tirsdag 30. april 2013

Boken på vent (30 ): Solfiolinen og Alkymisten

Lørdag var jeg på Litterær Salong hjemme hos Gert Nygårdshaug i Lier, og kjøpte flere bøker fra hans overskuddslager. Han snakket om forfatterskapet og sine første bøker blant annet. Det var bøker jeg ikke hadde hørt om før, og kjente at jeg måtte ha.

Solfiolinen - Alkymisten : noveller - Gert Nygårdshaug


Solfiolinen og Alkymisten er to novellesamlinger, nå utgitt i en pocket. De handler om mysteriet Atlantis og Bermudatrianglet. Nygårdshaug er veldig interessert i gamle myter og mystiske steder (det samme er jeg) og det går igjen i mange av hans bøker. Som han sa: Jeg er så utrolig nyskjerrig, og må finne ut av ting.

PÅ bokas omslag står følgende:

Hva er det som skjer i Bermuda-triangelet, det mystiske havområdet øst for Florida, hvor hundrevis av båter og fly er blitt sporløst borte opp gjennom tidene? Hvor ble det av sagnriket Atlantis som sank i havet for 11.000 år siden? Hva skjedde med den høyt utviklede mayakulturen før europeerne kom og fant deres tomme byer? Disse og andre spørsmål, filosofiske, vitenskapelige og historiske er temaer i Gert Nygårdshaugs to novellesamlinger Solfiolinen og Alkymisten fra begynnelsen på 1980-tallet som han høstet svært god kritikk for.

Disse gleder jeg meg til å lese, men vet enda ikke når det blir. Siden det er noveller kan jeg heldigvis lese litt nå og da.:)

Vil du lese om flere bloggeres bøker på vent, ta en titt inn i Beathesbokhylle da vel.:)

Ha en fin tirsdag::)
20 kommentarer:

 1. Helt ukjent for meg. Men må være utrolig interessant å lese.Leser at Bokklubben referer at en anmelder skriver:
  "Lesere med sans for forfatterens senere utgivelser kan trygt kaste seg på denne." Jeg har ikke lest noe av han før. Men det du skriver og det som jeg finner hos Bokklubben gjorde til at jeg bestilte den. Så får det stå til. Takk for tips.

  SvarSlett
 2. For det første så må dette ha vært utrolig kjekt å være med på og for det andre så er dette helt ukjente bøker for meg også,men siden jeg skal lese en del noveller i år så spisser jeg ørene hver gang jeg hører ordet "noveller". Tusen takk for tips,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Beathe.:) Ja, det var en veldig artig og trivelig opplevelse.

   Slett
 3. Det er utrolig gøy å gå å høre på forfattere snakke om seg selv og sine bøker. Forfatteren har jeg selvfølgelig "prøvd meg på", men uten å helt komme under huden på ham. Disse bøkene er ukjent, men det høres ut som det er helt i Nygårdshaugs "gate". Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du får en bedre opplevelse etter å ha vunnet giveawayen.:) Fin tirsdag til deg også. Ps. Ja, det er utrolig gøy med forfattermøter.

   Slett
 4. Litterær salong HJEMME hos forfatteren, det høres jo helt fantastisk ut :) Tror nok du har sikret deg noen godbiter, her ja :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjemme ja, i hans private hus, private bibliotek og skrivestue.:) Det ble da noen bøker...hehe.

   Slett
 5. For et møte du har hatt! Og noveller av Nygårdshaug er da bare fantastisk! Disse må jeg lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, kjempetrivelig.:) Spent på hva du synes som novellene...

   Slett
 6. Så spennande å få vere gjest i Gert Nygårdshaug sin litterære salong! Har etterkvart lese alle Fredrik Drum bøkene,og dei likte eg godt. Denne såg spennande ut og er notert. Lag ein fin kveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var kjempegøy! Jeg skal begynner på nr 8 med Fredric Drum nå. Fin kveld til deg også.:)

   Slett
 7. Denne skal eg sjå etter på biblioteket, - eg har stor sans for Nygårdshaug. Godt tips!

  SvarSlett
 8. Gert Nygårdshaug er en forfatter jeg virkelig ikke skjønner hvorfor jeg ikke ahr lest noe av ... Takk for fint tips :)
  Ønsker deg en glad dag :)
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det med noen forfattere- som meg og Jussi og Theorin feks.. Glad kveld til deg:::)

   Slett
 9. Ikke lest noe av forfatteren, men høres spennende ut

  SvarSlett
 10. Jeg har bestilt novellesamlingen på biblioteket. Gert Nygårdshaug har stått på leselisten min lenge uten at jeg har fått lest noe av han. Så det at jeg vil lese mer noveller kombinert med en forfattere jeg har på leselisten var perfekt! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Kanskje vi får en Nygårdshaug-runde her inne?? Spent på hva du synes.:)

   Slett