mandag 29. april 2013

Revolveromtale: Den balsamerte ulven av Gert Nygårdshaug

Her kommer en revolveromtale ala Anette av Gert Nygårdshaugs syvende roman om Fredric Drum og Skarphedin Olsen, Den balsamerte ulven.

Den balsamerte ulven - Gert Nygårdshaug Helge Winther-Larsen

Handling:
Etter fire års stillhet er gastronom, amatørarkeolog og - ikke minst - hobbydetektiv Fredric Drum tilbake. På fisketur i Hedmark hyler ulvene, og han finner bl.a. en amputert kvinnearm på et stenbord. Gastronom, hobbyarkeolog og - ikke minst - amatørdetektiv Fredric Drum er tilbake! Fredric er på fisketur med blant andre onkel og KRIPOS-etterforsker Skarphedin Olsen, når sistnevnte får fluestangen skutt i filler. En amputert kvinnearm og et sauehjerte blir funnet på et stenbord. Ulvene hyler, flere skudd løsnes og svært raskt blir målet med turen noe gankse annet enn halvkilos ørreter. (fra forlagsomtalen)


Hvor har jeg fått den fra:
Lånt lydbok på Sør-Aurdal bibliotek, samt noe lesing  i pocketutgaven som jeg har kjøpt. Jeg har alle ti pocketutgavene av denne serien.

Hva synes jeg:
Fornøyelig som alltid. Dette var en spennende, interessant og morsom bok. En fisketur ble langt mer enn en fisketur. Gert Nygårdshaug er en mester i å blande gamle mysterier inn i moderne krimgåter. Her flettes et eldgammelt sagn om balsamerte ulver, Gilgameshepos, assyrere og samer, en gal person , strid om ulv versus sau sammen med vakker natur i Østerdalen. Stemningen fra gutta på tur med fransk rødvin og engelsk Stilton, nystekt ørret fra området, en molteplukker på tur, ja- det gir mersmak.
Som lydbok fungerte denne utmerket med Helge Winther-Larsen som oppleser. 


Gert Nygårdshaug: Den balsamerte ulven, 246 s, /7 t 52 min.

Cappelen Damm 2000/2006/2012(lydbok)

6 kommentarer:

 1. Denne har jeg ikke hørt om. Sikkert en Gert-bok etter min smak!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er virkelig artig.:) Og litt ekkel, spennende.

   Slett
 2. Flott revolveromtale ;) Og denne serien må jeg si jeg ble nysgjerrig på! Skal absolutt kikke etter bøkene neste gang jeg er på biblioteket :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha.:) Ja, bøkene må du se etter.:) De er billige i pocket også, stadig på salg.

   Slett
 3. super omtale, nå ble eg veldig nysjerrig :D

  SvarSlett