lørdag 20. april 2013

Kvinnelige kanoner menn anbefales å lese

De tre skjønne damene  Elikken, Karen og Melusine har skrevet tre herlige innlegg om bøker de foreslår menn kan ha nytte og glede av å lese. Bakgrunn er som Karen skriver i sitt innlegg: Det er jo en kjent sak at kvinner leser kvinner OG menn, mens menn leser mest menn. Hva har det å si for forståelsen av hverandres kjønn, og innsikten i andre mennesker? For empati og sympati? Min tese er at kvinner forstår menn bedre enn menn forstår kvinner. Sånn generelt. Så til dere gutta der ute som stønner over uforståelige kjærester, søstre, mødre og venninner; værsågod – ta litteraturen til hjelp!Foto Dagbladet.no

Utfordringen er herved tatt.
Etter nøye vurdering er mine tre forslag følgende. Jeg har valgt å hedre de norske kvinner:

1. Helene Uri: Kjerringer Fandeivoldsk om noen kvinner som mener menn som ikke er så gode, skal få   som fortjent.

2. Herbjørg Wassmo: 100 år. Wassmos forfatterskap er langt og omfattende. Hun skriver om tre  generasjoner kvnner og deres familier på Nordlandskysten i 100 år.

3. Vigdis Hjorth: Hjulskift  . Vigdis Hjort er en modig forfatter med et friskt språk som tør å utforske kvinneliv. Boka jeg har valgt er litt tilfeldig, det kunne vært andre.

Ønsker dere å lese om andre tips så ta en titt inn til Elikken, Karen og Melusine . Har du selv gode tips? Vil du delta selv med dine tips, så gjør gjerne det. Alle som er med er med i trekningen av bøker hos Karen.

mann,mann, Herbjørg Wassmo, Helene Uri, mann, Vigdis Hjorth
Likeverdige kanoner. Foto:tomegeland.blogspot.com


6 kommentarer:

 1. HERLIG innlegg, Anita! Og ikke minst veldig, veldig riktige damer å ta med på ei slik liste, er stor fan av dem alle tre selv:)

  SvarSlett
 2. Knallbra liste! Herbjørg Wassmo er jo selvskreven der :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.:) Ja, Wassmo er en kanon.:)

   Slett
 3. Her er mine forslag: http://bokvrimmel.wordpress.com/2013/04/21/mannen-som-leste-seg-naermere-sin-kvinne/

  SvarSlett
  Svar
  1. Super liste. Avalon er en av mine absolutte favoritter, og det var faktisk en mann som anbefalte med disse bøkene..:)

   Slett