3213 sider
Oppsummering september her 15 bøker / 3861 s  *flest bøker lest
Oppsummering fra mai:  10 bøker / 3370 sider
Oppsummering april her : 10 bøker /3243 sider


14 kommentarer:

 1. Tragisk angående Ari Behn!
  Tolv bøker er veldig bra det, vurderte selv å gire litt opp for å rekke noen til men jeg roet heller ned. Begynt på bok nå i kveld om en kvinnelig klatrer.
  Har lest 3 av dine, vi er fem,voksne mennesker og Gerdur Kristny sin.
  Hassan sin drøyer jeg med, bestilte heller en bok av Ari i stedet.
  Leser innlegget ditt om Woolf sin bok i morgen.
  Takk for det gamle og godt nyttår, Anita 🙂 Kos deg på tur i morgen

  SvarSlett
  Svar
  1. AJ, veldig tragisk. Det gikk innpå meg og jeg har vel som mange andre lest veldig mye som har stått om det, og i kjølvannet av det, i romjula i aviser og SoMe, samt TV- Torp og Skavlan med Ari. Har lest bøkene hans, med unntak av Inferno som jeg har bestillt. Har funnet de gamle blogginnleggene mine om hans bøker og lest de på nytt. Jeg likte Ari godt.
   -
   Det ble litt spesielt med de to bøkene jeg nettopp leste av Espedal og Woolf, begge tar for seg selvmord bl.a, Men det var ikke så tunge bøker for det. Men nå må jeg ha noe lystigere (sa hun som har lånt seg Janet Frame), har tatt frem en bok om Ingrid Winter..

   Takk selv Beathe. Nå er det natta her, skal opp tidlig i morgen for å ta toget.:)

   Slett
  2. Ja,det gjorde jeg også. Jeg har kun lest novellesamlingen "Tiger i hagen" som jeg lånte på eBokBib så den må jeg kjøpt tror jeg. Bestilte Trist som faen. Jeg skal lete opp innleggene dine på nyåret for de vil jeg lese.

   Ha en fin feiring i kveld og et godt nytt år, Anita :-)

   Slett
  3. Ja, de finner du nok ved å søke på Ari Behn- Har ikke blogget om Trist som faan, men om Tiger i hagen, Talent for lykke og Vivian Seving. Bakgård fikk jeg ikke lest ferdig da jeg lånte den, så den kommer jeg kanskje til å skaffe meg .

   Takk, vel overstått, håper det samme til deg:)

   Slett
  4. Nå er julen ryddet vekk og det blir god tid til lesing igjen.

   Så at vi av bøkene til Ari lå først over solgte bøker inne på bokklubben i dagene etter han døde. Var nok mange som ville skaffe seg bøkene. Egentlig litt lei meg for at jeg ikke leste flere av bøkene hans mens han levde, men sånn ble det ikke. De er heldigvis å få tak i.

   Vurderer å lese Blond sammen med deg nå i januar selv om jeg ikke skal lese den i sirkelen,det er lenge siden jeg har lest en skikkelig murstein,

   Slett
  5. Regner med at salget tok seg opp på bøkene til Behn akkurat som kunsten hans gjorde.
   Rart det egentlig, at et dødsfall slår ut slik. Nå gikk det vel bra med ham salgsmessig mens han levde også, men likevel..

   Gøy om du leser Blond samtidig med meg :) Jeg skal begynner på den før jeg reiser på tur medio januar, må sike at jeg liker den før jeg drar den med, ellers kan jeg jo bli sittende med lese-skjegget i postkassa i utlandet.;)

   Slett
 2. Herlig haug med bøker du har kost deg med i desember :) Jeg har lest fire av dine, to av de du ikke har blogget om. Gøy å samlese murstein med deg, følte litt trøst i å vite at du også holdt på, i de slowe passasjene. Det ser ut som vi har den samme avslappede holdningen til julefeiring, kos deg på fjellet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å være avslappet ifr jula og adventen.:)
   Kos deg med nyttårsfeiringa Tine! Vi fortsetter nok å lese sammen en eller annen bok i 2020 også 😀

   Slett
 3. Jeg har bare lest nr 6 av dine, men har faktisk fått med meg 12 bøker jeg også.
  Ønsker deg et godt nytt år også sees vi i bloggland igjen.Jeg skal ikke slutte å blogge. Her holder jeg orden på turer, opplevelser og bøker. Det er viktig for meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det samme til deg Ingun.:)
   Vi ses selvsagt videre på bloggen dette året.
   Godt å høre at du skal fortsette å blogge. Jeg også har det som et slags arkiv, får bearbeidet inntrykk av reiser og bøker, får utløp for skrivekløe m.m. Hvis andre får noe ut av det er det et stort bonus og jeg liker også det sosiale bloggefelleskapet.

   Slett
 4. Å styre minst mulig er en bra holdning :)
  Godt nytt år, Anita! Håper 2020 blir flott

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Takk i lige så til deg:)

   Slett
 5. Shhh, rekker ikke kommentere nå.
  Will be back..

  SvarSlett