tirsdag 23. april 2013

Boken på vent (29): Sukker i skålen

Erica Jong. Hørt navnet før? Det var hun som skrev Jeg tør ikke fly, på 70-tallet. Den gang en en frekk erotisk roman som provoserte og forarget moralens voktere. Jeg har nettopp fått tilsendt en ny bok fra forlaget av Jong, som jeg har litt på vent. Den heter Sukker i skålen, og er en novellesamling, skrevet av andre forfattere.


Forlaget skriver dette om boka:


«Alt som får oss til å miste kontrollen, fengsler
og trollbinder oss. Så sex er både forlokkende og
skremmende,» skriver Erica Jong i innledningen til
antologien Sukker i skålen.
Erica Jong, som skapte bølger på 1970-tallet med den erotiske romanen “Jeg tør ikke fly”, har invitert 28 kvinner, alle anerkjente forfattere, til å fortelle om sine sterkeste opplevelser knyttet til sex.
Blant bidragsyterne finner vi både Fay Weldon, mest kjent for “En hunndjevels bekjennelser”, og Eva Ensler, forfatteren bak “Vaginamonologene”, samt en rekke unge forfattere.
Resultatet har blitt 29 ærlige tekster om kvinners fantasier og begjær. Det dreier seg om kvinnelig begjær – hva fremkaller det, og hva tilfredsstiller det.
Svarene er like mange og varierte som forfatterne som skriver i boken.

Kommer 2 mai.

Vil du finne ut hva andre bloggere har på vent, ta gjerne en titt inn til Beathesbokhylle der hun serverer tirsdagens påvent-bøker :)Ønsker deg en fin tirsdag.:)

14 kommentarer:

 1. Leste jo "Jeg tør ikke fly" før jul og kunne tenkt meg å lest mer av henne, kanskje jeg må titte litt på denne?

  SvarSlett
 2. Den ramlet inn til meg også denne her, men jeg rynket umerkelig på nesen og satte den i "køen". Hadde ikke trodd jeg skulle høre fra den på en stund, men det gjorde jeg altså :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, aj sånn er.. Synes det var så lekre små bøker, med rosa blomster og gode å lese i.:)

   Slett
 3. Denne novellesamliongen frister å lese. Husker godt "bomben" hun slapp på 70-tallet med boka "Jeg tør ikke fly". Verden har gått videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, verden har gått videre det skal være sikkert... De unge jentene i dag har nok et helt annet forhold til det annet kjønn og sin rolle enn på 70-tallet.

   Slett
 4. Ikke lest noe av denne forfatteren. skal ta en nærmere titt

  SvarSlett
 5. Erotiske noveller? Frå 'verkelege' forfattarar? Ja takk.

  Og ja, eg las 'Jeg tør ikke fly' for lenge sidan - og den gjorde inntrykk den gongen. Men det fristar ikkje å lese den på nytt i dag..

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lest Jeg tør ikke fly, jeg, men husker den godt likevel. Noveller er bra, sjø::)

   Slett
 6. Spennende spennende! Kanskje vi fortsatt lar oss sjokkere? :)

  SvarSlett
 7. Det er vanskeleg å skrive "godt" i denne sjangeren og klare å formidle kjenslene. Vert ofte litt "kleint". Det vert spennande å høyre kva du tykjer når du har lese den...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sant det- særlig på norsk. Ja, du skal få høre- kan hende det tar litt tid, for noveller leses melom andre ting som regel.:)

   Slett