tirsdag 16. april 2013

Boken på vent (29): Reisen begynner av Diana Gabaldon

Jeg kjøpte for noen år siden (2002) en bok som  virket veldig spennende. På Rema. Reisen begynner, første del i en serie kalt Hekseringen, av Diana Gabaldon. Den ble stående, men det betyr ikke at jeg ikke hadde eller har lyst til å lese den. Det bare har blitt sånn. Så har jeg hørt flere snakke om bøkene, og jeg har oppfattet det slik at mange ønsker dem tilbake i salg. Det er til og med startet en egen facebokgruppe for å få serien trykket opp igjen. For de har gått ut av produksjon. På bokelskere.no  står det også noe om dette, samt svar fra forlaget. Forlaget svarte at dette var en serie de ga ut kun i kiosker og butikker, og da er det begrenset med salgstid.

Reisen begynner - Diana Gabaldon Elisabeth Sætvedt
Denne boka som jeg har handler om dette:

Dette er første del av sagaen om Claire og Jamie, to unge mennesker fra ulike tidsaldre, men som møtes gjennom en skjebnesvanger tidsreise. En reise som har sitt utspring i en sagnomspunnet heksering på det skotske høylandet.


På engelsk heter bøkene dette:


 • Outlander (Cross Stitch in UK) (1991)
 • Dragonfly in Amber (1992)       
 • Voyager (1994)                         
 • Drums of Autumn (1997)   
 • The Fiery Cross (2001)
 • A Breath of Snow and Ashes (2005)
 • An Echo in the Bone (2009/2010 (avhengig av land)Har dere lest disse? Er det noen som har serien liggende på norsk og vil kvitte seg med dem (med unntak av nr 1)? Eller vet hvor jeg kan få tak i dem? Litt dumt å lese nr 1 hvis jeg ikke kan få tak i resten.


Vil du lese om flere bøker på vent, kan du ta en titt inn til Beathesbokhylle
Jeg ønsker deg en flott tirsdag.:)

30 kommentarer:

 1. Disse bøkene har jeg ikke hørt om. Ser ganske kjapt at det ikke er helt min greie, når det er snakk om forskjellige tidsaldre. Tror jeg gjorde meg ferdig med sånt på 80 tallet en gang, var det "Tilbake til fremtiden" den filmen het? Jeg har liksom ikke kommet forbi det, når det gjelder denne typen litteratur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, Tine, jeg tror vi er ganske like, ser jeg "hermer" etter deg i flere kommentarer i dag ;)

   Slett
  2. Hver sin smak. Jeg liker sånt jeg.. har alltid vært svak for sånne heksehistorier..:) Det er min mor fortsatt også og hun er 72 år. Vi er vel litt heksete selv da.;)

   Slett
 2. Håper du får tak i resten av bøkene! Alltid best å gjøre en serie ferdig!

  SvarSlett
 3. Jeg har flere ganger gitt uttrykk for at fantasi og vampyr ikke er i min gate, men en vet da aldri! Håoper du får tak i flere bøker, har dessverre ikke hørt om dem.

  SvarSlett
 4. Jeg begynte også på denne serien, men det kokte litt bort i kålen da jeg fikk Ingrid sommeren 2002. Lesing ble med andre ord ikke førsteprioritet med en liten baby i huset. Nå kunne jeg derimot tenkt meg å lese den, men det spørs om jeg må prøve meg på engelsk i så fall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner til det Anette,i småbarnsperiodene ble det lite tid til lesing. Ja, leser man lett engelsk, er vel det det letteste da man får tak i bøkene..

   Slett
 5. Spennende! Jeg fikk virkelig lyst til å lese Hekseringen. Jeg må se om den kan være tilgjengelig på et bibliotek. Takk for fint tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, ja- kan du gi meg et hint, hvis du finner den.:) Jeg søkte på Oppdalbibliotekene, der fant jeg den ikke- men prøvde ikke Norgeslån.

   Slett
 6. Har ikke hørt eller lest om den tidligere. Har du forsøkt Finn? Legge inn ei annonse f eks. Håper du får tak i dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei jeg har ikke forsøkt Finn, men fikk en link på facebokgruppa i dag. Skal prøve der.:)

   Slett
 7. Har ikke vært bort i denne serien før, men høres spennende ut

  SvarSlett
 8. Har ikkje høyrt om desse bøkene, men dei er sikkert spennande. Må innrømme at eg ikkje har funne tonen med bøker i kategorien fantasy, science fiction, vampyr o.l. Er nok vel tradisjonell og konservativ og går sikkert glipp av mykje bra. Lukke til med bokjakta :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hver sin smak det...
   Takk skal du ha.:)

   Slett
 9. Jeg har de tre første i denne serien, men har ikke lest dem. Har ikke hatt noe særlig lyst til å lese dem heller (fått dem i gave), men får se om jeg snuser litt nærmere på dem en eller annen gang... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn kan det være-- Kanskje du vil låne dem bort hvis jeg skal lese dem da?

   Slett
 10. Leser nå An Echo in the Bone, som er søndagens smakebit på bloggen min. Jeg har lest hele serien i løpet av den siste måneden tror jeg - anbefales.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det så jeg, Så artig at du liker dem så godt.:)

   Slett
 11. Denne serien har jeg ikke hørt om før men jeg ble jo veldig nysgjerrig nå. Jeg tror jeg ville prøvd Finn.no og kanskje det finnes en facebook gruppe for salg/bytting av oversatte serier også,det finnes en for norske serier. Håper du får tak i bøkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Som nevnt finnes det en Facebookgruppen. Det fikk jeg også link til salg av bøkene på finn. No. Men takk skal du ha:)

   Slett
 12. Heisan ! Jeg har lest hele Outlander-serien bok 1-6 på norsk og bok 7 på engelsk. Serien er bare helt fantastisk og jeg har lest hele serien 3 ganger !! Venter nå på bok 8 som visstnok skal komme ut i des/jan. Finner ikke lenger bøkene på norsk i norske bokklubber, tror ikke det er noen som oversetter dem her lenger. Men på Tanum.no kan du få kjøpt serien på svensk :) Anbefaler serien på det sterkeste og det er fare for å bli hekta :) Jeg finner nye detaljer hver gang og det er vanskelig å legge bøkene fra seg!! Mvh Ann Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss, så flott da..:)
   Skal virke ig startet på dem en dag. Bra de finnes på svensk da. Takk for tips..)

   Slett
 13. En utrolig bra serie, har lest den mange ganger, skal starte på bok nr 7 nå, venter på nr 8 som kommer iløptet av våren.
  Beste serien jeg har lest ihvertfall.
  HH`66

  SvarSlett
 14. Hei! Har lest serien på norsk (så langt jeg kom) men har kjøpt de siste både på engelsk og svensk;-);-) ikke så vanskelig å lese de på svensk;-) Litt hekta kan en si...men måtte bare ha fortsettelsen!! Kjøpte de på cdon.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset. Jeg så forresten at de har bøkene på trondheim folkebiliotek, her forleden, så det var snedig at du kommenterte her akkurat nå..:)

   Slett
 15. Jeg har alle 6 bøker på norsk, men irriterer meg at nr 7 er på engelsk..ser på Tanum.no at de selges der

  SvarSlett