torsdag 4. april 2013

Spennende og morsom krimnovellesamling fra Vestfold

18 noveller i en liten samling fra Vestfold. Forlaget LIV har hatt novellekonkurranse og fem vinnere ble plukket ut til å delta i deres første påskekrimsamling sammen med anerkjente krimforfattere, i all hovedsak med tilknytning til Vestfold. Jeg har lest novellene jevnt og trutt til frokost, på bussen, i ventetid, mellom andre bøker, på senga og så videre. Det er det som er så fint med noveller. De er korte og kan nytes ferdige overalt.Jeg har lest alle 18 og sitter igjen med følelsen av å ha lest en samling med gode noveller. De er alt fra morsomme, spennende, grøssende, ekle, makabre, motbydelige, artige, godt skrevet. Her er stor variasjon i  stil og innhold, noe som er en berikelse for samlingen. Forfattere jeg ikke har lest før har jeg fått en smakebit av og vil lese mer av, som Jørgen Jæger og Frode Eie Larsen. Gamle favoritter som Tom Egeland, Jørn Lier Horst, Jørgen Brekke, Jan Mehlum , Ingvar Ambjørnsen og Harald Rosenløv Eeg er også representert. De nye novellistene som har vunnet står ikke tilbake for de gode gamle. Indisk Curry , vinnernovellen av Geir Jensen er en spennende, fiffig og original sak. Lene Lauritzen Kølner har skrevet en makaber novelle, Armer og bein, men den er så overdrevet at den blir mest morsom, med artige replikker og frodige metaforer.

Det er generelt ikke så lett å trekke frem noen fremfor andre, siden her er noe for enhver smak og alle var gode på sin måte, men skal jeg gjøre det , så vil jeg fremheve Harald Rosenløv Eegs novelle Gutten på stranda, som en ekkelskummel godt skrevet novelle.

Det er en artig ide, egentlig, å lage en novellesamling fra et eget fylke. Det hadde vært gøy om trønderne også gjorde det? Men har vi nok krimforfattere til det der oppe egentlig? Kanskje hadde en egen Midt-Norsk samling vært en enda bedre ide?

Denne samlingen kan godt leses hele året, så det er intet must å vente til neste påske.
Terningkast 5.

Jeg har også skrevet litt om samlingen i søndagsspalten Smakebit på en søndag HER

Forlaget LIV har også lagt ut smakebiter av novellene HER

Bloggeren Reading-Randi har også skrevet om novellesamlingen HER
Randi rakk å lese denne ferdig før påske.

Tusen takk til forlaget for leseeksemplaret.


Foto fra forlagets facebokside

Døden ved verdens ende 18 krimnoveller: Horst m.fl.

LIV 2013

2 kommentarer:

  1. Bra kommentar på novelle-samlingen, Anita...jeg linker til den.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Randi- og i lige så.:)

      Slett