tirsdag 9. april 2013

Ny bok: Sofia.

Overraskelse i posten fra Samlaget i dag. Akkurat en slik bok jeg vil kunne like. Om en forfatter som reiser til Hellas og treffer en illegal flyktning. Sofia lanseres tirsdag 19 april. Gleder meg:) 
Forlaget skriver dette om boka av Sigrid Merethe Hanssen:


Ein forfattar reiser til ein gresk kystby for å skrive ei ny bok. I byen møter ho Sofia, som arbeider på ein kafé i nabolaget. Ho blir tiltrekt av denne kvinna, som opptar stadig større plass i skrivinga hennar. Forfattaren skjønar at Sofia er illegal flykting, og mistenker etter kvart at ho er i stor fare. Då ho ein dag viser seg å vere sporlaust forsvunne, smuldrar verda til forfattaren opp. Er ho den einaste som kan hjelpe Sofia, og korleis skal ho klare dette? Og er hennar lengsel etter å beskytte Sofia helst eit uttrykk for hennar eiga hjelpeløyse? Sigrid Merethe Hanssens første roman handlar om flukt på ulike plan, om galskap og om grensene mellom fiksjon og verkelegheit.

9 kommentarer:

 1. Denne fikk jeg også i dag:) Har aldri lest noe av henne før men ser at hun har skrevet en novellesamling jeg kunne tenkt meg.Kos deg med boken,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Ikke jeg heller..spent, temaet traff meg..:) Kos deg du og.

   Slett
 2. Det var det med nynorsken da... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du prøvd deg på det nå Tine?

   Slett
  2. ja, og det gikk egentlig riktig så bra. Men det er et tiltak og jeg må ta skikkelig sats hvis jeg skal lese en til. Som å bestemme seg for å løpe marathon, det er ikke gjort tilfeldig :) Jobber med saken.... :)

   Slett
  3. Ok, sånn med meg og engelske bøker det..Men man får så mye mer å velge i bare man orker å gjøre det i blant.:)

   Slett
 3. Hørtes veldig fin ut, og jeg er alltid ekstra positivt innstilt når boka er fra Samlaget;) Blir kjekt å se hva du syns!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ofte kvalitet som kommer derfra. :)

   Slett