søndag 6. januar 2013

Smakebit på en søndag (11): Historien om Pi

Siden jeg så denne fantastiske filmen på kino nylig, måtte jeg bare få tak i boka. Den har jeg så vidt startet på, og det blir en kort smakebit fra den i dag, på årets første Smakebit på en søndag i bloggen Flukten fra virkeligheten.

Historien om Pi - Yann Martel Bodil Engen


Historien om Pi er skrevet av Yann Martel, og omtalen som følger boka er slik:

Etter det tragiske forliset til et lasteskip, seiler en enslig livbåt av sted på det endeløse Stillehavet. Livbåtens overlevende mannskap består av en hyene, en sebra (med et brukket bein), en orangutang, en 200 kilos bengaltiger og Pi - en 16 år gammel indisk gutt som med udelt hengivenhet bekjenner seg til hinduismen, islam og kristendommen, samtidig. Scenen er satt for en eventyrlig beretning om dårskap og grusomhet, om tro, håp og kjærlighet.

Kort smakebit:

"Redde livene våre! Det var ikke lenger en liten varselbjelle som ringte i hodet mitt- det var store klokker nå, på størrelse med dem vi hørte fra Jesu Hellige Hjerte Kirke, ikke langt far dyrehagen." (s.35)

Ha en fin søndag dere!!

Dette er også en 1001bok.

29 kommentarer:

 1. Dette er en bok jeg har hørt mye om, men egentlig avskrevet som en bok som ikke er ment for meg. Det er et eller annet med religion i bøker som jeg ikke helt liker, men det inntrykket har jeg kanskje først og fremst fra enkelte amerikanske ungdomsbøker. Så jeg burde sikkert ikke dømme alt annet basert på dette inntrykket.

  Tusen takk for smakebiten og fortsatt god helg, Anita :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste denne for flere år sida, og mener fortsatt det er eibok for alle leseløver! Kan ikke huske at det religiøse aspekte var særlig framtredende, en klar favoritt!

   Slett
  2. Det er refleksjoner rundt religiøs tro og det eksistensielle---- vet ikke hvor fremtredende det er i boka.

   Slett
 2. Jag har varit nyfiken på den här länge och efter jag såg filmtrailern så blev jag ännu mer sugen. Får se om det till slut blir bok eller film. Eller både och :)

  SvarSlett
 3. Spent på å høre om jeg skal lese bok eller se film :)

  SvarSlett
 4. Jeg leste Historien om Pi da den kom og likte den veldig godt, så absolutt en bok som får deg til å tenke. Håper du koser deg videre, ha en fin dag. :)

  SvarSlett
 5. Dette er jeg er nysgjerrig på og ser frem til å høre hva du syntes om den. Jeg skal ihvertfall få med meg filmen. Tusen takk for smakebiten og ha en fin Søndag!

  SvarSlett
 6. Takk for smakebit fra en bok som var helt ukjent for meg. Skal bli fint å se hva du mener om den når den er ferdiglest. Ha en nydelig søndag!

  SvarSlett
 7. har mange ganger tenkt på at denne burde jeg lese, men har liksom ikke blitt noe av det. Men kanskje jeg skal gjøre noe med det iløpet av 2013. Skal da se filmen etterhvert:) Ha en fin søndag og takk for smakebiten!:)

  SvarSlett
 8. Med tanke på att filmen nu är aktuell, så är jag riktigt sugen på att läsa boken :) Tycker den verkar riktigt bra.

  SvarSlett
 9. En fin smakebit! Denne har jeg veldig lyst til å se på kino. Jeg begynte nemlig på boken men la den vekk, og så håper jeg at filmen ville inspirere meg til å lese hele boken :-) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Jag läste boken för några år sedan och minns den som väldigt speciell. Har väldigt stor lust att se filmen!

  SvarSlett
 11. Jeg har en kinobillett liggende, kanskje den skal brukes på Historien om Pi. Jeg har i alle fall lyst til å lese boken, så takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for kommentarer alle sammen. Jeg har bare mobilnett akkurat nå , men det blir mer svar og kommentering og blogging etterkvart håper jeg:) fin søndag til dere alle:)

  SvarSlett
 13. Låter spännande. Kanske inte det ressällskapet man önskar sig i första hand ...

  SvarSlett
 14. Begynner å bli ei stund siden jeg leste boka, og er spent på filmen. :) Likte boka veldig godt (selv om den var treig i starten). Her er min omtale av boka:
  http://avenannenverden.no/?p=1569

  SvarSlett
 15. TAkk for smakebiten :) Kanskje jeg må få lest boka etterhvert?

  Enjoy!
  Pia

  SvarSlett
 16. Nydelig smakebit! Jeg skal på kino på torsdag nettopp for å se denne filmen. Gjett om jeg gleder meg :) Så får vi se etter hvert om jeg prøver meg på boken også :)

  SvarSlett
 17. Denna bok ska jag påbörja inom kort då jag fick den i julklapp av "tomten" :)

  SvarSlett
 18. Leste boka for noen år tilbake, men hadde egentlig tenkt å stå over filmen. Kanskje jeg må revurdere?

  SvarSlett
 19. Jo, dette er nok ei bok man burde lese...

  SvarSlett