tirsdag 9. april 2013

Boken på vent (28 ): Det tapte symbol

Tirsdag. Beathe inviterer igjen inn til en titt i sin og andre bloggeres bokhylle, for å se hva vi har på vent der. I dag finner jeg frem godbiten (antar jeg) Det tapte symbol av Dan Brown.Jeg har lest Davinci-koden og Engler og demoner, to skikkelige røverromaner.  Filmene har jeg sett flere ganger. Det tapte symbol kjøpte jeg på salg for noen måneder siden, og tenkte at jeg bør vel lese denne også, selv om jeg var temmelig lei alt rundt Dan Brown en stund. Men denne handler visst om Isis-mytene blant annet, og Egypt, hvis jeg skal tro min søster ,- og det synes jeg er interessant. For et par uker siden fant jeg den i lydbok på biblioteket også, så da kan jeg kombinere lyd og lesing, og det er ofte ok. Det er en sjanse for å få denne frem fra hylla i nærmeste fremtid, da.;)

Handling ifølge forlagsomtalen:


5 
VG
I denne forbløffende oppfølgeren til Da Vinci-koden demonstrerer Dan Brown nok en gang hvorfor han er verdens mest populære spenningsforfatter. Det tapte symbol er en fortelling om et dødelig kappløp gjennom en labyrint av koder, hemmeligheter og skjulte sannheter under det vaktsomme blikket til Browns mest skremmende kjeltring til dags dato. Handlingen foregår i Washington, D.C.s skjulte rom, tunneler og templer, og skyter fart i et overraskende landskap mot en utenkelig finale.

Bokelskeres omtaler og kommentarer HER


Har du lest denne? Hva syntes du? En bok verdt å lese?

Vil du se flere ventebøker så ta en titt inn til Beathe da vel.:)


30 kommentarer:

 1. Den står i bokhylla og iflg en kollega var den megagod. Har også Iskaldt bedrag i hylla. Jeg leste Da Vinci koden for ikke lenge siden og likte den. Takk for påminnelsen.

  SvarSlett
 2. Jeg måtte lete i leselistene mine for å finne ut om jeg hadde lest den, og fant den som første bok i 2010. En 6`er fikk den til og med. Og jeg som trodde jeg var lei av Dan Brown. Ingen grunn til det tydeligvis :) Kos deg med den, og ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss, 6- men Dan Browns bøker er kanskje så lette pageturnere at de ikke sitter igjen i minnet? Takk i lige så, Tine.

   Slett
 3. Har ikke lest noe av Dan Brown ennå,jeg kjøpte Da-vinci koden for en del år tilbake men den står gjemt og glemt i bokhyllen ennå.. men nå fikk jeg lyst til å lese den og de andre du nevner. Filmene har jeg ikke sett ennå heller, så et etter annet har sviktet her hos meg for jeg har hørt mye bra om filmene også. En strålende dag til deg,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig Beathe. JA filmene er ganske greie de. Fine kulisser- Paris og Roma du vet, og spenning så det holder. Ikke noe særlig dybde i karakterene akkurat, men artig lell.. Strålende dag tilbake til deg.:)

   Slett
 4. Har lest og sett filmen Da Vinci-koden + lest Engler og Demoner. Det var spenning, men tror ikke jeg leser flere med det første.Ha en fin dag - med vårtegn kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Man når vel et metningspunkt...alt til sin tid.
   Vårtegn er det ikke så mye av her, bortsett fra at sola varmer og snø smeltes dag for dag og jeg kan se vissent gress her og der.. Ha en fin dag du og: Vår på Smøla?

   Slett
 5. Har ikke lest noe av Dan Brown, og tror nok ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Temaene fenger meg ikke, men det er nok super lesning for dem som liker myter, hemmeligheter og koder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mytene og kodene som er spennende.... men nå har det jo gått inflasjon i slike bøker dessverre..

   Slett
 6. Denne har jeg hvertfall lest (Føler det er så altfor mange jeg sier denne har jeg ikke lest til - så da er det godt med noen jeg har lest innimellom!) :-)
  Jeg har bare sett Da Vinci koden på film, men ellers har jeg lest Dan Browns bøker. De er fin sommerlesning synes jeg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så bra-- de er jo spennende, selv om karakterene mangler dybde ...

   Slett
  2. Ja, det gjør de. Og det er flere andre ting jeg føler er feil og, men om sommeren, i solen, er jeg ikke alltid like kritisk. Da vil jeg ha noe enkelt :-D

   Slett
  3. Ja, ikke sant--da får man at det som det er: Ren underholdning.

   Slett
 7. Jeg har lest Brown, både denne, davinci og en til. Må innrømme at jeg ikke ble så veldig begeistret. Det er altfor mye oppbygging og altfor fislete slutter. Synes det har blitt antiklimaks hver gang - men spennende er det, en god stund!

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, hver sin smak. Selv synes jeg Davinci-koden var oppskrytt med altfor magre karakterskildringer- og språket var heller ikke imponerende. Da synes jeg Tom Egelands Sirkelens enda var mye bedre. Men Brown var tidlig ute med kodekrimmen sin og mysteriene om Maria og jesus- så det ble jo spennende for folk dette, i tillegg til at bøkene er bygd opp slik at de blir skikkelige pageeturnere...
   Husker jo alle diskusjonene på den tiden..et gigantisk mediajippo.

   Slett
 8. ikkje lest noe av dan brown, utrolig nok ... men har grådig lyst :) har sett da vinci koden på film då ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det bare å sette i gang, og gjør det en god stund før du skal legge deg, ellers kan natta bli kort.;)

   Slett
 9. Hehe, jeg er også lei av Dan Brown, enda jeg ikke ahr lest noe av ham ... Du får skrive en kankende god omtale når du har lest den, så kanskje jeg klarer å riste av meg fordommene ;)
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, hvis jeg liker boka så.;) Natta til deg Pia.:)

   Slett
 10. Davinci-koden er lest og sett. Jeg har sansen for konspirasjonsteorier som dette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo litt morsomt særlig når de foregår i spennende byer.;)

   Slett
  2. Absolutt! Men jeg likte ikke filmen like godt som boken - til sammenligning var den skuffende.

   Slett
  3. Ja, det synes jeg også da jeg så den første gangen. Senere har jeg sett filmen med et annet blikk, da hadde jeg vært i Paris og Roma i mellomtiden.

   Slett
 11. Denne har eg også på vent. Likar bøkene hans, og er spent på den nye. God natt og lag ein fin onsdag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den kommer jo snart... God natt du også. Og onsdagen skal vi gjøre så fin så fin::)

   Slett
 12. Jeg er litt glad for at det er flere enn meg som ikke har lest noe av Dan Brown... Hittil har jeg nesten vært litt flau ;o)
  Det er vel sånn for de aller fleste; vi kan ikke rekke over alt, uansett hvor mye vi prøver..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe....ja ikke sant. Men som du sier, ingen rekker over alt. ;)

   Slett