søndag 14. april 2013

Smakebit på en søndag (25): Undringens Makt

Jeg har reist til Amazonas. Jeg er på vei på floden Rio Negro i Brasil, etter noen varme ulidelige dager i  havnebyen Manaus. Endelig har jeg truffet dr. Swenson og kjempet meg til å bli med henne inn i leiren for forskningsprosjektet hennes i jungelen. Jeg er plaget av bivirkningene til malariamedisinen Lariam.  De kommer som mareritt om natta og plagsomme minner fra fortiden kjemper om min oppmerksomhet, mens insekter og hete holder på å slå meg totalt ut. Noe bris fra elvedraget hjelper...

Undringens_makt_hoyoppl
Det er tid for en smakebit på søndag.

I dag skal dere virkelig få bli med til Amazonas. Boka Undringens makt, er en veldig spennende og interessant roman om  et legemiddelfirma i USA som har sendt en forsker, dr. Swenson ut i jungelen for å forske ut en medisin som kan revolusjonere teknologien rundt fruktbarhet. Dr. Swenson gir ikke lyd fra seg, en kollega dør, og dr. Marion Singh blir sendt til Amazonas for å finne dr. Swenson og mer informasjon om kollegaens død. I jungelen lever en stamme med lakashiindianere, hvor kvinner er fruktbare til de er 60-70 år. Hva er hemmeligheten? Hvorfor hører de ikke fra dr. Swenson?

Jeg har kommet over halvveis i boka, og det er kun slitne øyne og hode som har hindret meg fra å lese ferdig boka i dag.

Her en liten smakebit:

"Jeg skal si deg en ting som de lokale har talent for, og det er gift. Det finnes så mange planter og og insekter og forskjellige reptiler der ute som er i stand til å drepe et menneske, at det virker som om enhver idiot kan skrape sammen en blanding som kan ta livet av en elefant. Når det gjelder resten, så overlever folk uavhengig av hvilken pleie de får. For så motstandsdyktige er faktisk menneskedyret. Jeg har ikke noe med å blande meg inn." ( s 184)

Undringens makt er skrevet av Ann Patchett, og er helt ny. Den kom i posten fra Juritzen forlag siste uke.

Vil du lese flere smakebiter så ta en titt inn til Mari i Flukten fra  Virkeligheten. Ha en god søndag.:)

*OPPDATERT MED OMTALE 16.04
37 kommentarer:

 1. Herlig smakebit!! Denne boken står på vent, og jeg tror jammen den skal leses med en gang jeg er ferdig med boken jeg leser nå!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Og det er en herlig bok.:) Gled deg.

   Slett
 2. Spännande med en bok i så exotisk miljö. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Nydelig bokomslag og spennende smakebit, Anita. Jeg måtte Google litt for å finne ut av om denne stammen av indianere faktisk finnes, men jeg forstår den er fiktiv. Det må nesten nevnes at jeg så en anbefaling av dokumentarfilmen Jewels of the jungle nevnt i forbindelse med en omtale av boken. Mtp forskningen doktoren i denne boken driver med :) Det kan jo være verdt å få med seg for de som liker boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.:) Jeg googlet det om lakashifolket også i går, og fant ikke noe om at det finnes en lakashi-stamme i virkeligheten. Filmen du tipser om kan være verdt en sjekk. Takk for det.:)

   Slett
 4. Gleder meg til å lese denne, takk for fin smakebit :)

  SvarSlett
 5. Takk for smakebiten! Fikk assosiasjoner til Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug. (Uten sammenligning forøvrig) Har notert meg boka på lista mi. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den tenkte jeg også på, men jeg har ikke lest den. Jeg har lydboka, men det stoppet opp...Jeg satser på å få lest papirutgaven etterhvert av den. Fin søndag til deg også..:)

   Slett
 6. Oj, dette høres ut som en spennende historie!

