tirsdag 8. januar 2013

Boken på vent (15): Fedrenes Løgner

Enn at jeg nesten glemte Beathes spalte Boken på vent i dag. Ja ja, sånn er det når rutinene er endret og hverdagen er helt ny. Oppdaget det heldigvis på blogglisten min da. Jeg har med ca 100 uleste bøker til Valdres, så jeg har nok av bøker på vent for å si det sånn. I dag velger jeg Tom Egelands Fedrenes Løgner.

Jeg har lest de fleste av Tom Egelands bøker, som befinner seg i thriller og krimspekteret, med gåter og mysterier. Fedrenes Løgner er imidlertid en annerledes bok fra Egeland. Det er ikke krim, men en slektskrønike. Forhåndsomtale av  boken her:

"Fedrenes løgner" er en handlingsrik roman om tre menn, deres liv og dramatiske skjebner. Det handler om mysterier og mørke hemmeligheter. Journalisten Victor Scott blir bedt om å skrive en bok om sine berømte forfedre: Faren som forsvant sporløst, farfaren som fikk nobelprisen i litteratur, oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans.

Jeg er spent på denne boka, men jeg vet ikke helt når jeg får lest den, da den ikke kommer helt først på lista mi. Jeg kjøpte den på salg. Men det er en av mine utfordringer for 2013 å få lest en del Bøker fra hylla, så kanskje før sommeren?

Vil du delta i Beathes spalte Boken på vent, eller lese om andres bøker på vent, så kan du kikke her:
Beathesbokhylle

20 kommentarer:

 1. Godt å høre det ikke bare meg som har ting liggende å støve ulest i hyllene:) Må visst også ta en utfordring som vil rette opp litt:) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det er fort gjort å samle på for mange bøker..som man ikke rekker å lese. Fordi det stadig kommer nye bøker.. Fin kveld til deg også Isabella..)

   Slett
 2. Ja,disse bøkene som ligger der uleste i bokhyllene og samler støv, skulle hatt meg en opprydding i form av å få lest mange av dem nå i år jeg også.Ja,tenker det er spennende dager for deg nå på nytt sted og det hele.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper det blir tid til mye lesing etterhvert her i stille Valdres.:) Spennende er det med ny jobb og nye folk og fin natur og vinterland.:)

   Slett
  2. Glemte jo å snakke om boken i sted, denne kjøpte jeg på salg i fjor en gang og foreløpig er den ulest,har enda tilgode å lese noe av Egeland. Men jeg har et par bøker liggende og jeg skulle komme i "Egeland-modus"

   Slett
  3. Ja, da kan det hende du blir hekta.;)

   Slett
 3. Kun rett etter jul, og kanskje ved Mammut har jeg noen bøker liggende, ellers tar jeg unna. 100 uleste i kofferten er imponerende! Jeg liker Tom Egeland, men har ikke lest denne, håper den er bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe.... kjøper for mye på salg og sånn, og i høst ble det en del leseeksemplarer, samt at jeg fikk en del av min datter i tillegg.. Så da..
   Noen bøker får jeg ikke lyst til å lese heller før det har gått en stund. Det er noe med rett timing, så plutselig drar jeg den frem far hylla.:)
   Flink du som får unna.:)

   Slett
 4. Jeg har ikke lest noe av Tom Egeland, men for ikke så lenge siden satte jeg Ragnarok på leselisten. Så jeg håper at jeg skal komme dit :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ragnarok leste jeg en gang, lenge siden, lurer på om jeg ikke ble ferdig med den.. Men likte Åndebrettet godt, samt bøkene om Bjørn Beltø.

   Slett
 5. Har bare lest Sirkelens ende, og det gjorde jeg først i høst. Og de tre etterfølgende står i hylla. Likte den veldig godt, og måten han skrev på. Hvor jeg har vært som ikke har lest de tidligere; det lurer jeg virkelig på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sirkelens Ende var råbra synes jeg, mye bedre enn Dan Browns DaVincikoden, fordi Egeland skriver bedre.

   Paktens ark og Lucifers testamente er også bra!

   Slett
 6. Denne har jeg og stående på vent i bokhylla, og den skal leses snart. Har lest 3 andre bøker av forfatteren og de var veldig spennende

  SvarSlett
 7. Jeg har faktisk hørt denne som lydbok for et par år sida! Likte historiene, hvordan de var flettet sammen og hvordan det hele ble rullet opp, hvis du skjønner hva jeg mener..? Var ikke like imponert over språket, som jeg i omtalen karakteriserte som klisjéfylt og preget av floskeler... Vanskelig f.eks å anbefale eller gi terningkast til bøker som innfrir på ett område, men som faller igjennom på andre- det kommer så an på hva man legger mest vekt på.

  Nå er det jo ingen fare da; det finnes jo et hav av bøker som bare står der og venter ;o)
  Nyt dagen, vinteren og lesestundene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra at u likte den, men at språket var klisjefylt var litt skuffende... Skjønner hva du mener ang å gi terningskast når boken er ujebne men at man liker innholdet tross alt. Det synes jeg og, Da blir det noe som trekker ned..
   Takk ..:)

   Slett
 8. Du har jammen noe å glede deg til, denne boken er super spør du meg ;)

  SvarSlett
 9. thriller, krim, gåter og mysterier - høres veldig spennende ut!

  SvarSlett