  SvarSlett
 7. Sier Oj som Birthe og tenker at denne MÅ jeg ha,så da blir neste steg og skrive til forlaget og spørre pent for denne blir garantert ikke liggende lenge på vent her hos meg. Juritzen forlag har nå i vår gitt ut mange bøker som jeg kunne tenke meg. Kjøpte nettopp to ebøker til 49,- kr pr stk, blant annet Sjalet fra Kashmir. Tusen takk for fint innlegg og herlig smakebit:) Ha en fin søndag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne kan du nok like.:) Bare hyggelig og ønsker deg en fin søndag tilbake.:)

   Slett
  2. Da blir jeg nødt til å skrive til dem jeg også :)

   Slett
 8. Låter som en bra bok! Tack för smakebiten :)

  SvarSlett
 9. må lese denne ja !
  takk for fin smakebit og boktips :)

  SvarSlett
 10. Detta verkar vara en trevlig och spännande berättelse.

  SvarSlett
 11. Eg har også fått tilsendt denne boka, og med tid og stunder skal eg lesa ho. Spent på kva du tykkjer når boka er utlest. Fin smakebit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har 170 sider igjen, og den skumleste delen av jungelen....blir sikkert ferdig i løpet av kvelden.

   Slett
 12. Tack för smakbiten. Det låter som en fascinerande bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er..og jeg er fascinert av Sør-Amerika.

   Slett
 13. Ble trigget allerede da jeg leste, Manaus - dette var en av byene jeg husker fra meg og min venninnes Brasil-reise for noen år siden. Vi kom aldri til byen, men møtte flere som var derfra.

  Vi var nesten et halvt år i Brasil og reiste langs kysten - startet i Fortaleza og endte i Porto Seguro. Vi oppholdt oss mest i Canoa Qubrada, som av flere blir beskrevet som østkystens perle.

  Fikk lyst til å lese boken du gir smakebit fra, og reise litt i Brasil igjen : ) Takk for fin smakebit : )

  SvarSlett
  Svar
  1. ÅH.. Jeg har aldri vært i Sør-Amerika og den der Brasil-reisen din hørtes utrolig spennende ut! Et halvt år? WOW! Det er det eneste kontinentet jeg ikke har vært på. Nærmeste jeg har kommet er Panama... Forøvrig også et flott land. Jeg må lese boka som jeg også har i hylla! SPennende!!!

   Slett
  2. Hei Dez! Så fantastisk med en reise i Brasil så lenge. Jeg ønsker selv å reise mer i Sør-Amerika, har knapt vært der. Kun et par uker i Peru og Bolivia. Fikk da veldig lyst til å besøke Amazonas, og driver og gjør litt research på det nå. Er dessverre veldig redd edderkopper og liker ikke insekter, så jeg må jobbe med den fobien for å få utbytte av en slik tur, tror jeg..

   Har du noen steder å anbefale i Brasil for en som reiser alene?

   Slett
 14. Denne datt inn dørene her også nettopp. Nå står den nesten først i køen. Pirrende smakebit! Takk :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende Marianne.:) Takk skal du. Spent på hva du synes også..:)

   Slett
 15. Det var noe kjent.... Ja, jeg er jo også inne i samme jungel. Men ikke kommet så langt i handlingen som deg. Ha en fortsatt fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe..men da er du ikke inne i jungelen enda... det tar litt tid, Jeg er kommet til min første natt i jungelen..ikke et innbydende soverom, akkurat, men myggnett er fint og nødvendig.:) Fin søndag ti deg også.:)

   Slett
 16. Takk for fin smakebit! Håper du skriver omtale snart, for denne vil jeg gjerne høre mer om ;)

  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 17. Takk Pia.:) Det skal jeg gjøre før jeg legger meg. God kveld.

  SvarSlett
 18. Tack för smakbiten. Jag har förstått att Ann Patchett ska vara en väldigt bra författare, fast man inte hör så mycket om henne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er hvertfall veldig fornøyd med boka.:)

   Slett